Byggahus.se

Välj rätt ugn

2k läst  7 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Är det dags att köpa ny ugn? Vi har undersökt marknaden för ugnar och berättar här vilka typer av ugnar som finns och vilka funktioner en ugn kan ha, för att hjälpa dig välja rätt i ugndjungeln.

  Du kan läsa artikeln här: Välj rätt ugn
   
 2. P
  Medlem Nivå 3
  Vad är det för precision på ångugnarna? I en restaurangugn kan man ju göra t.ex. 67-gradersägg. Hur mycket svajar ångugnarna för hemmabruk?
   
 3. M
  Medlem Nivå 3
  Input till artikeln; jag har en ugn (Samsung) med en avskiljande skiva som omvandlar ugnen till två ugnar, vilket innebär att jag kan köra olika temperaturer eller endast använda halva ugnen = spar energi.
  Mycket nöjd med min ugn.
   
 4. arneri68
  Medlem · Nivå 8
  Det går att komplettera artikeln med en hel del, t.ex. luckhängning (botten, höger eller vänster), köttermometer, ugn/microkombo, extra bred, grillspett, olika typer knappar/vred etc
   
 5. Kretikos
  Självbyggare · Nivå 10
  En av de viktigaste punkterna då vi skaffade ugn var att den skulle klara 300 grader eller mer. Det visade sig vara klurigt att ta reda på genom tillverkarnas egna faktablad. Vi tyckte att det var konstigt att man helt utelämnat denna info men gissade på att infon togs fram av folk som inte lagade så mycket mat eller bakar. Det här är nu några år sedan så nu kanske de flesta ugnar klarar mer än de 275 grader som var standard tidigare. Kommer ihåg hur vi gick runt på Elektroluxbutiken och slog igång alla ugnar och drog på max för att kolla vad de klarade av. Hittade iaf en tillslut!
   
 6. arneri68
  Medlem · Nivå 8
  Ångugnar borde ha bättre precision än kombiugnar. Vi har en gammal kombiugn med ånggenerator i botten. Ånggeneratorn kör tidsbestämda intervaller och har ingen koppling till den faktiska temperaturen i ugnen. Ugnens termostat slår på när temperaturen ligger ca 10 grader under angiven.
  För grönsaker brukar vi använda kastrull med ånginsats i stället för kombiugnen, men kanske det är en riktig ångugn som behövs. Det man inte har provat saknar man inte.
   
 7. P
  Medlem Nivå 3
  Ångugnar för restauranger håller värmen på en grad när. Mycket bra när man håller på med modernistisk/molekylär matlagning, eller inte har tid att titta på maten när den är klar utan vill kunna gå på en exakt tid.
   
 8. J
  Medlem Nivå 9
  Volym är viktigt. Köp en rymlig ugn så du får in alla storleker på plåtar och formar. Varmluft vill man nog inte vara utan, så man kan köra flera våningar. Detta är det fundamentala, allt annat är överflödigt. Varmluft + 78 liter kostar runt 3000.
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka