Välja trall till altanen

4k läst  4 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 8
  På byggmarknaderna är vanlig tryckimpregnerad furu ofta en kampanjvara mer eller mindre hela sommarsäsongen, men det är inte det enda alternativet. Valet av trall handlar om hållbarhet, utseende, skötsel, pris och miljö.

  Du kan läsa artikeln här: Välja trall till altanen
   
  • Laddar…
 2. B
  Anonym
 3. M
  Medlem Nivå 2
  Eller Sioo.se
   
 4. remdrivet
  Byggnadsvårdare · Nivå 8
  All denna j*vla tryckta trall... Överallt sitter den, den som är menad för markkontakt i fuktig miljö me inte i vatten... Den sämsta kvalitén av virke, den används överallt, såg nyss att grannen bygger nya takstolar av skiten men man har ju inte mage att prata med han, han är ju anläggningsnickare, jag är bara möbelsnickare.
   
 5. P
  Medlem Nivå 5
  Har 400m2 komposittrall i samtliga vädersträck. Kan tyvärr inte hålla med om dess egenskaper beskrivna ovan. Den blir lätt repig och plastfötter från alla utemöbler färgar av sig. Den är som en svamp så minska lilla fett fläckar ner för evigt. På norrsidan har det börjat växa alger efter bara ett år trots ett öppet läge med morgonsol på sommaren. Har lite läck från en hängränna på västsidan och även där blir det påväxt på trallen. Den blir fruktansvärt varm(chokladbrun) att den inte går att gå barfota på större delen av dagen, större delen av sommaren. Den blir dessutom mycket kallare när det är kallt, som att jämföra trägolv med klinker. Den expanderar väldigt mycket vilket försvårar monteringen. Det är skiftningar i nyans om man vill bygga vidare, inte så snyggt. Har även täckpanel som är 10mm och den slår sig som trä. Det tar mycket längre tid att lägga, framförallt om trallen är sned vilket 90% var, 1,5cm på 280cm.

  Så kan nästan säga att komposittrall har träets dåliga egenskaper tillsammans med plastens dåliga egenskaper. Det enda som är bra är att det är stickfritt och blir inte halt när det är blött samt att jag hoppas det håller färgen. Att man slipper olja in det är en bagatell i förhållande till att det går åt åtskilliga timmar hela tiden med högtryckstvätten för att hålla det någorlunda rent. Utan tvekan det sämsta köp jag gjort. Hade kunnat gjort det i tryckt och sedan lejt bort oljning 2 ggr per år samt bytt ut trallen var 10:e år och fått samma kostnad närmaste 50 åren.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: