Byggahus.se

Värdet av ett våtrumsintyg

 1. G
  Medlem Nivå 1
  Låt säga att en hantverkare inte kan leverera avtalat våtrumsintyg (bkr eller gvk). Badrummet är dock utfört enligt branschregler och godkänns vid en särskild besiktning av just tätskiktet.Våtrumsintyget skall ju ses som en värdehandling och kan vara bra att ha vid en försäljning, men hur beräknar man värdet på detta vid en eventuell avgående summa av entreprenaden.
   
 2. A
  Medlem · Nivå 9
  Spelar i praktiken ingen roll så länge arbetet är dokumenterat på rätt sätt.

  Har gjort flera badrum (på hus som är sålda) och har alltid tagit bilder på varje steg, och speciellt på dom "kritiska" momenten. Har aldrig uppstått någon diskussion ens.
   
  • Laddar…
 3. Schwen92
  Medlem · Nivå 6
  Varför kan hen inte leverera detta är ju frågan?
  Har dom ingen auktorisering via bkr eller gvk?
  Är ju ett ganska lätt dokument att fylla i.
  Eller är det gjort svart?

  Intyget är inte vatten värt om det inte är fackmannamässigt utfört enligt gällande reglerna. Är det dock utfört enligt gällande regler så är det mest en trygghet att visa upp och intyg på vem som utfört arbetet.
   
 4. G
  Medlem Nivå 1
  Dom är inte auktoriserad via bkr eller gvk, men hävdat innan avtal tecknades att de var det. Jag motsäger inte att tätskiktet är korrekt utfört men avtalet säger fortfarande att de skall leverera ett våtrumsintyg (bkr eller gvk). Våtrumsintyget är enligt många en värdehandling men hur beräknar man ett ekonomiskt värde på det?
   
 5. D
  Medlem Nivå 4
  Personligen hade jag värderat bilder från byggtiden mer än ett intyg.
   
 6. B
  Medlem · Nivå 23
  Hör med några mäklare hur köparna reagerar på din ort.