Värmeförflyttare - någon som provat

3k läst  0 svar

 1. Myrlejon
  Medlem Nivå 5
  Vi planerar att bygga nytt hus, 1 3/4 plan 176 m2.
  Har satsat på relativt god isolering 30 cm i platta och väggar samt Elite extreme fönster. Uppvärmning är vattenburen golvvärme nere och vattenradiatorer uppe. Nibe 360 P ingår.

  Vi vill gärna ha en eldstad och funderar då på om den även kan komplettera uppvärmningen. Har tittat på olika vattenmantlade kaminer. Alla firmor avråder då det blir en komplex och dyr installation med acc tank och nedschuntningar mm, paybacktiden blir för lång.

  Har även funderat på risken att det blir för varmt lokalt med en braskamin då de är så snabb utväxling på värmen, men kakelugn blir så dyr att installera. Kan man lösa detta på något sätt, funderade på om man kan ha någon form av värmeförflyttare då ev kamin kommer att stå vägg i vägg med Niben, alltså inte något frånluftsdon som de avråder ifrån. Skall den då gå direkt till värmepunpen för jämn spridning eller skall luften långsamt söka sig dit genom haöö med risk för att det blir för varmt där man eldar.

  T.ex en PAX Värmeförflyttare Avsedd att monteras i utrymmen där överskottsvärme skall förflyttas till annan plats från te.x braskamin till intilliggande rum.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: