Byggahus.se

Val av Dansgolv??

 1. H
  Medlem · 3 inlägg

  haggman

  Medlem
  En knepig fråga? Är ordförande för ett föreningshus - huset är gammal gustaviansk 1700-tal herrgårdsstil (gammalt järnbruk), som vi renoverat vackert och dyrt.. och lagt in plank grangolv i olika rum. Dels målade, dels såpade...

  På det golvet som är av furuplank, och som är såpat (naturfärg) måste vi nu lägga ett slags dansgolv, eftersom vi ska hyra ut stället för fester och representation.
  - Vi vill inte förstöra det vackra plankgolvet som säkert skulle se ut som en ihålig ost om vi tillät dans på det som det är... Frågan är då.. vad ska man sätta ovanpå det gamla som egentligen är nygjort men som vi vill spara på...
  Någon har föreslagit parkett, andra säger plexiglas, en tredje föreslår ett borstat stålgolv. Någon föreslår också att vi lägger ett trägolv - ovanpå plankgolvet..????

  Dansgolvet ska inte vara så högt upphöjt från det undreliggande. Det ska vara diskret, städvänligt och slitstarkt.
  Hjälp oss med goda råd!
  Är plexi för mjukt..parkett för modert..

  Vad är det vi söker???
  Hjälp oss ni som vet. Vi är dessutom en vanlig fattig förening..

  mvh ordföranden ???
   
 2. H
  Medlem · 3 inlägg

  haggman

  Medlem

  Re: Val av Dansgolv??

  Glömde tillägga att det är ett dansgolv som ska bli några kvadratmeter stort.. och ligga ovanpå ett annat golv.
  - ordföranden
   
 3. Z
  Medlem · 1 432 inlägg

  zankan

  Medlem

  Re: Val av Dansgolv??

  Släng in ett laminatgolv uppe på.....Billigt, funktionellt men kanske inte stil enligt.
   
 4. yonna
  Medlem · Österlen · 6 913 inlägg

  yonna

  Medlem

  Re: Val av Dansgolv??

  Inte så trevligt att dansa på ett laminatgolv - både hårt och slamrigt. Bygg istället ett gediget parkettgolv i plank av det mörkare/exotiska slaget med mjukisolering under och rama in golvet med ngn snygg list. I detta fall skulle ni alltså kunna lyfta bort golvskivan vid behov och undergolvet skadas inte.
   
 5. H
  Medlem · 3 inlägg

  haggman

  Medlem

  Re: Val av Dansgolv??

  Hej igen!

  Efter en ganska svår beslutsprocess med många involverade i den demokratiska processen så valde vi..Det blev ett parkettgolv, antikgrå (kanske mer mot dovt gråtonat i lite rödgrått dovt ljusa toner..Det är ca 1,5-2 cm tjockt.. har snedkantade lister i mässing.. passar huset..och atmosfären.. förstörde inte husets karaktär heller nämnvärt. Vi valde att sätta golvet exakt mellan två rum med mellandörrar.. När vi tar upp dessa, så är golvet dubbelt så stort.. Ett "frimärke", men lämpligt för husets behov. Och vi kan nå ut med vår marknadsföring att man KAN dansa här också, om man behagar.

  Fick också andra förslag på golv..t.ex. borstad rostfritt stål, endast 2mm tjockt. Plexiglas, nytt trägolv ovanpå det andra.. använda ett annat golv och lacka tjocka lager skyddslack.. Men.. vi tror vi valde det rätta - för just denna gång.

  Motiveringen blev: Hålls relativt lätt samman med x antal skruvar i listen och lite lim. Kan rivas utan för stora skador på undre liggande golvet. Dvs huset kan ställas i ursprungskick med litet träspackel i skruvhålen..
  - Färgtonen gick att få i relativt önskad färg.. dvs passar in med de vackra gammaldags reprotapeterna och och det gustavianska möblemangen.. gardiner, bårder, listernas färg etc. Det "skramlar inte", golvet under är ju också breda plankor..

  Pris: Ca 1300 euro med alla omkostnader. Golvet las med frivillig arbetskraft.
  Vi är nöjda såhär långt..

  Eventuellt kan man se det senare, när Internetsidorna är utvecklade..
  www.oravais.fi/kimobruk

  tack för att vi fick responser.. kanske vår erfarenhet kan vara till nytta för ngn annan sen..
  - mvh ordföranden

  Alltså, det
   
 6. yonna
  Medlem · Österlen · 6 913 inlägg

  yonna

  Medlem

  Re: Val av Dansgolv??

  Mycket trevlig hemsida! Men ... en liten karta skulle inte sitta fel! Känns tokigt att leta efter Kimo via telefonnumret! (Jag postar från Skåne!)


  När man ser bilderna av gården förstår jag till fullo att ni valde ett antikgrått golv - verkar väldigt rätt i denna miljö!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.