Byggahus.se

Välja mellan Myresjö,Eksjö och Götene?

 1. Milamber
  Medlem Nivå 1
  Köpt tomt och kontaktat flera olika husleverantörer för att bygga ett 1.5 planshus med förhöjt väggliv i Halland nära kusten. Vi vill helst inte ha ett prefab hus, då vi vill kunna ändra fasad/rum m.m. så pris för totalentreprenad har hamnat runt 3.3m från Götene & Eksjö och 3.7m+ från Myresjö för ungefär samma boyta (runt 180kvm).

  Någon som har erfarenhet av de här hustillverkarna eller känner till någon objektiv jämförelse mellan de? Deras säljare är ju väldigt bra på att yrka på att just DERAS standarder/konstruktioner är bäst på marknaden.

  Tacksam för svar :)
   
 2. M
  Medlem · Nivå 9
  När vi letade hus och jämförde och besökte säljare så fick vi bäst känsla för Götenehus och Movehome (Trivselhus) gällande kvalitet och konstruktion.
  • Movehome har en gedigen eko-profil med svanenprodukter och har kommit längst av alla prefabhus i detta.
  • Götenehus har den mest "gedigna" konstruktion, OSB skivor och isolering i väggarna, råspont i taket osv. Kollade bara på deras pakethus.
  • Myresjöhus går att ändra på fritt, dock var säljaren helt omöjlig (Malmö). Tog flera veckor att få svar på enkla frågor.
  Eksjöhus tittade vi av någon anledning aldrig på.
  I slutändan valde vi ett stenhus från en annan leverantör som vi fick till samma pris som trähusen ovan då vi ville ha putsad fasad och då skilde det inte så mycket, samt att vi tycker att putsad fasad på en trästomme känns som en nödlösning.

  Som referens hamnade vi på 20 000/kvm för vårt enplanshus på 175kvm.
   
  • Laddar…
 3. Milamber
  Medlem Nivå 1
  Tack Maximm!

  Vi valde snabbt bort Myresjöhus efter oseriösa påståenden från deras säljare, där de hävdar att de är de enda husleverantörerna där maskintimmar ingår i markarbetet.

  Både Götene och Eksjö har bra gedigen konstruktion, där kanske Götene har en del tillval (golvvärme båda våningarna som standard) som man förväntar sig av moderna husbyggare.

  Har redan byggt ett prefab tidigare där tomten var bunden (Smålandsvillan) och vill helst komma så långt bort från det som möjligt den här gången. Annars verkar Movehome rätt seriösa och de har en hel del tillval jämfört med när jag byggde prefab sist.

  Blir till att kika vidare på de två vi har kvar och jämföra.

   
  • Laddar…