Byggahus.se

Våran planlösning

831 läst  22 svar

 1. R
  Nybyggare Nivå 2
  efter att ha letat och letat och ritat och ritat så hittade vi till slut en planlösning som vi faktiskt fastnade för...
  några åsikter vi kanske inte tänkt på gällande den ?
   
 2. SysterNett
  Husägare · Nivå 10
  Tvättstugan bör ej vara vägg i vägg med ett sovrum, är det det ändå så ha alla maskiner och pannor på väggen som inte är mor sovrummet. Samma med sovrum mot kök, kylskåp kan vibrera och skapa oljud.

  När man kommer in i ett hus så vill msn inre mötas av en vägg utan man vill se igenom huset så långt det går. Se därför över siktlinjerna i huset.

  Tycker också det var få fönster i vardagsrummet. Hur går väderstrecken?
   
  • Laddar…
 3. R
  Nybyggare Nivå 2
  Rummet som angränsar till tvättstugan ska inte användas som ett ”sovrum” utan som ett kontor och gästrum för min familj som kommer typ två ggr om året och hälsar på så den delen tror jag Inte blir ett problem , :)
  Och att klädkammaren är där är inget vi heller bekymras ut över då vi vill att hallen ändå ska vara lite avgränsad från den andra ytan :)
   
 4. windestal
  Husägare · Nivå 6
  Ev kan ni kanske byta plats på ert sovrum och anslutande badrum och klädkammare, så sovrummet hamnar i hörnet av byggnaden istället och kommer bort från köksväggen.

  Hur är väderstreck, trädgård etc?
   
 5. R
  Nybyggare Nivå 2
  Trädgården är på 1373kvm och blir endast en granne, smal skog bakom och runt huset och skog på andra sidan vägen framför huset ,
  Sovrummet vill vi inte byta plats på då det komplicerar lösningen i vardagsrummet med dörr till sovrummet.
   
 6. H
  Medlem Nivå 4
  Jag har aldrig förstått mig på master bedroom med eget badrum. Det är för det första inte särskilt romantiskt att behöva lyssna på (och kanske känna lukten av) sambons toabesök. Dessutom hänvisas resten av familjens medlemmar till att samsas om den lilla dusch och toaletten. (Utan bad)
   
 7. R
  Nybyggare Nivå 2
  Ja det är ju en liten smakfråga :)
  Vi funderar faktiskt på att göra om så att klädkammaren bredvid det lilla badrummet blir en del av badrummet istället så barnen inte behöver använda vårat badrum utan att dom får ett eget badkar :kr
   
 8. windestal
  Husägare · Nivå 6
  Men om ni byter plats på det skulle dörren in till sovrummet kunna hamna ungefär där kaminen är nu. Kaminen kan skjutas åt köket/matplatsen till, så sprids värmen bättre och ni kan njuta av brasan från fler platser. Möblemanget i vardagsrumsdelen skulle inte behöva påverkas.
  Vad jag menade med fråga om trädgård och väderstreck var hur huset hamnar i förhållande till detta, dvs vilka väderstreck de olika sidorna av huset kommer hamna åt, om det är utsikt åt något håll, om det är nära väg/häck/skog/garage eller stor gräsmatta på olika sidor av huset osv...
   
 9. R
  Nybyggare Nivå 2
  Ja absolut det har du rätt i , (y)

  En mindre väg framför huset och glesare skog runt om tomten förutom på höger sida finns en granne ...
  på baksidan om huset är skogen så fin att när solen lyser igenom träden ser det lite ut som en tavla..
   
 10. R
  Nybyggare Nivå 2
  Är så kass på att förklara bifogar en bild
   
 11. windestal
  Husägare · Nivå 6
  Kan du lägga upp en enkel skiss av tomten med huset inritat och väderstreck utsatta?
   
 12. R
  Nybyggare Nivå 2
  Har inget sånt än , vi har möte med våran husleverantör på tisdag och ska då gå igenom bygglov och allt .. därav lite sista funderingar på planlösningen innan beställning och allt görs
   
 13. windestal
  Husägare · Nivå 6
  Utan det blir det svårt att hjälpa.
   
 14. P
  Medlem Nivå 5
  Anledningen till frågorna om tomten och väderstreck är att man alltid måste utgå från tomten när man ritar huset, så att man får solen på rätt sida. Det är alltså ingen idé att rita ett hus om man inte vet hur tomten ser ut och hur solen står. Därför är det också svårt att ge tips om vi inte vet vilket väderstreck huset är i.

  Sovrum är bra att ha åt norr så att det blir lite svalare och inte sol rakt in. Utifrån till uteplats vill man normalt ha i syd/väst.
   
 15. R
  Nybyggare Nivå 2
  Ahaaa de är så du menar , solen kommer bakom huset så det är barnens rum som får solen mot sig, men det löser man ju med draperier ,
  För uteplatsen och tomten får solen mot sig då ..