Byggahus.se

Varning för Biltemas trallskruv

70k läst  174 svar

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Nej du behöver inget kvitto när det kommer till felande produkt sålänge du kan visa upp att du handlat hos aktuell kedja, t ex med kontoutdrag eller liknande. Sluta hitta på felande argument om kvitto krav när sådana inte finns. Men förövrigt kan jag hålla med dig om att jag sa fel när jag antydde om att det räcker med endast förpackningen (detta kan företaget neka som bevis). Orkar inte söka fram rätt text, tog första bästa utan att läsa igenom den men återigen vid felande vara räcker t ex kontoutdrag bevisande att du köpt varan hos företaget. Däremot har du inte rätt att kräva pengar om företaget hellre vill försöka laga/åtgärda felet själva. Punkt
   
 2. j.f.s
  Elektroniktokig · Nivå 7
 3. M
  Medlem Nivå 1
  Vi byggde altan 2006 och köpte trallskruv på Woody ca 90 kvm! Alla gick av! Fick några nya men inte bättre för det. Köpt nya på jem och fix och verkar hålla än så länge. Håller tummarna för det. Var jobbigt att ta bort och byta.
   
 4. H
  Medlem Nivå 8
  Det är anledningen till att tillverkare de senaste åren mer och mer flyttar hem komponenttillverkning från Kina.
  Avståndet, kulturella skillnader och pga undermåliga kalkyler gör att det inte lönar sig att göra allt i Kina om man eftersträvar kvalitet.
  Det krävs i princip svenska ingenjörer på plats för att det ska gå.
   
  • Laddar…
 5. optimum
  Medlem Nivå 10
  Jo jag vet.
  Har även varit i Kina en hel del och kommit fram till samma.

  Större producenter av maskiner för tillverkning och produkter har sina egna tekniker på plats för att upnå rätt nivå på kvalitet och prestanda.
   
 6. Keexet
  Medlem · Nivå 7
  Jag säger inget om att kvitto behövs, jag säger bara att om man går vägen via ett kontoutdrag är det butiken som sitter på beviset, inte du. Kontoutdraget må specificera att du handlat i butiken ett visst datum ,men inget om vilka produkter du köpt vid det tillfället; således inget bevis. Beviset kommer ju först när kvittot letas fram och jag säger inte att det inte är tillräckligt, bara att det inte är DU som konsument som sitter inne med beviset på att just den varan är köpt vid just det tillfället.

  Sen att det i praktiken FUNGERAR som ett bevis för att personalen hjälper dig leta fram ett bevis är ju en annan sak. Det skulle vara intressant att se ett prejudikat som illustrerar hur juridiken ser på det hela, vad som anses vara ett bevis och vad som inte är ett bevis och vem som är skyldig att tillhandahålla beviset. Men att hävda att kontoutdraget är ett bevis för just den varan, är lite som att hävda att person x måste varit mördaren eftersom denne befann sig på brottsplatsen, det är först när polisen plockar fram fingeravtrycken på mordvapnet, personalen som letar fram kvittot, som beviset börjar bli starkt nog enligt mig. Men det är min åsikt!

  Jag hittar inte på några felande argument, faktum är att jag inte alls förstår den argumentationstekniken. Att säga så gör ju en debatt rätt uddlös och man kan lägga ner på en gång. Jag tänker att ett forum på internet är till för meningsutbyte och att dela varandras erfarenheter. Om man inte ens vill lyssna på den andra sidan eller ta till sig av andras argument, undrar jag vad man gör på ett forum. Om du däremot hade skrivit "jag köper inte dina argument" hade det känts mindre kränkande och fullt legitimt.

  Som jag ser det är jag en enkel lekman som försöker hitta logiska resonemang i vardagen. Jag tycker att det är förbannat tråkigt att trådstartaren råkat ut för denna skruv som inte håller måttet och att det tillverkas så mycket av dålig kvalité idag när miljömedvetenhet borde vara högsta prioritet. Jag hoppas och tror ännu på förnuftet och att alla människor är ärliga, men fram tills denna utopi inträtt, får vi inse att förpackningen inte gäller som bevis för att styrka ett inköp, Vilket var det enda jag opponerade mig emot, inte kvittokravet som sådant.
   
 7. C
  Medlem Nivå 5
  I tvistemål finns något som inte finns i brottmål; editionsföreläggande. Domstolen skulle alltså kunna förelägga Biltema att plocka fram kvittot på ett visst belopp ett visst datum i en viss butik med en viss vara eftersom det är enkelt för dem och har avgörande betydelse i målet.
   
 8. M
  Medlem Nivå 1
  Det blir ett sabla jobb att fixa till en veranda där skruvarna gått av !

  Funderar lite. Färsk trall är näst intill blöt när den kommer från impregneringen. Om man lägger färsk trall sväller den inte ett dugg, den krymper däremot ganska duktigt. Om man lägger torr trall så sväller den troligen när den blir blöt. Orsaken att proffsen inte drabbas i lika stor utsträckning som amatören kan ha med det att göra.

  Med tillräckligt bra skruv, rätt monterad, finns inte problemet, såklart.
   
 9. GK100
  Medlem · Nivå 21
  Varför är då det inte den självklara lösningen i denna typen trådar oavsett vad det gäller för material och utförande? Forumet kan ju ge många råd preventivt om det bara frågas rätt. Knappast meningsfullt med diverse spetsfundigheter kring kvitton, reklamationer osv när man bör se sig i spegeln erkänna oförmågan i de enkla jobben och försöka bättre nästa gång.
   
  • Laddar…
 10. J
  Medlem Nivå 2
  Det slog mig plötsligt att jag har aldrig kollat måtten på mina rostfria trallskruvar som varit litet klena.
  Det är 4,2 mm ytterdiameter på gängan men kärnan är bara 2,4 mm och den ogängade delen är 2,8 mm.
  Mäter jag upp en "riktig" skruv så är kärnans diameter 3 mm hela vägen. Så nog är det skillnad...
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka