Byggahus.se

Värdera entreprenörer beroende på hur de kör.

 1. findus42
  Fornlämning · stockholm · 2 160 inlägg

  findus42

  Fornlämning
  Har länge undrat varför en del firmor verkar sakna policy om uppträdande i trafiken.

  Frågan till forat är då...

  Hur många av er avstår från att kontakta en entreprenör för att deras reklammärkta bilar körs aggressivt och trafikfarligt?

  Jag har själv en svart lista som tenderar att bli längre och längre. Inte för att jag saknar förståelse över att någon vid ett enskilt tillfälle kan tänkas vara mindre gentlemannamässig.
  Utan för att det görs i en märkt bil utan en tanke om hur det uppfattas. Därmed så kommunicerar det till mig att de inte heller bryr sig om andra saker.

  Hur ser ni på saken?

  Mvh Findus

  PS. Jag själv kör en omärkt bil... DS
   
 2. Flöjten5
  Medlem · Dalarna · 551 inlägg

  Flöjten5

  Medlem
  Yes, jag har med det i bakhuvudet när jag anlitar. Mer eller mindre ofrivilligt.
   
  • Laddar…
 3. 13th Marine
  What have I done?! · Trelleborg · 8 464 inlägg

  13th Marine

  What have I done?!
  Jag med!
  Förvånad över hur många som inte fattat att i trafiken är de reklampelare för företaget.
   
  • Laddar…
 4. S
  Medlem · 19 inlägg

  sven.h

  Medlem
  Har du även en vit lista med alla som kör bra...?;):D
   
 5. findus42
  Fornlämning · stockholm · 2 160 inlägg

  findus42

  Fornlämning
  Nästa fråga är om det är tillåtet enligt forumreglerna att namnge särskilt flagranta exempel ?

  Om så... kan nämnda företag få möjlighet att se ett problem som de uppenbart inte tänker på.

  Den där rörkrökaren som från vänsterfilen i en rondell svängde rätt ut framför nosen på mig så att jag endast med en hårsmån lyckades hindra en olycka. Han kanske vill veta att de som han ofredar har ögon och minne.

  Om problemet blir synligt så kan de ändra sig, vilket i förlängningen kan leda till en något bättre trafikmiljö.

  Mvh Findus
   
 6. findus42
  Fornlämning · stockholm · 2 160 inlägg

  findus42

  Fornlämning
  Den är svårare då hälsan tiger still. När allt flyter tenderar vi tänka på annat.

  Det har dock hänt att jag förföljt bilar ända in på en parkering. När jag kliver ut och går mot föraren så liksom hukar de som om de förväntar sig en smocka.
  När jag öppnar käften och säger att det var ett sant nöje att ligga bakom dem i två mil då de kört exemplariskt. Då kan man riktigt se en person bli en halvmeter längre.

  Roligt att göra någons dag.

  Mvh Findus
   
 7. M
  Husägare · Jönköpings Län · 3 487 inlägg

  MagHam

  Husägare
  Blev omkörd av en elfirmabil på motorvägen för en stund sedan. Hen körde minst 30 km över hastighetsbegränsningen.
  Då undrar man om samma risktagande gäller vid kundåtagande?
   
  • Laddar…
 8. raveper
  Hobbysnickare · västragötaland · 3 254 inlägg

  raveper

  Hobbysnickare
  Intressant är även att alla dessa bilar hänger utanför bolaget på fredagar. Räknas sådant som resa i tjänsten eller privat?
   
 9. H
  Moderator · Stockholm · 42 760 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Jag har tänkt samma tanke. Det har dock hittills inte varit aktuellt att välja bort någon av det skälet. Men andra ”privata beteenden” har jag använt som skäl att inte anlita en lokal hantverkare.

  Jag är personligen lite skeptisk till en mer publik lista. Att bedöma andras körning kan vara väldigt subjektivt, finns oftast inga kvarvarande ”bevis” på beteendet.
   
  • Laddar…
 10. M
  Medlem · Halland · 1 301 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Anlitar aldrig hantverkare så mig bekommer just detta inte.
  Men däremot undviker jag att handla i vissa butiker, och göra affärer med vissa företag där jag vid upprepade tillfällen råkat ut för ägarnas översitteri. Inte alltför sällan så hänger en viss form av beteende/personlighet ihop med framgång i affärer, men dom flesta gör kanske inte kopplingen ute i trafiken. Men det kanske är ett sidospår.

  Annars vet jag inte. Om tex. en liten Ford Connect kör vårdslöst och det står Pe-b på den så är det ju svårt att dra några slutsatser av det företagets kompetens då företaget har några 1000 arbetsbilar. Men jag har full förståelse att folk blir förbaskade, men det är ju mer ett förarproblem än ett bolagsproblem. Ju flera anställda ett företag har, ju större är ju chansen att det finns fler rötägg på företaget. Jag själv tänkte mig väldigt noga för när jag hade firmabil med loggor på. Alla har ju kameramobil idag, ett foto/film, ett mejl till företaget med foto/filmklipp och man sitter snart i skiten när firman vet vem som kör bilen ifråga. Aldrig vänsterjobb eller helgåka med firmabilen, allt sånt kan bli svårförklarat.
   
  • Laddar…
 11. mexitegel
  Allvetare · Västra Götaland · 15 147 inlägg

  mexitegel

  Allvetare
  Jag har ett företag på min svarta lista om aldrig kommer någonsin kommer få ett jobb genom min försorg.

  Göteborg med mycket trafik och kort sträcka att byta fil . Föraren av firmabilen blev fullständigt topp tunnor galen när jag bytte fil in framför honom. Han körde ut på spärrområden genom hela trafikplatsen (en av de större i hela göteborg) och upp jämsides med mig, tutade och gjorde prejningsförsök att komma in framför. Därefter förföljer han mig långt utanför Göteborg och blockar sedan mig inne i ett villaområde där jag får en ordentlig utskällning om att jag kör som en idiot och tränger mig i trafiken....

  Detta var Assemblin.
   
  • Laddar…
 12. J
  Renoverare · Skåne · 3 135 inlägg

  Jarlsgård

  Renoverare
  Jag utgår lite utifrån hur stor företeelsen är. Att köra 10km/h för fort är ingenting jag hakar upp mig på i regel.. händer ju att man gör det själv. Men ligger de i 30km/h över så är det klart att man hajar till. Är det dessutom av den karaktären så de ska slicka alla i röven så är det många ggr man velat slå ett samtal till företaget och påtala detta.

  Är nog hårdare kring andra saker som tex att tränga sig, skita i stopplikt (händer väldigt ofta här) osv.

  Det är ju faktorer som handlar som sunt förnuft och brist på ansvarstagande. Skulle jag vilja anlita någon som skiter i regler fullständigt när de kör? Nej.


  Det som slår mig är att man är så blottad när man kör firmabil och vinsten man vinner på att köra som en idiot är ju minimal. Kör man 20km/h över hastighetsgränsen på 1 mil så "tjänar" man 1 minut... Den minuten kan omöjligt vara på liv eller död men den är tillräcklig för att man ska få onda ögat av flera.

  När jag själv kört firmabil så sätter jag farthållaren. I regel kör man på arbetstid och om det tar en minut hit eller dit är i mina egna ögon inget att haka upp sig på, det får ta den tiden det tar. Dels har jag betalt när jag kör men framförallt så sticker jag inga i ögonen genom att bete mig som en dickface.
   
  Redigerat 25 mar 2020 10:19
  • Laddar…
 13. C
  Medlem · 8 774 inlägg
  Värst tycker jag är de som fokuserar mer på att prata i telefon än att köra bilen. Dvs vinglar över hela vägbanan och i en hastighet som varierar mellan 20 över och 20 under.
   
  • Laddar…
 14. A
  Anonym
  Kan du mäta hastigheten med synen?

  Sen så, var o varannan kör alldeles för fort, har inget med reklam på bilen.

  Ja jag kör reklam märkt caddy.
   
 15. Fario
  Husägare/flugfiskare · Löddeköpinge · 656 inlägg

  Fario

  Husägare/flugfiskare
  Jag tar intryck av hur personal uppför sig i trafiken och annat de gånger jag funderar på hantverkare.

  En målarfirma -som jag väl ändå knappast skulle anlita- i Malmö kommer inte jag ringa om offert efter att de gav mig fingret när jag gick över gatan och de var tvungna att sakta in en smula.

  Och en annan firma som har dekalen med "Fuck Greta" kommer aldrig gynnas av mig. Inte för att de bryr sig...
  Jag menar, de kan ha vilken åsikt de vill om klimatfrågor och olika talespersoner men skyltar de på firmabil eller kontor så är de körda hos mig.
  Enligt en åkare jag pratade med är en sådan dekal bara en fördel att ha när man söker jobb i hans branch... Det får mig att önska att jag kunde välja bort hela transportbranchen!
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.