Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Varför flimrar det så här? (med video)

 1. R
  Medlem · 87 inlägg
  Hej!

  Det flimrar enligt video nedan i rum med dimmer och 4 st LED 7-50W ljuskällor. Hur kommer det sig?

  Logga in för att se filmer.


  Hade det hjälpt om jag köper ny dimmer och måste den i så fall ha stöd för 200W LED? De flesta jag ser stödjer upp till 100W LED men 200W glödljus, det duger väl inte? Kan ett alternativ vara att köpa klenare LED?

  En annan fråga inför köp, kan man köpa dimmer från vilket märke som helst och använda existerande täckram och dimmerratt (ABB jussi) eller måste det vara samma hela vägen?

  Mer info om ljuskällan: Philips Light Source Master Dimmable 7W LED SPOT LV GU10 7-50W LED Lamp 2700K 3000K 4000K 25 40D LED bulb
   
 2. HomeboY
  Självbyggare · 174 inlägg
  Jag har samma problem, det har antagligen med drivdonen att göra. Vi har testat olika dimmers och olika drivdon till spotarna och har kommit fram till att problemet ligger i drivdonen. Antagligen en ny typ av batch från Kina som inte lirar med vår ström. Får man fråga var i Sverige du bor (norr, mitt, syd)? Min elektriker är nämligen övertygad om att problemet kan vara geografiskt koncentrerat i norra delen av Sverige av någon anledning.
   
 3. Nefrums
  Hobbysnickare · Lomma · 714 inlägg

  Nefrums

  Hobbysnickare
  Lamporna är alltså på 7W. Vilket ger samma ljus som 50W halogen. 200W led lampor hade varit så ljust att det inte gått att vara i rummet.
   
 4. Bo.Siltberg
  Hobbyelektriker · Värmland, Molkom · 21 030 inlägg

  Bo.SiltbergPremiumikon: Hand

  Hobbyelektriker
  Det finns inget separat drivdon här utan de är inbyggda i varje lampa. Symptomet tycker jag dock verkar vara glapp i dimmern. Kan vara värt att kontrollera att den är korrekt monterad.

  Det kan också vara ett kompatibilitetsproblem mellan lampor och dimmer. Här gäller att hitta en tabell där Philips har provat vilka dimmers som faktiskt fungerar med deras lampor. Hittade denna tabell men ser inte om just er modell på lampa finns med. Sök annars vidare. Stora företag brukar dock vara usla på tillhandahålla en strukturerad webb och bra sökfunktioner...
  https://images.philips.com/is/conte...01-Consumer_LEDlamps_Dimmer-en-GB-2016_04.pdf
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.