Värsta musinvasionen! Har musgiftet blivit sämre?

239 läst  4 svar

 1. Sommartorparn
  Besserwisser · Nivå 11
  Möttes av värsta förödelsen när jag kom och skulle vinterstänga sommarhuset. Mössen hade varit precis överallt och förstört en hel massa! Samma sak i våras när vi kom dit efter vintern.

  Har haft besök av möss då och då under åren, men aldrig så mycket som detta året! Brukar funka bra med betesstationer med gift i alla rummen samt en elektrisk musskrämma. Förra året gick det inte längre att få tag i de gröna betesblocken utan det var en rosa produkt som såldes i stället. Kan det vara så att det nya betesblocken inte inte är tillräckligt giftiga. Vad har ni för erfarenheter?
   
 2. L
  Medlem · Nivå 15
  Är huset på torpargrund blir det svårt , på plintar går det bättre att försöka stoppa dom , med s,k kineshatt med hål för plinten , vilken sorts panel har du , är det lockpanel går dom in i spåret som sitter under locket , då finns det kanske bot med det här , finns i olika fabrikat , bara ett exempel
   
 3. Sommartorparn
  Besserwisser · Nivå 11
  Tack för svaret, men tipset funkar inte på just mitt hus. Gammalt putsat skånehus med många otätheter och glipande ytterdörrar. Går ej få tätt.

  Mina rutiner med gift i betesstationer har funkat bra sedan 1990. Det är musgiftet som blivit sämre! Det gamla hette Tomcat och går inte längre att köpa. Musen behövde bara äta lite av det så så fick den genast lust att gå ut och dö. Den hann bara släppa ifrån sig ett par grönfärgade pluttar innan den var borta. I värsta fall tog betet slut innan påfyllning kom och då kunde någon enstaka mus hinna ställa till bus, men aldrig så mycket som detta året då de har varit i princip överallt och förstört en massa!!

  Det nya heter Rozol och i produktbladet står "Betet verkar inom några dagar (4–17 dagar) efter att gnagarna har börjat äta av det." 4-17 dagar!? Vad är det för skojeri?! Jag vill inte att mössen ska rumstera runt i min säng, mitt skafferi, mitt linneskåp, alla mina skåp lådor och hyllor i 17 dagar innan de behagar gå ut o dö! Konstigt att det inte har blivit ramaskri och protester bland alla sommartorpare som inte har möjlighet fånga möss i fällor.!
   
 4. L
  Medlem · Nivå 15
  Vad gör man då ????
  De gifter som finns hos anticimex ska vara så att dom ska törsta och leta efter vatten , samt blodet ska bli som tunnare vatten , blir som att mata dom med överkurs av Varan .
  Vet du var dessa håligheter finns , i en del fall så finns dom under huset , massa små hål på utsidan vid grunden , gjorde så själv enligt detta på skånehus , blandade till cement löst och tömde i hålen , klart dom fixar nya bredvid , mera cement , till slut så kom inga in ,
  Det blir till att hålla efter var hålen kommer , kan ta lite tid men effektivt , men dom kanske klättrar på utsidan av väggarna till takfoten och in där , då ska tätas med kopparnät i takfoten
  Finns att få tag i lite grövre sort om man letar , just nu vet jag inte för de grövre .
   
 5. M
  Medlem · Nivå 6
  Går att beställa tomcat på nätet. Jag köpte med mig riktigt jädrigt gift när jag var i USA sist, vågade knappt använda det då det inte finns någon antimedel om ett husdjur får i sig det
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: