Byggahus.se

Varning för Björklidenhus

 1. Y
  Medlem Nivå 1
  argbigga: Tråigt att höra om era problem med Björklidenhus. Vart i Sverige byggde ni? Vi ska bygga söder om Stockholm.

  Chilla: Vår kommun är så otroligt långsamma. Jag ringer och tjatar med jämna mellanrum, men ser tyvärr inte ut som om vi kommer få förhandsbeskedt klart innan maj, så jag har inte prata med vår säljare om bygglovshandlingar än. Vi skulle gärna påbörja bygget i år, men har inte längre mycket hopp om att kunna göra det eftersom kommunen jobbar i snigelfart och det låter som om Björkliden också tar mycket tid på sig när man läser era inlägg. Hoppas i alla fall kunna flytta in någon gång under 2012, men känns så långt borta!
   
 2. C
  Medlem Nivå 1
  Hej Ylva,
  Kolla om kommunen har någon "drop-in" där man kan få ett ungefärligt förhandsbesked. Ett klart nej kan man i alla fall få rakt över disk. Om ni inte redan prövat, så tycker jag att det är värt ett försök. Jag håller med dig om att 2012 känns långt borta. Lite för långt bort faktiskt.
   
 3. Y
  Medlem Nivå 1
  Jag väntar på ett samtal från handläggaren denna vecka och får förhoppningsvis veta mer då, men tror att besöka dem annars kan vara en bra ide. Jag ska titta på när de har drop-in.

  Håller med om att det nästan är för långt att vänta på att få huset klart. Trodde aldrig det skulle ta en sådan tid! Om jag och min man var lite händiga skulle vi nog börja titta på att köpa ett "begagnat! hus istället, men eftersom vi inte är det känns ett nybyggt hus som enda möjligheten för oss. Dessutom så får vi tomten från mina föräldrar vilket underlättar mycket ekonomiskt. Men som sagt, det är nästan så att man inte orkar med all denna väntan och än är det långt kvar...
   
 4. A
  Medlem Nivå 1
  Hej igen !

  Vi bor i södra stockholm och vår kommun är känd för att ha långa handläggnings tider och vi fick kämpa och vara påstridiga hela tiden.

  Och våran KA kunde ha utfört ett bättre jobb.
  Vad vi nu vet är att det många gånger är spel för gallerierna, byggbranchen är som många påpekat på nätet genomrutten, med några få undantag.
  bygga hus med totalentreprenad det står på alla husfirmornas hemsidor och i vårt fall blev det inte så som stog på BH sida.
  fortsättning följer och jag önskar er alla lycka till med era husbyggen, och det är intressant att läsa hur det går för er.
   
 5. Y
  Medlem Nivå 1
  Då har vi troligen samma säljare som ni hade. Har du något tips på vad som kan vara extra viktigt att tänka på? Blir ju lite orolig när man hör ni haft sådanna problem...
   
 6. A
  Medlem Nivå 1
  Hej ylva12
  Jag kan säga att vi hade mycket problem med ritningarna från Björklidenhus, vi fick fel ritningar flera gånger och det tog en massa tid, vid våra ändringar av husritningen så följdes inte andra ritningar upp så som elritningen den blev tyvärr fel vilket vi inte såg från början vi trodde dom hade koll på sånt själva, svårt att ändra i efterhand. Har ni samma säljare som vi så kan jag säga bra i början sen sämre och sämre och sen borta och fick namnet fegis av mig då han inte ville stå för det han lovat oss som kund.
  få allt på papper som sägs och som ni kommer överens om och spar allt. SKRIV EN BYGGLOGG skriv ner vad ni ser och vad ni hör och ta foton hela tiden och besök bygget varje dag om ni kan och lita inte på att ni blir informerade om saker och ting,
  kolla också noga att det ni beställt blir levererat och be att snickarna m.m samla alla papper i en speciell låda, bruksanvisningar m.m tro mig mycket saknas när man flyttar in, som tur är så hade vi hand om byggsoporna så där hittade vi våra.
  vi fick mycket lite information om vad som hände på bygget fast vi hade mailkontakt utan vi kollade upp det själva och kräv av Björklidenhus att träffas regelbundet på bygget då ni har rätt till det kolla info på nätet och va inte rädda att kolla med snickarna på plats om att få gå in i huset så kan dom visa er runt och fota vad som gjorts och ställ frågor, snickarna har inget emot att ta en pause och visa runt en om man inte drar ut på tiden men ni kan säker kolla med snickarna vilka tider som passar dom då ni kan gå in tillsammans, be om mobilnr,
  viktigt tips alla beslut skall gå via Björklidenhus inte er även sånt som snickaren frågar då säger ni varken bu eller bä utan ni ska kolla med Björklidenhus o återkomma eller be dom ta det direkt med Björklidenhus ni tar inga beslut alls rörande bygget utan pratat med björklidenhus och låter dom ta beslutet annars kan ni få det surt efter med att ni tagit beslut rörande bygget som borde tagits av Björklidenhus. det blir på slutbesikningen man kan ta upp saker och se då till att kräva att allt ni tar upp skrivas ner i besikningsprotokollet kolla att det skrivs ner också. skaffa en KA med alla behörigheter för hela landet kommunen kan hjälpa till.
  fortsättning följer...
   
 7. Y
  Medlem Nivå 1
  Tack så jätte mycket för alla tips! Det gör mig orolig att läsa detta men det är jätte bra att veta vad vi har att vänta oss de kommande månaderna.
  Jag hoppas du uppdater er oss om hur det går med ert hus och vad ni tycker om det när ni bort i huset ett tag.
   
 8. A
  Medlem Nivå 1
  Alla kunder får säkert inte så stora problem med Björklidenhus som vi haft, men vi vill dela med oss av den erfarenhet,kunskap vi nu besitter och visa på att allt inte är guld o gröna skogar när man som vi tar in en husleverantör med totalentreprenad och sen att vissa delar av problemen skapades av deras underleverantör borde upptäckts och åtgärdats tidigare än vad som nu gjordes, men jag har förstått att 90% har/upplever att det är problem med Björklidenhus hantering av sina kunder,information/återkoppling,realationsritningar m.m.
  Vi menar att har man tur att får bra snickare/hantverkare m.m så går det säker som på räls, men är en el fler länk/länkar i kedjan sne så .... jepp då har man problem.
   
 9. K
  Medlem Nivå 1
  Hej!
  Tänkte dela av mig lite mer av våra erfarenheter med Björklidenhus. I veckan som gått har vi upplevt vårt första "problem" med Björklidenhus. Det handlade om en faktura som inte stämde. Jag mejlade en redogörelse för vilka punkter i den specificerade fakturan som jag ansåg inte stämma. Jag fick svar dagen efter och då meddelade ekonomiavdelningen på Björklidenhus att det blivit ett missförstånd i pappersarbetet och att den ena posten skulle rivas samt att de andra skulle granskas efter påsken. Så sammanfattningsvis kan man säga att både jag och min fru återigen är väldigt nöjda Björklidenhus-kunder. Jag känner verkligen inte igen något i tex argbiggas redovisning. Visst blir det missförstånd och fel i bland men hittills har Björklidenhus klarat dessa problem med bravur för vår del.
  Ha det gott!
  //Henke
   
 10. H
  Medlem Nivå 2
  Vi bor nu i vårt Björklidenhus och måste säga att jag är väldigt nöjd med hela förloppet!
  Hela processen flöt på bra och de gånger det varit missförstånd har projektledaren kollat upp och återkommit med feedback och stämt av att det blev rätt med det ena och det andra.

  Slutbesiktningen gick bara bra och besiktningsmannen (lokal, opartisk) tyckte det var ordentligt byggt och väldigt fint och inga anmärkningar! På Kontrollbesiktningen blev det ju däremot en hel del anmärkningar men det var ju som tur var bara sådant som inte hade hunnits med men var på plats på Slutbes.

  Känner inte igen beteendet argbigga beskriver.
  Tror nog det är som det spekulerats i, att bygglaget har stor del i det hela. Anlitas fel elektriker, målare eller snickare så blir resultatet tyvärr därefter också!
  Antar att dom kollar upp vilka de anlitar men kanske väljer dom de "billigare" entrepenörerna och då halkar slarv-folk in?
   
 11. A
  Medlem Nivå 1
  Ja jag önskar att vårt Björklidenhusbygge gått lika bra och smidigt som utlovats av dom innan byggstarten
  men så blev det inte, jag anser att både ris och ros skall fram oavsett vilken husfirma man har erfarenhet av och Björklidenhus får som sagt inte bara ris från oss utan ros också dock i lite mindre dos på grundutav alla problem vi fått gå igenom ( ett exempel på listan är att i stora delar av huset fick dom lägga om all ekparketten då den va fel lagd inte roligt att flytta alla möbler och stapla runt allt igen direkt efter jul o nyår dom han precis klart innan min födelsedag i mitten av jan 2 sovrum klarade sig resten fick göras om )
  I dax läget så har vi ett bra och originellt Björklidenhus det enda av sitt slag , men fortfarande inte helt färdigställt snart 6 månader efter slutbesiktning/inflyttning.
  Jag tror inte vi kommer få allt åtgärdat som är kvar tyvärr :(
   
 12. Y
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Jag vill bara berätta att det verkar som stora förbättringar skett på Björklidenhus huvudkontor.
  Efter 11 månaders väntat har vi nu äntligen fått vårt förhandsbesked rån kommunen och jag bad omgående Björklidenhus om bygglovshandlingar så att vi ska kunna komma in med bygglovsansökan snarast möjligt. Det tog endast några få dagar innan jag fick handlingarna i posten, så jag måste säga att jag är mycket glatt överraskad att det gick så fort med tanke på erfarenheter från många andra i denna tråd. Nu hoppas jag bara att de är lika effektiva gällande byggandet av vårt hus.
   
 13. F
  Medlem Nivå 1
  Hej på er!

  Vi har skrivit på för ett Villa Perfekt och har läst denna tråd med stort intresse. Just nu väntar vi på en sista ritningsjustering från BH för att komplettera vår bygglovsansökan, sedan hoppas vi på ett godkännande från kommunen.

  Vår erfarenhet av BH är att husbyggnation verkar vara ett omfattande projekt som det krävs lite delaktighet i för att man ska få det som man vill. Är man inte vaken händer det lätt att saker glöms bort eller missuppfattas. Hittills har vi upptäckt alla småmisstag och vi tycker det flyter på bra. Vår säljare är alltid tillgänglig för oss och gör sitt bästa för att vi ska få huset som vi vill. Vi hoppas byggarna som anlitas blir lika bra.

  /F
   
 14. Herr_JT
  Medlem Nivå 3
  Vi ser din framemot din byggtråd. Fotografera så mycket du kan.
   
 15. A
  Medlem Nivå 1
  Hej igen !
  Det är 2 månader sedan BH sa sig vara klara med vårt hus... och det var bara ur deras synvinkel då det återstår punkter som ej blivit åtgärdade och vi känner oss minst sagt blåsta.
  vi fick ingen ersättning för vårt ... vi kallar det lidande iaf.
  och så ser verkligheten ut.
  som jag sagt tidigare så drabbas inte alla så som vi ... vi hade oturen att få ta den smällen och BH kunde inte leva upp till det dom lovat oss ... ett färdigt hus.
  Ja vi vet att det hänt mycket på kontoret och det kanske hjälper er andra med era husbyggen ... vi håller iaf tummarna för er och följer trådarna här med intresse.
  Jag vill även säga att vårt BH villa Björkebo med vissa ändringar är en fröjd nu när vi haft tid i huset utan hantverkare springa här ( 6 månaders hantverkares spring å ändå inte klart suck ) ... men det skulle varit helt otroligt häftigt om det varit helt färdigt men det är nått vi själva får fixa ser det ut som nu ... vilket vi inte hade i tankarna då vi köpte ett nyckelfärdigt hus ...och huset kostade en vacker slant då det inte är en av deras standard hus ...
  Nu lägger vi tid på att fixa till tomten viket är jobbigt men roligt ... mindre roligt är att vi även får rätta till parkering och vattenavrinningen från vägen m.m som dom inte gjorde på ett korekt sätt.och det tar udden av glädjen vi först hade över huset att dom lämna oss i sticket.
  fniss sen fick vi ett brev där dom undrade om vi ville ta foton på huset inne och ute för deras nya huskatalog ... de slängde vi i soporna.