Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Varning för Byggmax produkter - ingen kvalitetskontroll

 1. mcr108s
  Medlem · 47 inlägg

  mcr108s

  Medlem
  Jag genomgår just nu utvecklingsfasen som kanske de flesta här tagit sig igenom sedan länge. Man börjar fixa på ett hus och lär sig allt eftersom osv. Både hantverket, produkterna och leverantörerna. Läst många inlägg och hört från andra där folk fnyser lite åt att handla på "de stora lågprislådorna" Biltema, Byggmax, Bauhaus och liknande. Men man tänker att hur illa kan det vara och provar.

  Men nu vet jag! Och jag förstår att proffsen och mer erfarna inte utsätter sig för sånt här i onödan, tid är också pengar.

  Byggmax har visat att man är totalt inkompetenta och nonchalanta på flera olika avdelningar och butiker, annars skulle inte det jag råkade ut för kunnat hända. Och jag vill varna alla som ännu inte nått insikten att man ska undvika Byggmax om vill slippa problem.

  Vad har då hänt? Jag handlade flytspackel på Byggmax, bor en bit ifrån så ringde och frågade om de hade fått in leverans och de hade fått precis i veckan. Åkte dit, hämtade hem några säckar och körde igång. Spacklet betedde sig inte alls som det jag använt tidigare, blev aldrig trögflytande och tog hela natten att härda. Kollar påsarna... tillverkningsdatum över ett år sedan. Ringer leverantören och kollar, säger tydligt: använd inte det där.

  Tar kontakt med Byggmax kundtjänst, prio är att få tag på fräscha säckar så jag frågar om kan bli kopplad till någon butik i närheten för att kolla om de har flyt som inte är gammalt. Kundtjänst lovar återkomma. En dag går, två dagar, tre dagar, fyra dagar skriver jag igen och undrar hur det går.

  Får ett helt oengagerat standardsvar att de fortfarande undersöker.

  Svarar att det var ju fem dagar sedan, det är ju inte svårare än att kolla datumet på ett mjölkpaket.

  Får senare under dagen återkoppling att näst närmaste butikens flyt också är gammalt. Får också en blankett att fylla i "OM" jag vill reklamera. Inte ett ord om ersättning för problemen detta orsakat.

  Här kan jag tycka att man dessutom borde ha dragit i nödbromsen och undersökt om alla butiker i Sverige säljer utgånget flytspackel som kan orsaka stora skador och kostnader om används. Förmodligen är det just så. Därför om någon här mot förmodan är inne på en Byggmax, ta gärna foto på flytspackel med datum och posta här som en extra varning för alla och bevis att man inte har koll varken i butiker eller centrallager på vad man egentligen säljer.

  Det här gäller en produkt. Men givet hur gammalt flyt man säljer är det bara fundera på vilken kvalitet man har på övriga grejer och dessutom det bristande engagemanget när något gjorts fel.

  UNDVIK BYGGMAX.

  Så när man passerat första utvecklingssteget, var börjar man handla då?
   
 2. Isakare
  Medlem · Stockholm · 4 455 inlägg

  Isakare

  Medlem
  Eldade pellets för några år sen, fick slut mitt i vintern, 2 veckor sa min vanliga leverantör.
  Åkte till Byggmax som skulle ha hemma.
  På pallarna står det:
  Förvaras tort.
  Lasta EJ pallar på varandra.
  Hos Byggmax stod de ute i ösregn, 3 pallar i höjd.
  Då en pall väger över 800 kg, kan ni tänka er trycket på den nedre pallen.
  Köpte en säck som de hade inomhus för att prova, det var mest sågspån i säcken.
   
 3. Mikael_L
  Medlem · 44 338 inlägg
  Jag har väl gjort min resa med Byggmax, och kan väl ge både ris och ros.
  I början (ca 2009) så var Byggmax faktiskt någorlunda lågpris, men sen tycker jag att andra bygghandlare har under åren höjt priserna mer måttligt än BM, så BM känns inte som lågpris idag, de ligger ungefär som de flesta andra (OK, gemensamt för alla är att de har en del saker billigt en del dyrt, så jag menar att på ett ungefärligt snitt av alla produkter så ligger de i pris liknande de flesta andra).

  Sen då där i början, så hade BM i Uppsala åtminstone, faktiskt en riktigt bra kille som var ansvarig för det mesta i butiken, och kunde en del, så han visste någorlunda vad han pratade om, dvs BM Uppsala var bra.
  Några år senare var denne pärla borta, och samtidigt försvann tydligen ordningen i butiken, någon som kunde ge ordentliga köpråd som var något att hänga i julgranen osv.
  Det var den andra spiken i kistan!

  Efter några år var BM inget att generellt åka till för prisets skull, men visst fanns det vissa produkter och produktområden där de fortfarande var bra (Nästan allt spackel i huset är från byggmax t.ex) men då det hela tiden smalnar av så kan jag väl säga att idag handlar jag nästan aldrig på BM längre, och det beror inte på att de helt har ramlat ur tanken att handla av, utan mer en kombination av de ligger lite bakvänt till för mig att ta mig till BM samt att de inte erbjuder så mycket som är unikt längre.
  Bodde jag nära BM skulle jag troligen fortfarande handla en del mer där.
  Just nu har jag faktiskt köpt en del färg, då de har en riktigt oljebaserad fasadfärg samt möjlighet att bryta den, allt till bra pris, så de har fått sälja 3 st tior nu, och lite lacknafta och sånt till.

  Jag håller också med om att man måste vara lite om sig och kring sig, oavsett var man handlar, de flesta har en del skitprodukter, de flesta misslyckas ibland med att ha färska och fräscha varor.
  Det ska tydligen inte vara lätt att vara kund, även om man har gott om pengar och inte bryr sig om priset så mycket.
   
 4. mcr108s
  Medlem · 47 inlägg

  mcr108s

  Medlem
  Personal förstår jag betyder mycket, har själv ingen bra erfarenhet av personalens kunskapsnivå. Men du säger att du shoppar runt alltså... inte direkt utesluter någon?

  Men om du ska ha bruk, gjutning osv, var åker du då?

  Är det någon som konsekvent förordar mindre typ Bolist framför kedjorna?

  Det jag gillat med Byggmax är att de har den minst värdelösa hemsidan... och att det varit det närmaste för mig. Övriga handlares hemsidor är ju under all kritik.
   
 5. C
  Medlem · 203 inlägg
  Jag har också lärt mig den dyra vägen att när man köper bruk på säck ska man alltid kontrollera datum och framförallt känna på säcken att innehållet känns någorlunda ”fluffigt” och inte har börjat bli gammalt.
  Synd att dom inte tar bättre ansvar.
   
 6. Snailman
  Medlem · Västra Götaland · 5 311 inlägg

  Snailman

  Medlem
  Det är ibland likadant i den bygghandel som byggjobbare handlar ifrån, har sett en del utgångna cement baserade produkter, men det är vanligtvis sådant med låg omsättning.

  När jag skulle köpa Fermacell lim så var det bara Byggmax som hade knappt utgångna patroner, på det fåtal andra företag som sålde och hade några kvar var flera år gamla.
   
 7. N
  Medlem · 308 inlägg
  Deras handspackel är skitbra och tapetklistret funkar fint. Men det klart en och annan sne regel har jag väl mött på.
   
  • Laddar…
 8. L
  Medlem · Halland · 5 743 inlägg

  lordi

  Medlem
  Jag handlar för ungefär samma pris som byggmax hos en lokal bygghandel. Det är ungefär 1 mil längre än till byggmax men det ordning och reda och man slipper kaoset i utcheckningen hos byggmax pga att det inte finns personal nog på plats.
   
 9. P
  Medlem · 63 inlägg

  PW92

  Medlem

  Haha minst värdelösa hemsidan? Deras sökmotor är ju totalt värdelös! Man får alltid googla på varan och sen skriva byggmax för att komma rätt. Söker jag på byggmax hemsida så hittar den aldrig rätt produkter
   
 10. H
  Medlem · Skåne · 7 inlägg

  HegeFH

  Medlem
  Slutade handla på BM för några år sen. Brädgården under all kritik. Kändes som alla byggregler var 3:e sortering. Vridna och kvistiga.
  Handlar nu allt på Bolist/Woody, Optimera och Hornbach. Mycket högre kvalitet, ordning och utbud samt obetydligt dyrare.
   
 11. U
  Medlem · Kalmar · 83 inlägg

  Utasja

  Medlem
  De visste inte vad råplan var. Jag behövde foam för golvläggning. De står där borta, fick en kniv för att öppna "balarna", samtidigt som killen låg tillbakalutad mot någon form av mjukt material.
  Skrämmande.
   
 12. Henningelvis
  Renoverare · Uppsala · 809 inlägg

  Henningelvis

  Renoverare
  Min erfarenhet är liknande som @Mikael_L, alltså att Byggmax är ojämna och att det är en personalfråga om butikerna är att rekommendera eller inte. Uppsala åker jag inte igen, medan Härnösand är som vilket välskött byggvaruhus som helst, om än med smalt sortiment.
   
 13. R
  Medlem · 52 inlägg

  Robban1234

  Medlem
  Deras egna skruvar för utomhusbruk rostar inom 2 år. Har ett claim med 1500 skruvar.
   
 14. mcr108s
  Medlem · 47 inlägg

  mcr108s

  Medlem
  Ja, minst värdelös, peka på en som är bättre trots alla svagheter... Bolistarna, woody, xl-bygg har ju inte ens sortimentet online, och det gäller andra småhandlare också.

  Det är visseligen lite som lordi skrev att det är ordning och reda i butikerna även om man har noll koll på varorna, det återspeglas på hemsidan också, viss produktstruktur andra saknar.
   
 15. K
  Medlem · Västerbotten · 620 inlägg

  Knight

  Medlem
  Byggmax aktie har en direktavkastning på 8%
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.