Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Välja brevlåda

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 3 033 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Det finns många typer av*brevlådor att välja bland.*Brevlådan kan vara stor, liten, klassisk, modern, inbyggd, fristående, av trä, metall eller plast. Dessutom finns det brevlådor med och utan lås. Arkitekt Calle Posse tycker att brevlådan är som ett visitkort.


  Du kan läsa artikeln här: Välja brevlåda
   
 2. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Kjell G

  Jag förstår att även brevlådor blir föremål för design numera, men för mig som tidningsbud och f.d brevbärare är naturligtvis funktion och placering viktigast. Att få P-märkta lådor är ett framsteg tror jag. Idag kan man hitta många märkligt placerade och utformade lådor; bakom stenmurar och järnstaket, gömda i häckar, lågt placerade, med öppningen åt "fel" håll osv.

  Som tidningsbud är det viktigt att lådan är lättillgänglig, helst vill man inte ha veckolådor, amerikanska lådor eller egentillverkade med vassa plåtkanter. Tunga trälådor som lätt fryser fast vintertid går också bort. Vanliga i plast eller fabrikstillverkad plåt som öppnas uppåt är bäst, då kan man hålla cykeln igång och släppa ner tidningen utan att stanna, vilket ger flyt och gör att alla får sin tidning i tid.

  Det är också viktigt att villaägaren röjer ordentligt framför lådan vintertid, det är skönt att slippa dra åt hel-skotta för att få goda exempel på folk som ägnar sig åt den ädla konsten att rätt hantera en snöskyffel.

  Visst kan man sätta personlig prägel på lådan men helst inte på bekostnad på funktion och tillgänglighet. Detta sett ur mitt perspektiv som har att besöka ett par hundra lådor varje morgon.

  Kjell G
   
 3. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Anonym

  ...att brevlådor är de gula (och blåa) som man postar brev i.
  Postlåda är det man har hemma och får all sin post, tidningar och reklam i.

  Bara för kännedom för de oinvigda :)

  (yrkesskada)
   
  • Laddar…
 4. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Baloo

  Håller helt med KjellG. Man kan se dom mest tokiga postlådor tex. med lock i 1" trä som täcker 4 lådor. Hur skall man som bilburen tidnings eller reklambud kunna lyfta detta med en utsträckt hand och sedan lägga i i alla dessa lådor Det är roligt med lådor som är målade i olika motiv men funktionen är trots allt viktigast. Jag har oxå undrat hur ägaren tänker då det är snö och man skottar en snöskyffel brett från vägen in till lådan. När jag kommer med bil har jag ingen chans att nå lådan. Skall jag kliva ur vid varje låda tar det ca. 20 sek extra i tid x ca 1200 lådor varje pass som jag får jobba gratis. Om jag inte räknar fel ca 6 tim teoretiskt.
   
 5. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: adam

  Enkel att öppna, lätt att rulla fram till utan att kliva av cykeln eller ur bilen. Helst den enkla plastvarianten som ofta är mörkgrön. Fungerar utmärkt och din brevbärare kommer inte att reta sig på den=fin, välbehållen post.
  Prova själv att tömma andra lådor (om du inte vill ha den föreslagna enkla). DU kommer bli vansinnig på en låsbar variant, som iof sig passar till huset och är jättefin på alla sätt, men måste tömmas ståendes på knäna, i snön, när låset krånglar!
   
 6. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: richard

  Jag tycker att man ska kunna ha vilken anordning som helst utan att riskera få någonting annat än välbehållen post.
  Om det finns brevbärare som hanterar din post annat än exemplariskt, så bör man klaga på denne.
   
 7. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: niclas

  den man bör klaga på är idioten som inte respekterar brevbärarnas och tidningsbudens arbetsmiljö.
   
 8. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: WilleR

  Varute och vandrade i et närliggande villaområde igår..
  Oj så många olika "disajnade" postlådor det finns, populära är dom också.
  Och posten blir ju så lättstulen så..
  Med dagens trend med id-stölder där man beställer kreditkort och sedan "lånar" brevet med kortet och senare det med koden, är ju dessa disajnade simpla lådor en välgärning åt dessa fattiga entreprenörer det drösar av idag.
  Vi hade i förra huset en stor "tvåvåningslåda" snyggt infälld i staketet, matchande färg förstås. Låsbar..
  Nu motsvarande, fast fristående - och med lås. Posten onåbar genom springan.
   
 9. Q
  Anonym

  qazbiff

  Anonym
  Undvik för allt i världen Biltemas lilla låda, fruktansvärt värdelös! Om du mot bättre vetande ändå skulle ha en sådan så räkna med att få knölig post, blöt reklam och åka till ica stup i kvarten för att hämta försändelser som ej går i.
   
 10. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Brevlåda är den gula lådan man lämnar avgående post i.
  Postlåda är den man får post i
  Läs själva på Posten.se
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.