Byggahus.se

Varning för Ljudisoleringsexperten i Stockholm

 1. Y
  Renoveringsnovis · Stockholm · 1 inlägg

  Ylva71

  Renoveringsnovis
  Hej,

  Om någon på den här sidan funderar på att ljudisolera så vill jag passa på att varna för ett oseriöst företag, för mig var det en lång och dyr mardröm att använda Ljudisoleringsexperten i Stockholm. Hela processen kändes rörig, saknade samordning och jag förväntades vara projektledare.

  Efter ljudisoleringen så kunde jag höra mina grannar nästan lika bra som tidigare (prat ljud var lite dovare). Jag hade blivit lovad inte helt tyst men en stor förbättring men så blev det inte. Så jag kastade 63,000kr (moms ej inräknat) i sjön och har 15cm lägre takhöjd, inte så kul.

  Företaget och underleverantör arbetar inte alltid fackmannamässigt och använder t.ex. inte godkända produkter utan sätter upp ljuddämpare som är ett hemmabygge = en låda med borrade hål i sidan som fylls med ull. Detta tar dom dyra pengar 10 000kr. Produkten inte godkänd att användas inomhus över ventilation. Ljuddämparen har ingen typ av märkning vilket en teknisk produkt alltid bör ha.

  Dom bygger in el kablar på ett felaktigt sätt vid taksänkning utan att ha rör runt kabel, vilket är standard. Om det inte finns ett plast rör runt kabel blir det svårt att dra ny el vid renovering osv. Jag påpekade detta vilket ignorerades ”det har vi aldrig gjort tidigare”...!?
  Initialt skulle arbetet ta 7-10 dagar men tog slutligen fem - sex veckor. Det tillkom arbete med el som max behövde ta några dagar extra. Många dagar var dom inte på plats och inget hände. Jag har aldrig fått någon ursäkt eller förståelse för hur jobbigt detta har varit för mig som kund. Däremot har det var tydligt att jag har ansetts vara en jobbig kund för att jag kräver att dom ska arbeta fackmannamässigt.

  Cirka två veckor in i processen kontaktade jag en konsumentvägledare och tog in en utomstående expert vilket var min räddning i den här soppan.
   
  • Laddar…
 2. H
  Moderator · Stockholm · 43 682 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Ylva.

  Du ger en referens här. När du ger en referens, vill vi att du har en komplett och korrekt ifylld profil. personuppgifterna är inte synliga för vanliga medlemmar, bara för oss som modererar.

  /moderator
   
 3. lärjungen
  Medlem · Örebro · 589 inlägg

  lärjungen

  Medlem
  Om det är detta företag du anlitat låter det ju onekligen skumt att du fått en felaktig produkt: http://www.ljudisoleringsexperten.se.

  Enligt deras egen hemsida använder de inga lådor med ull i lägenheter, utan speciella hängare som de monterar i taket. De har två varianter av hängare, en lite dyrare och effektivare, och en lite billigare (men som ändå verkar relativt effektiv den med). Ser ingenting någonstans om något hemmabygge. Dessutom har de nöjd kund-garanti, vilket du ju borde kunnat åberopa om du blev missnöjd.

  Verkar mer i ditt fall som att den snickare du fått hem inte gjort jobbet enligt företagets riktlinjer.
   
 4. H
  Moderator · Stockholm · 43 682 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Ylva.

  Jag upprepar, du måste fylla i din profil korrekt. Annars kommer vi att readera den här tråden.

  /moderator
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.