Varning för misstänkta annonser

301k läst  2,1k svar

 1. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 18
 2. R
  Lösvirkesbyggare · Nivå 11
  Verkade som om det fungerade. Annonsen är bort eller går iallafall inte att hitta/få upp längre. :):):)
   
 3. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 18
  Ja, det va ju bra. Se upp om det läggs ut Makitabatterier samt Festoolbatterier från samma säljare.
  På ebay är det i stort sett varje dag nu scams med Festoolmaskiner för bra priser. Känns som kontrollen är usel på nya säljare där.
   
  • Laddar…
 4. Härryda2015
  Allvetare · Nivå 9
 5. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
  Det känns som att det hade lönat sig både för Makita och Festool att sätta varsin gubbe på att finkamma nätet efter annonser med falska maskiner och få bort skiten så fort som möjligt. Dåliga nonameverktyg med Makita- eller Festoolmärke smutsar ju bara ner deras varumärken. De lär ju ha råd att sätta varsin gubbe på att rensa nätet på sådant där skräp.
   
 6. useless
  Självbyggare · Nivå 21
  Majoriteten av dom som köper dom där vet säkert att det är piratkopior och hade inte köpt originalet iallafall.
   
 7. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
  Men om de vet, varför köper de skiten? :D
   
  • Laddar…
 8. Härryda2015
  Allvetare · Nivå 9
  Jag har anmält annonsen,
  ska skriva till säljaren och fråga om det är en äkta Makita...:crysmile:
   
 9. P
  Medlem · Nivå 12
  Både Festool och Makita har de där gubbarna, precis som alla andra tillverkare som får sin produkter piratkopierade. Det vill säga de flesta "riktiga" märkena inom de flesta branscher. Enligt nyheterna just under fredagkvällen förlorar bara svenska företag sjutton miljarder årligen på piratkopiering. Gör ett försök att omsätta den siffran globalt...

  Problemet är att det är så ofattbart lukrativt för lurendrejare. (Jämför sk "Nigeriabrev"; är det någon här på forumet som svarat på ett sådant för att man trott på innehållet? Nä, ändå rasar de in... förmodligen för att avsändarna tjänar pengar på dem.) Det finns så många som hellre sparar pengar genom att köpa av en suspekt säljare än att betala fullt pris för en ok vara hos en seriös handlare, med de garantier det ger.

  Piraterna ger fan i om det är treåringar som skruvar ihop deras grejor, ger fan i om arbetsmiljön osv är ok. Deras distributörer delar deras "värderingar" och om en säljare blir avstängd på Blocket eller liknande sajt poppar de snabbt upp med nya konton och det är business as usual.

  Ett led i arbetet mot det här är att själv vara seriös. Det är inget fel i att jaga låga priser, gör det själv hela tiden. Men annonser som ger en känslan av "att det här är för bra för att vara sant" innebär ju oftast just det. Och att köpa en piratkopia mot bättre vetande innebär ju helt enkelt att man bidrar till finansieringen av brottsligheten.

  När det gäller sådant här har faktiskt vi konsumenter makt.
  //Ronnie
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: