Byggahus.se

Vårt köksprojekt färdigt

 1. B
  Medlem Nivå 2
  Hejsan

  Vill tacka alla här på forumet för info angånde köksrenovering. Vi har hämtat mycket inspiration från detta formum. Bifogar lite bilder på hur vårt kök blev.

  Köksleverantör: JM Träinredning i Västerås (lokalt snickeri)
  Vitvaror: Husqvarna Alu-look förutom diskmaskin som är Miele
  Fläkt: Fjäråskupan Fokus Alu 90cm
  Bänkskiva: 40mm LG Collection Wenge Bonobo med 3*40mm Alulist
  Köksho: Intra Quadra 580TH
  Blandare: Hans Grohe Variac med utdragbar pip
   
 2. G
  Medlem · Nivå 5
  Väldigt stiligt, grattis till ett mycket fint kök!! Gillade också tapeten. Vad heter den?
   
 3. fresve
  Medlem Nivå 11
  Mycket trevligt kök, grattis!
   
 4. T
  Medlem Nivå 2
  Väldigt fint kök. Hur fungerar det med bara en diskho tycker du? Har själv funderingar på att bara ha en nu när vi ska göra om. Har idag en stor ho och liten och det gillar jag inte alls, den lilla är bara i vägen och samlar på sig smuts. Tänkte att det är bättre med en jättestor hi då istället.
   
 5. L
  Medlem Nivå 1
  Ser jättefint ut, jag gillar också tapeten förresten :)

  En ho... det är en smaksak antar jag.... Idag har jag en standard ho dvs en stor med propp och en liten med sil enbart. Eftersom jag och maken båda gillar att laga mat (och gärna tillsammans) tacklas vi alltid vid hon. Så i huset vi bygger nu blir det en extra stor ho på en bänk längs med vägg och en mindre ho i köksön intill spisen. No more tackling. YES! ;)
   
 6. designtrollet
  Medlem Nivå 2
  attans vilket läckert kök super fin tapet och bänkskivan matchar perfa till.
   
 7. T
  Allvetare · Nivå 14
  Dunderfint kök, ni kan verkligen känna er nöjda!
   
 8. A
  Medlem Nivå 7
  Snyggt! Jag gillar speciellt diskhon och kaklet!
   
 9. B
  Medlem Nivå 2
  Tackar för omdömena

  Tapeten är Duro Esplanad QuickUp Tapet (275-07)

  Vi hade en diskbänk med en liten och en stor ho innan och vi tyckte inte om den eftersom man inte fick ned
  en hel stekpanna eller plåt vilket medförde mycket skvättande med vatten. Intra diskhon vi valde rymmer massor och eftersom den är fyrkantig så går det gömma undan massor av disk i den så man slipper se från matbordet.
  Nackdelen med denna ho är att vattnet inte rinner lika enkelt ned i silen som en pressad "rund" ho så jag rekommenderar verkligen en blandare med utdragbar pip så man kan spola in i hörnen ordentligt.
   
 10. G
  Medlem · Nivå 5
  Tack för info om tapet, intressant med omdöme om diskbänk, står i valet och kvalet där. Det blir troligen en stor ho i diskbänken samt en liten nära hällen som finns på annan bänkyta.
   
 11. C
  Medlem Nivå 5
  Snygg skiva! Är det trä, vilken sort i så fall?
   
 12. B
  Medlem Nivå 2
  Nej det är en laminatskiva från LG Collection (http://www.lgcoll.se/).

  Dock valde vi en laminat från deras "Spetz Line" som heter Wenge Bonobo och den har en träliknande matt yta. Vi valde mellan oljad valnöt och denna och bestämde oss för denna av bekvämlighetsskäl då den inte kräver så mycket underhåll.
   
 13. L
  Medlem Nivå 9
  Är mitt inne en köksrenovering nu. Man har så många val så att bara det blir jobbigt. Till belysningen t.ex. I ert mysiga kök har ni valt många ljuspunkter vilket gör det ännu mysigare. Har ni någon kraftigare "allmännbelysning" i närheten av bänkarna eller kan man klara sig med endast spottar?

  Är era ljuspunkter matade med 230 V eller har ni transformatorer, en eller flera. Är ledningarna dolda?

  Blir glad för en beskrivning över hur ni har fixat denna del!

  Amatörkocken
   
 14. B
  Medlem Nivå 2
  Hejsan

  Mycket att tänka på när det gäller kök. När det gäller belysningen så har jag en kamrat som jobbar med belysning som övertygade mig att välja infällda spotlights i vårt kök. Han var snäll nog att räkna ut placering av spottarna i ett speciellt program. Det blev väldigt många spottar (16 st) och det var inte alltför kul jobb att borra upp och sätta plåthinkar på vår krypvind. Han övertygade även mig om att använda 12V belysning då dessa spottar ger mer ljus per watt samt att man i större utsträckning kan välja lampor med olika spridningsvinkel. I vårt fall har vi 35W lampor med 24 graders spridningsvinkel över bänkarna och 35W 36 grader på övriga lampor för ett mer spridande allmänljus. Vi ville kunna dimmra våra lampor från flera platser så vi valde switchdimmrar (dimmer och transformator i ett). Det gick åt 3 st switchdimmrar med en total effekt på nästan 600VA (se bifogad bild). Jag bifogar även den belysningsplan som jag fick av min kamrat. Lamporna längs väggen var en nyhet för mig men dom bidrar verkligen till en mysigt och effektfull belysning. Lamporna sitter 20 cm från vägg eller högskåp. Vi har även spottar i och under våra vitrinskåp, även dessa dimmbara. Över köksbord skall vi ha en separat kökslampa.

  Hoppsan, blev ett långt svar men belysningen har varit ett stort projekt i vår köksrenovering och vi blev väldigt nöjda med resultatet.
   
 15. D
  Medlem Nivå 1
  Är det inte irriterande att inte ha en riktig slaskho som man sköljer tallrikarna innan man stoppar in dem i diskmaskinen?

  Hur funkar det förresten med ett sånt upphöjt utrinningshål? Blir det inte jobbigare att rengöra?