Väldigt hög förbrukning

469 läst  3 svar

Sida 1 av 1
 1. B
  Medlem Nivå 6
  9924D5D9-DC4E-4ADA-A8A4-876303B7FBCA.png
  Detta är min förbrukning på fjärrvärmen i vårat hus. Under vintertiden så ligger förbrukningen på runt 5000 kWh. Och vi har en innertemperatur på ca 20 grader.

  Huset är byggt 1960. Ca 180 kvm hus.
  Huset är försett med ventilation med ftx aggregat.

  Våran räkning varje månad ligger på mellan 4500-6000 varje månad under vintern för fjärrvärme och el..

  Känns som de måste finnas nått vi kan göra för att sänka den summan
   
 2. F
  Medlem · Nivå 5
  Hur länge har ni bott där? Kan du beskriva huset och läget lite mer? Ser du någon korrelation mellan utetemperatur (vintertid framför allt) och förbrukningen? Tyvärr är det nog dåligt med isoleringen i huset, men nya fönster kan göra underverk om de inte är bytta. Det är ett relativt enkelt och begränsat ingrepp jämfört med att isolera fasaden. Skelleftekraft eller kommunen har säkert en energirådgivare som du bör prata med.

  Varför var det så lågt 2012, var det början på mätningen så det bara är del av året? Generellt har det varit en ökande trend på dina värden, ser du någon anledning till detta?

  Om Skelleftekraft kan ge dig dagsvärden kan du följa mer i detalj vilka dagar det drar iväg med förbrukningen. Kan inte de göra det måste det gå att läsa ut på annat sätt med en extern mätapparatur. Det finns ju en teoretisk möjlighet att mätaren är defekt och visar för hög förbrukning, men det är nog liten chans för det.

  /Fredrik
   
 3. L
  Medlem · Nivå 12
  När köpte ni huset? Ser ut som att förbukningen ökar hela tiden. När sattes FTX-aggregatet in? Fungerar det som det ska? Växlaren roterar?
   
 4. T
  Medlem · Nivå 6
  Kan du visa ett utdrag för hur det ser ut månad för månad?

  Tycker det varierar väldigt(!) från år till år för er. För vår del varierar förbrukningen på rullande 12-månaders med ungefär 2000kWh de senaste åren. Detta verklig förbrukning och inte korrigerad.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: