Byggahus.se

Varning för golv/kakelsäljare från Karlskrona!

 1. V
  Medlem · 57 inlägg

  Vidderberga

  Medlem
  Hej

  Jag vill varna andra för att handla av dessa jeppar...

  Vi handlade i vintras av en (som han själv sa, och som stod i annonsen) stor grossistfirma från Karlskrona som skulle sälja ut fjolårets lager på golv och kakel/klinkers. Han reste runt i Sverige och försökte bli av med sitt lager för att han istället skulle starta en butik i Karlskrona.

  När vi stod i valet och kvalet om vi skulle handla av dem så frågade vi vad som skulle hända om det blev något problem, då de var så långt bort från oss. (mellansverige). - Det var inga problem, bara att ringa om något fattades eller felade så skulle de åtgärda detta omg. De ville ju inte smutsa ner sitt rykte på onöjda kunder. Så några problem skulle det inte bli p g a avståndet. De erbjöd sig t o m att komma upp och syna arbetet om det var något golv eller så som vi ej var nöjda med.

  Vad bra tänkte vi, det verkar ju dock seriöst.

  Men nu till problemen.

  1. Vi har köpt parkettgolv till hela huset av dem. Nu verkar det som om de har sålt 1:a sortering till oss, men levererat 2:a sortering.

  2. Vi köpte vita stora kakelplattor av dem som jag direkt innan köpet frågade "om de gick att tvätta rent" eller om de såg "så där skitiga" ut och att det var deras look.
  Då svarade han att det givetvis var smuts från deras in och utplockning ur lastbilen vecka ut och vecka in. Så det skulle gå bort.
  Men, nu står jag med ett helt badrum som ser allmänt smutsigt ut. Det går alltså INTE bort!

  De går inte att få tag på per telefon. De har bara öppet onsdag-fredag. Nästan alltid telefonsvarare eller inget alls. Om man väl kommer fram så är det ingen som kan ge svar på ens frågor, de hänvisar till kollegor som aldrig ringer tillbaka och skyller på varandra.

  Vad skall vi nu göra? Fakturorna är betalda eftersom de betalades vid leverans, men felen sågs inte förrän golvet och plattorna var monterade.

  Det är mycket pengar vi har handlat för hos dem och nästan allt har blivit fel...

  Detta blev ett långt inlägg... Någon som har något tips att komma med.

  Kakelhuset i Karlskrona... så hette de visst...

  Mvh
  Vidderberga

   
 2. A
  Medlem · 854 inlägg

  ama

  Medlem

  Re: Varning för golv/kakelsäljare från Karlskrona!

  Reklamera köper skriftligt, gärna rekommenderat brev. Det är lättare att bevisa än telefonsamtal. För anteckningar över när ni försökt kontakta dem (det ser bättre ut senare om det blir en tvist och ni behöver berätta det för någon annan, och man glömmer bort sådana detaljer så lätt). Ta kontakt med konsumentvägledaren i kommunen där ni bor (finns dock inte i alla kommuner): http://www.konsumentvagledare.konsumentverket.se/


  Sedan har Konsumentverket vägledning (bla under Reklamation) om hur man gör när man är missnöjd med en vara eller tjänst på:

  http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/forstasida_lista2.asp?lngCategoryId=416

  /ama

   
 3. P
  Medlem · 3 inlägg

  pullformannen

  Medlem

  Re: Varning för golv/kakelsäljare från Karlskrona!

  Jag har just köpt 12 kvadrat klinker av nämnda butik. Det gick utmärkt. Godset levererades i utsatt tid och kvaliteten var mycket bra och priset lågt.
  Jag är inte "köpt" av försäljaren i fråga. Jag skiver bara då jag själv var ytterst nära att avstå affären pga vad som stod skrivet härinne. Nu löpte jag linan ut då priset var så bra. Och jag behövde alltså inte ångra mej. Det kan ju vara värt att tänka på för er som står i begrepp att köpa av Kakelhuset.
   
 4. R
  Medlem · 950 inlägg

  robban44

  Medlem

  Re: Varning för golv/kakelsäljare från Karlskrona!

  Nyregistrerad här i forumet idag och nöjd kund till det företag som avses i tidigare inlägg, kan aaaaaaaldrig tro att du är köpt av försäljaren ifråga ;D ;D ;D
   
 5. P
  Medlem · 3 inlägg

  pullformannen

  Medlem

  Re: Varning för golv/kakelsäljare från Karlskrona!

  Hej på dej smarte Robban. Du får har dina konspirationsteorier för dej själv. Det spelar nog ingen roll vilka bevis jag lägger upp.

  För er som inte nöjer er med att likt Robban misstro ett inlägg bara för att det är positivt kan jag förklara att - javisst, jag skapade mej en användare i går just för att göra mitt inlägg ovan. Jag har inte varit med här tidigare. Jag googlade fram uppgiften om Kakelhuset eftersom jag just tänkte göra en beställning och ville få knas på om de hade rent mjöl i påsen.

  Om allt mjöl är rent har jag ingen aning om - jag bara redovisar mina erfarenheter: 12 kvadrat grafitgrå klinker 30x15 var helt ok. Jag går inte i god för företagets övriga grejor. Jag ville bara ge folk härinne kännedom om att alla kunder inte blivit blåsta - vilket man kan få intryck av när man läser inläggen här.

  puss o kram Robban44 och alla andra glada.
   
 6. R
  Medlem · 950 inlägg

  robban44

  Medlem

  Re: Varning för golv/kakelsäljare från Karlskrona!


  Härligt att leva i ett fritt land där man kan uttrycka sig fritt och tro vad man vill :cool:
   
 7. B
  Medlem · 240 inlägg

  Barea

  Medlem

  Re: Varning för golv/kakelsäljare från Karlskrona!

  Vi köpte svart klinker 60x30 av Kakelhuset och vi är nöjda med både kvalitet och pris. Däremot var gubben som sålde oss kaklet är jädra surskit.
  Därför valde vi Kakelspecialisten i Karlskrona när vi köpte kakel/klinker till badrummet. Betyyyydligt dyrare, men ack så trevlig Magnus var!
   
 8. S
  Hobbysnickare · 7 inlägg

  seamats

  Hobbysnickare

  Re: Varning för golv/kakelsäljare från Karlskrona!

  Kakelhuset är väl "nya" Palmgrens?

  Köpte 11m2 för ett par veckor sen och det var inga problem. Kom och hämta på onsdag sa han och det gjorde jag utan problem. Tyckte han var trevlig också.
   
 9. korsriddaren
  Medlem · Skåne · 217 inlägg

  korsriddaren

  Medlem

  Re: Varning för golv/kakelsäljare från Karlskrona!

  Har du belägg för att skribenten jobbar där? Annars måste jag säga att det var ett väldigt dumt inlägg i det hela. Hade du läst tråden noggrannare hade du dessutom funnit att att de flesta i tråden har goda erfarenheter av det nämnda företaget. Endast trådstartaren var negativ.

   
 10. D
  Medlem · 18 inlägg

  doris34

  Medlem

  Re: Varning för golv/kakelsäljare från Karlskrona!

  Jag och min sambo hittade både vägg och golvkakel på Kakelhuset som vi gärna ville ha. Vi letade överallt för att hitta något liknande eftersom vi hade läst detta inlägg tidigare. Men tänkte vi, det var säkert bara otur att trådstartaren hade råkat illa ut så vi beställde kaklet.

  För det 1:a:
  Kaklet kom ej på utsatt tid. Visst, alla kan drabbas av förseningar men när man inte får något besked om när det ska komma blir man lite orolig.

  2:a:
  När kaklet väl kom och vi skulle hämta det så låg det på 1 pall där plasten runt var uppklippt och vårt golvkakel var borta... Hur ska man tolka detta? Jag tolkar det som om de har sålt vårt kakel, men det förnekar de.

  De lovade att golvkaklet skulle komma snart men fortfarande fick vi ingen bestämd tid... Försäljaren slutade svara i telefon, vi hade hans mobilnr men han svarade aldrig... När vi tillslut åkte ut igen och konfronterade honom så påstod han att det skulle ta mellan 8-10 veckor för att få fram vårt kakel. Det var bara droppen...

  Vi åkte ut till Kakelforum istället och köpte golvkakel där samt hela uppsättningen till badrum nr 2. Där fick vi superbra hjälp. Inga problem alls. Allt kakel kom på utsatt tid och när vi upptäckte att det fattades pga att vi ändrat läggningen så var det bara att åka dit igen och beställa nytt.

  Har varit på Kakelforum senast idag eftersom vi ska ha kakel till hallen och vi ska lägga det själva. Då får vi tom med hjälp med att dela plattorna om vi väljer ett klinker som är svårdelat... Det kallar jag service.

  Skulle aldrig handla på Kakelhuset igen...
   
 11. P
  Medlem · 3 inlägg

  pullformannen

  Medlem

  Re: Varning för golv/kakelsäljare från Karlskrona!

  Apropå sattarens inlägg och att jag skulle vara köpt av företaget...

  Som en skribent här innan påpekar så riktigt så finns det ju faktiskt positiva inlägg också. Och självklart spelade det låga priset in.
  För övrigt tycker jag det är en jäkla rutten debatt-teknik som sattaren och nån annan använder sig av härinne, där man ständigt säger "Men det skulle ju du inte erkänna" (he he). Det är ju ett argumentationssätt som det ej går att freda sig emot. Jag kan ju kasta tillbaka det till dej sattaren och säga att du är köpt av konkurrenterna. Och skulle du börja argumentera emot detta så erkänner du samtidigt att du är skyldig. Det här sättet att diskutera leder ju ingenstans.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.