Byggahus.se

Val av färg på plåttak

 1. Juliabrink
  Medlem · 79 inlägg

  Juliabrink

  Medlem
  Hej!
  Vi har ett hus med ny fasad målad med Tjärvitriol. Taket idag är svart, gamla betongpannor som målats för runt 5-10 år sedan.

  Vi ska bygga garage, i samma fasad som vårt hus (Tjärvitriol) och har då chansen att välja ett annat tak. I sinom tid ska även taket på huset bytas. Vi går i valet och kvalet att välja ett plåttak som vi tycker är snyggt, Plannja trend 425. Det svåra är vad vi ska välja för kulör. Innan vi kom på detta så valde vi takavvattning och övriga plåtdetaljer på huset i vanlig silver, och det tycker vi passar bra med fasad och det svarta taket som ligger idag.

  Så frågorna blir - vilken färg på nya plåttaket skulle kunna passa både till vår fasad och takavvattningen/befintliga plåtdetaljer tycker ni? Ju mer jag googlar bilder desto svårare blir det att välja. Vi är troligtvis inte så sugna på ett svart tak igen eftersom det känns ganska hårt. men det finns ju många olika grå nyanser exempelvis. Huset är ett sutterränghus från 70-talet med träbeklädnad även på nedre plan på framsidan.
   
 2. Juliabrink
  Medlem · 79 inlägg

  Juliabrink

  Medlem
  edit: På bilderna så ser takavvattningen ganska mörk ut, svårt att få till det på bild. det är samma färg som på plåten som delar av gavelspetsen på mitten av gaveln.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.