Byggahus.se

Väntetid efter slutbesiktning?

 1. O
  Medlem · 10 inlägg

  oderbeck

  Medlem
  Vi har byggt ett Sävsjö trähus i Baskemölla, Skåne. Vi har (se >:( Säljarvarning!) råket ut för en mycket tvivelaktig säljare. Huset blev slutbesiktigat i slutet av oktober. enligt ABS 05 ska felen rättas till snarast, definitivt inom 2 månader. Nu är det snart 5 månader sedan huset blev besiktigat. Vad har jag för rättigheter som köpare, kund? Är det någon som vet?
   
 2. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: Väntetid efter slutbesiktning?

  Om inte besiktningsanmärkningarna är åtgärdade inom två månader har du rätt att själv låta åtgärda på entreprenörens bekostnad (Sävsjö Trähus är väl inte entreprenör utan har bara sålt materialsatsen). Skriv dessförinnan till den entreprenör det gäller och meddela detta och håll inne så mycket av den sista betalningen att du är säker på att det täcker kostnaderna för åtgärdandet. När allt är klart betalar du vad som återstår med avdrag för dina verifierade kostnader.

  Har du olyckligt nog inte hållit inne så mycket att det räcker skall du kräva entreprenören på ersättning, men det kan säkert bli svårt att få ut denna ersättning utan att stämma entreprenören. I så fall måste du tala med en jurist.
   
 3. R
  Medlem · 950 inlägg

  robban44

  Medlem

  Re: Väntetid efter slutbesiktning?

  Håller helt och full med föregående talare, max 2 månader sen har du din fulla rätt att ta in annan entreprenör.
  Kopierat direkt från Gar-bo:s hemsida:

  .....................................................
  Entreprenören har normalt två månader på sig att utföra erforderliga justeringsarbeten. Gör han inte det får beställaren låta avhjälpa felen på entreprenörens bekostnad, dvs i första hand med de innehållna medlen, sedan beställaren underrättat entreprenören om detta. I besiktningsmannens uppdrag ingår att värdera felen och notera värderingen i utlåtandet.


   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.