Byggahus.se

Vår nylagda gräsmatta irriterar grannen

 1. M
  Medlem Nivå 4
  • Laddar…
 2. A
  Medlem Nivå 1
  Jag skulle inte göra nåt..
  Säg att grannen får göra vad han vill..
  Ha aldrig nåt ihop med nån granne!!
  Lycka till..
   
  • Laddar…
 3. F
  Medlem · Nivå 13
 4. B
  Medlem Nivå 6
  Självklart, men grannen kan väll inte sätta den precis på tomtgränns utan att fråga?
   
 5. F
  Medlem · Nivå 13

  I teorin får han tangera tomtgräns. Så sätt den nån halvcentimeter in på egen tomt då om man har den precisionen och det är skitviktigt. I praktiken, vem bryr sig? Det är en pryl som rimligtvis är enkelt flyttbar om nån mot all förmodan skulle pipa och gnälla. Sätt den på egen planhalva i tomtgräns.
   
 6. M
  Anonym
  Sätt den 2cm in så är det inga problem.
   
  • Svara
 7. kungkokos
  Medlem Nivå 8
  Försök att se det ur grannens perspektiv och agera som du själv skulle önska att grannen agerade mot dig. Om det är något som är viktigt för grannen (medmänniska) och du med enkla medel kan fixa det - så varför inte? För mig är den självklarhet att se till att inte min gräsmatta växer in i grannens rabatter. Och ja, jag har satt gräsmattekant. på ca 30 meter. Nästa gång är det kanske du som vill att grannen tar ner ett träd som skuggar din uteplats.

  (Begriper inte varför alla är så jag-fixerade. Inte så konstigt att det är så många som bli osams med sina grannar med den inställningen. Nej, man behöver självklart inte visa hänsyn till någon om man inte vill, men varför skulle man välja att inte göra det bara för att man inte behöver? Är det inte det dom flesta t.o.m. försöker lära dagisbarnen? Suck.)
   
 8. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
  Grannar är som halsmandlar
  - de är bra att ha så länge de är friska, fungerar och gör nytta
  - men ett rent helvete om de krånglar, bråkar och jävlas
   
 9. L
  Medlem Nivå 3
  Jag är glad att jag har fått en fullträff vad gäller grannar. Bor på landet, närmaste granne är 400 meter bort. Vi delar fritdsaktivitivter, han tar hand om min snöröjning och jag hanterar deras datorproblem. Kan bara säga att allt är positivt....
   
  • Laddar…
 10. T
  Medlem Nivå 10
  Det ska mycket till innan någon myndighet tycker att det är ett problem. Vi pratar om "aldrig någonsin klippa gräset"-nivå.

  Ignorera grannen, inte ditt problem.
   
 11. S
  Medlem Nivå 8
  Dagens goda skratt.

  Skulle du knalla över och be din granne såga ner sina träd för att du har lagt din uteplats där? Inget jag-fixerat i det?? ;)
   
 12. O
  Bannad · Nivå 15
  Jag förstår inte varför alla tjatar om jag fixering jag har aldrig fixerat mig, det är de som inte gör som jag säger... som jag tycker är jag fixerade :D
   
 13. useless
  Självbyggare · Nivå 23
  Lite trollvarning när man skriver ett inlägg som man vet kommer att orsaka debatt och sen håller man sig borta från tråden...
   
 14. A
  Medlem Nivå 4
  Fin trädgård i all ära, men alla är inte lika intresserade av att jobba med den, och tycker kanske heller inte att det spelar någon roll med lite maskrosor och mossa i gräsmattan. Jag hör själv till denna grupp och accepterar inte om grannar som är trädgårdsfantaster tycker att dom har tolkningsföreträde.
   
  • Laddar…
 15. F
  Medlem · Nivå 13
  Och jag tycker det är ett jävla otyg med ogräs och svär tyst över grannarnas spridande av ogräs till min tomt. Skulle dock aldrig påpeka detta för nån granne, det är ju för fan sjukligt.

  Väldigt glad och nöjd över att ha detta problem och hoppas att det framöver kommer att vara ett av mina större bekymmer. För har man inga större problem så har man det förbannat bra.