Byggahus.se

Värt att köpa Miele tvättmaskin?

 1. D
  Medlem · Dalarna · 140 inlägg

  Distordera

  Medlem
  Befintlig tvättmaskin är 7 år gammal (ny) och helt glapp i trumman. Sjukt..

  Så jag tänkte slänga pengar på problemet. En Miele borde ju vara bra men är den prisvärd?

  Har bara haft en Mieleprodukt, en dammsugare. Den var trasig från leverans och fick repareras. Fick tillbaks en repig maskin… dessutom är den såpass tung att den är dryg att hantera.

  Tungt är bra när det gäller tvättmaskin men frågan är om den fungerar när man får den?

  Skämt åsido, har ni några åsikter eller ännu bättre - erfarenheter?
  Tack på förhand.
   
 2. I
  Medlem · Västra Götaland · 2 356 inlägg

  InsidersUnited

  Medlem
  Ingen aning, har bara en miele torktumlare, men den är från slutet av 90talet och fungerar fint. Men det finns en skärpunkt för när deras billigaste serier blev lite för billiga. Har fått det förklarat för mig en gång för många år sedan av en vitvaruhandlare, kommer tyvärr inte ihåg detaljerna.
   
 3. N
  Medlem · Östergötland · 1 048 inlägg

  Nalleman64

  Medlem
  Jag tror Miele till stor del lever på "gamla meriter". Idag är de mer medelmåttiga såvitt jag förstått det.
  Det som bl.a. "electroluxaren" brukar påpeka här är att produkter som tillverkats i Tyskland (gäller i alla fall Bosch) istället för t.ex. Turkiet håller högre kvalitet.
  Troligen har även Miele utlokaliserat tillverkning till låglöneländer men tillverkning sker väl även i Tyskland av vissa produkter.
   
  • Laddar…
 4. D
  Medlem · Dalarna · 140 inlägg

  Distordera

  Medlem
  Ok, det låter iofs som en gissningslek det med även om jag uppskattar svaret. Varför skulle Miele inte vilja ha hög kvalité från Turkiet? Jag förstår att låg lön=oinspirerad arbetare men man får ju ta reda på om det verkligen är låg lön i det landet som arbetet utförs. Det kanske är så, vad vet jag.
  (Som en sidonotering kan jag meddela att jag känt ett flertal som byggt Electrolux grejer i Sverige och det var väl inte de mest inspirerade arbetarna i den fabriken heller minst sagt)

  Nog om detta kanske.

  På en känd vitvarukedja online kan man läsa att en viss modell från Miele är testad att hålla i 20 år även om man inte får så lång garanti.
  Det är väl bara att skärmdumpa det påståendet och lägga ut i alla social medier om den bara höll i 15 år. Miele kanske lever på gamla meriter men hur länge kan man göra det innan verkligheten kommer ikapp? Borde väl finnas nåt värde i att upprätthålla det goda anseendet någorlunda?
   
 5. Vonelffors
  Medlem · 394 inlägg
  Kör på Bosch eller Siemens.
   
 6. N
  Medlem · Östergötland · 1 048 inlägg

  Nalleman64

  Medlem
  Jag tycker du skall höra med "electroluxaren". Han vet mycket på området. Bl.a. är det han som flera gånger påpekat att man skall sträva efter att köpa produkter tillverkade i Tyskland eftersom de håller betydligt högre kvalitet. Sannolikt används komponenter av högre kvalitet i de produkterna (det handlar då om produkter i de dyrare skikten).
  Vad gäller Electrolux har jag själv arbetat med montering av spisar (i Motala) och det är inget tvivel om att de höll betydligt högre kvalitet än de som idag görs i Polen. Har själv en spis från just Motalafabriken från år 1988. Fungerar utan minsta anmärkning efter 34 års flitigt användande. Enda jag gjort är att byta en av plattorna (den mest använda) i förebyggande syfte (den gamla fungerade fortfarande).
  Så nog är det skillnad på kvalitet alltid.
   
 7. D
  Medlem · Dalarna · 140 inlägg

  Distordera

  Medlem
  Du ska ha stort tack. Jag kommer absolut väga in det du skrivit.. det är ju inga småpengar för en Miele direkt.
   
  • Laddar…
 8. D
  Medlem · Dalarna · 140 inlägg

  Distordera

  Medlem
  Det är en Bosch jag har nu. Ibland de sämre köpen jag gjort.
  Fick den installerad pga lathet och kass rygg och den dansade runt som tusan. Fick tips från support att säkringarna inte var ur så installatören kom tillbaks. Inga fel.

  Så pga ljudvolym från discodansen så kör vi enbart på 1000 rpm.
  Plus så är trumman tvärglapp efter bara ca 7 år.

  Det var int eheller den billigaste modellen när den köptes.
  Kanske är bättre idag, men tänker inte labba.

  Siemens känns dock som ett solitt tips, ska kollas! Tack!
   
 9. electroluxaren
  Medlem · - · 14 875 inlägg
  siemens och bosch är ju egentligen samma sak,
  det man är ut efter är ju de tyskbyggda dvs serie 8 resp IQ700,IQ800
  dessa serier är betydligt rejälare och tyngre än övriga.

  den stora skillnaden mot miele är att bosch/siemens går att få 5-års garanti det får man aldrig på miele,

  att hålla igång en miele kan kosta 7ggr så mycket som bsh,
  miele gör vissa modeller i tjeckien och är mycket simplare under skalet men nästan exakt lika på utsidan.
  förr gick en miele 15-25 år mellan besöken, vissa modeller i dag når knappt 2-års strecket.
  Jag hade valt en siemens IQ800 alla dagar i veckan
   
 10. electroluxaren
  Medlem · - · 14 875 inlägg
  svårt att slå motala kvaliteten, men alla kan slå och slår den Polska
   
  • Laddar…
 11. K
  Medlem · Västernorrland · 3 515 inlägg

  Kurtivan

  Medlem
  Synd att du redan var missnöjd med Boschen redan innan, annars hade du kunnat reparera, dvs byta lager och tätning. Jag gör det på vår maskin nu, men jag har iofs gott om tid och vi har två maskiner så det blir ju inte stopp i tvätteriet :) Grejerna kostar mindre än tusenlappen.
  Vår andra maskin är en Samsung som gått 7 -8 år, den funkar helt ok.
   
 12. electroluxaren
  Medlem · - · 14 875 inlägg
  det är alltid en chanstagning att handla vitvaror idag.
  Såväl miele som bosch bygger sin olika plattformar i olika länder då väljer de att tillverka topend maskinerna i Tyskland och övriga i fd öststatsländer. den maskinen som görs i tyskland har nästan inget gemensamt med den från polen, och jag har heller inte sett sämre monterade maskiner från polen utan modellerna är bara sämre, klenare.
  Det hade varit enormt intressant att se bakgrunden till påståendet om testen av mielen i 20-år! skulle faktiskt inte tro att finns något utan lutar mer åt falsk marknadsföring.
   
  • Laddar…
 13. M
  Medlem · Halland · 3 571 inlägg
  Var en Miele tvättmaskin i huset när vi flyttade in, den hade nog säkert 8-10 år på nacken redan då. Gick 10 år utan att vi gjorde ett smack med den. Medföljde även en Miele dammsugare, den var vår huvuddammsugare i 10-12 år innan den fick flytta ut i garaget som biytedammsugare. Där huserade den i 10 år, överlevde 2st Electroluxare innan den åkte på tippen. Electroluxarna var usla, kanske inte själva sugarna utan rör och slang som gick sönder på bägge, riktig skitkonstruktion. Den sista en silent classic (made in EU). Nu huserar den yngsta som biyteapparat.

  Senast fick en Roborock S7 ta över boytan och en Miele (made Germany) C3 Cat and dog kör det som roboten inte klarar. Skillnaden mellan Miele och Electrolux upplever jag som stor, speciellt när man tittar på detaljerna, Mielen känns betydligt mer genomarbetad och upplevd kvalitet är betydligt högre.

  Beträffande Mieles garanti så går den att förlänga om man önskar, 5 eller 10 år. Realivt billigt sett till vad en ny maskin kostar. Förlängd garanti (miele.se)
   
 14. K
  Medlem · Västernorrland · 3 515 inlägg

  Kurtivan

  Medlem
  Vi köpte en Miele i början på 80-talet och den fick verkligen jobba då vi hade 4 barn. Den höll 19 år, men jag kommer inte ihåg vad som gick sönder, men minns att vi tittade på Miele igen men avstod pga priset och handlade en Bosch istället, det är den som får sig en reparation nu. Efter ett flertal fel med den, bl a kretskort, motorfel och till sist att den slutade värma vatten så köpte vi Samsungen. Boschen fick jobba vidare ansluten på varmvatten bara och har fått tvätta lite grövre grejer, tills nu då den levde om alldeles förskräckligt och lagren hade tagit slut.
   
 15. D
  Medlem · Dalarna · 140 inlägg

  Distordera

  Medlem
  Bra tips, tror jag gör det och säljer eländet. :)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.