Byggahus.se

Varför går dörren plötsligt inte att stänga?

 1. R
  Medlem Nivå 3
  Reglade upp en vägg i vintras och i väggen gjorde vi en dörr. Vi köpte en färdig tröskel som vi la dit. Tyvärr var tröskeln för hög men i och med att dörren "aldrig" är stängd så fick den ligga sådär i nån månad. Sedan hyvlade vi till tröskeln så att dörren gick att stänga. Trodde vi. Tröskeln är visserligen inget problem längre men...
  Nu när vi vill stänga denna dörr så är det som att dörrkarmen "slagit sig" eller "satt sig". Dörrkarmen har blivit sned och dörren går alltså inte stänga pga detta.
  Hur kan det ha blivit såhär helt plötsligt? Vet inte om tröskeln är orsaken men detta var i alla fall händelseförloppet.
   
 2. Dvillan
  Nybyggare · Nivå 4
  Hej!
  Kan vara så att trät svällt pga luftfuktigheten som är nu i på sensommaren och tidig höst. Inte omöjligt att dörren går igen till vintern igen.

  Har själv en dörr som är trög att stänga så här års.
   
  • Laddar…
 3. B
  Medlem Nivå 2
  Jag tror precis som föregående "talare" att det beror på olika luftfuktighet. Har du karmskruvar du kan justera? Vi lät göra om vårt badrum i vintras, och för någon månad sen började dörrbladet ta i karmen när man skulle stänga. Efter att jag justerade karmskruvarna är det inga problem längre. Ska bli spännande att se hur dörren beter sig till vintern igen.