Varning för Ikea badrumsmöbler

14k läst  65 svar

 1. E
  Medlem Nivå 1
  Vi byggde nytt hus för 5 år sedan. Köpte då hemnes badrumsmöbler från Ikea. Efter ca 1 år fick vi problem med möblerna. Då kunde vi byta de dåliga delarna på garanti. Dock fortsatte problemen, färg som släpper och spricker. Nu 5 år efter inköpet ser det riktigt illa ut. Själv trodde jag de skulle hålla betydligt längre. Ringde till Ikea i Älmhult som via video samtal fick se på skadorna. Direkt sa de att det var fukt skador. Jag sa då att möbler som sitter i badrum där man duschar utsätts relativt ofta för fukt. Ikea sa då att man alltid skall torka av möblerna efter att man duschat. Jag vet inte hur andra gör men jag torkar inte av badrumsmöblerna efter att jag duschat. Jag förväntar mig att dessa möbler skall tåla den miljö som de sitter i. Jag vill därmed varna för kvaliteten på dessa möbler. Har förstått att vi inte är de enda med dessa problem, tråkigt bara att även vi begått misstaget att köpa dessa möbler.
   
 2. En apelsin
  Husspekulant · Nivå 6
  Jag har också en kommod från ikea hemnes. Urusel!. Som du säger, färgen släpper, mdf som fransar. Riktigt, rikigt dåligt. Det kommer inte ens vatten på min, duschen är långt borta. Den har blivit så bara pga fuktig luft. Nu funderar jag på om den skulle gå att slipa och måla, ganska dyrt att byta ut.
   
  • Laddar…
 3. E
  Medlem Nivå 1
  Det kommer inte vatten på våra möbler när vi duschar, de står en bit ifrån och vi har duschväggar. Har också funderat på om det går göra något för att få det att se bra ut men vet inte riktigt vad...
   
  • Laddar…
 4. E
  Medlem Nivå 1
  Som du skriver är det nog slipning och målning som gäller. Sedan även lägga på någon form av lack
   
 5. En apelsin
  Husspekulant · Nivå 6
  Jag har funderat på att byta ut fronten på lådorna mot något bättre material än MDF. De ser värst ut, och det skulle vara trist att lägga en massa jobb och sen blir det bara fult igen.
   
 6. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Detta är väldigt vanligt i både badrum och kök att folk tror att möbler tål vatten bara för att dom sitter i en sådan miljö. Man ska alltid torka av vatten på material som inte tål vatten så enkelt är det.
   
 7. En apelsin
  Husspekulant · Nivå 6
  Fast, den här möbeln får som sagt inte vatten på sig. Det rör sig om badrumsmöbler som inte tål fukt i luften.
   
 8. hsd
  Medlem · Nivå 11
  Finns det överhuvudtaget badrumsmöbler som tål fukt
   
 9. S
  Medlem Nivå 3
  Har haft andra fabrikat men i badrum håller inte grejorna även om de bara utsätts för fukt och inte vatten. Orsaken är att MDF är rent kass i fuktig miljö. Om man se lackar med en hård industrilack så spricker den när MDFen sväller i fukten
   
 10. Demmpa
  Husägare · Nivå 20
  Hur ser det ut med ventilationen?
  Är det tillräckligt med utsug?
  Hur snabbt försvinner imma/kondens från fönster/spegel/möbler?
   
 11. E
  Medlem Nivå 1
  Om det hade varit så att vatten hamnade på möblerna när jag duschar förstår jag att man skall torka av, men så är inte fallet.
  Jag är ingen ventilationsexpert men jag tror att den är tillräcklig. Imma m.m. försvinner relativt snabbt.
   
  • Laddar…
 12. Corpes
  Medlem Nivå 8
  Jag har möbler av ett annat känt märke och dessa gillar inte heller badrumsmiljö då ytskiktet släpper även fast vi torkar möbeln efter dusch.
   
  • Laddar…
 13. Casaloco
  Medlem · Nivå 5
  Har samma problem med en skåpslucka från Ikea i badrummet. Inga problem med övriga luckor från Hafa. Någon som har förslag på hållbar åtgärd alt om man köper en ny lucka från Ikea går det att behandla den på något vis för bättre hållbarhet?
   
 14. A
  Husägare · Nivå 4
  Det låter mer som att ni har problem med ventilationen. Jag har IKEA-kommod utan några problem. Å andra sidan duschar jag inte så länge att det blir Lützendimma i badrummet.
   
 15. Casaloco
  Medlem · Nivå 5
  Nej inga problem med ventilationen. FTX med bra sug i badrum. Hafa luckorna har klarat 5 år utan lacksläpp.
   
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: