Byggahus.se

Var hittas innerdörrar av gammal standard med lyftgångjärn?

 1. B
  Medlem · 4 inlägg

  BellaH25

  Medlem
  Hej!

  Vi har köpt en lägenhet där det är innerdörrar av gammal standard som har (vad jag tror heter) lyftgångjärn. Vi funderar på att lackera om dörrarna, alternativt köpa nya. Gärna i Göteborg med omnejd, alt online. Är det någon som vet om det går att få tag på nya innerdörrar med denna typ av gångjärn? Vi är inte ute efter att byta hela karmen.

  Bifogar en bild, tyvärr lite oskarp.

  Tack på förhand!
   
 2. A
  Husägare · Kalmar Län · 17 401 inlägg

  AndersSPremiumikon: Trä

  Husägare
  • Laddar…
 3. H
  Renoveringsnovis · 229 inlägg

  henche

  Renoveringsnovis
  Om du vet att det är "Gammal Standard" på dörrarna så går det att köpa online, bara att googla innerdörr gammal standard. Se till att mäta så det köps korrekt storlek.

  Jag TROR att nyare dörrar har andra storlekar, vilket kan göra det lite svårt att bara byta gångjärnen och behålla de gamla karmarna.
   
 4. fatsug
  Renoverare · Stockholm · 233 inlägg

  fatsug

  Renoverare
  Jag skulle tro att du får svårt att hitta nya dörrar i samma mått. Jag föreslår att du lägger ett par dagar på att skrapa ner dem och måla om. Kommer säkert bli både finare och bättre än nya dörrar. Det lite latare alternativet är annars att bara slipa lätt och måla över den gamla färgen och det kan nog bli lika bra det, beroende på skicket i nuläget. Oavsett vilken väg du väljer så är det en enkel och relativt billig sak att fixa själv.
   
  • Laddar…
 5. H
  Renoveringsnovis · 229 inlägg

  henche

  Renoveringsnovis
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.