Byggahus.se

Varför kontrakt?

 1. S
  Medlem · 31 inlägg

  Saxtorp

  Medlem
  Hej!

  Diskuterar med Götenehus och de vill att vi skriver kontrakt för att vi ska få träffa deras arkitekt trots att de inte tar något betalt förrän det är dags att göra bygglovsritningar. För dem tar de 10000:-. Känns märkligt att skriva på innan vi ens sett en arkitektskiss på huset vi vill bygga tycker jag. Säljaren säger visserligen att om vi inte kommer fram till en passande lösning (utförande eller ekonomiskt) är det bara att säga tack och hej, men ändå... Är detta normalt förfarande?


  Tack på förhand :)
   
 2. H
  Moderator · Stockholm · 43 014 inlägg

  hempularen

  Moderator

  Re: Varför kontrakt?

  Låter skumt.

  Kontrollera noga vad som står, det skulle kunna vara ett försök att binda upp er till att välja deras hus. Vad dom säger om att ni kan lämna dom betyder ingenting. Det som betyder något är vad som står i kontraktet.

  Det är dessutom så att hustillverkarna har en "etisk" kod som säger att dom inte får marknadsföra sig mot en annans kund. Om det fungerar så betyder det att en tillverkare som fått er signatur på ett kontrakt kan ha er inmutade gentemot konkurrenterna så att ni kan ha svårt att få vettiga bud från något annat håll.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.