Byggahus.se

Väggmaterial i källare

538 läst  4 svar

 1. K
  Medlem Nivå 1
  Håller på att bygga ett rum i källaren på vårt hus. Har satt reglat upp med stålreglar på 70mm. Kommer sätt isolering och sen ska skivorna monteras på den sidan som är in mot rummet. Har en luftspalt på 300 mm från reglarna till betongväggen. Skivan som kommer närmast rummet är tänkt att vara osb men nu till frågan. Skivan som ska monteras först på reglarna, vilka ska man använda där. Har länge varit inne på minerit, men dom kostar ju en förmögenhet. Har fått tips på humidboard 2.0 som jag genom en kompis kan få för halva priset jämfört med minerit. Samtidigt så vill man ju inte snåla in på en sådan viktig del i rummet, man vill ju slippa riva ner väggarna efter ett tag bara för att man valde det billigare materialet. Så kommer det att räcka med humidboard? eller måste jag pausa projektet och spara ihop pengar för att ha råd med det dyrare materialet? När Anticimex var här så var det ingen märkbar fukt i källaren, men alla källare har ju alltid en viss del fukt. Kommer också monteras självdrag på alla väggarna så luften kommer inte stå helt still bakom väggarna.
   
 2. T
  Medlem · Nivå 15
  Ska du ha 300 mm lufspalt bakom reglerna? Kommer detta utrymme att vara inspekterbart? Vilke syfte har det? Det tar ju enormt mycket plats.
   
 3. K
  Medlem Nivå 1
  Detta är för att där sitter en betongpelare på bägge långsidorna som håller upp en "stålregel" i taket. Så vid pelarna som är 200mm breda blir där ingen luftspalt men för att behålla väggarna raka så blir där en sådan luftspalt. Kommer finnas inspektionsluckor där elen kommer att kopplas in.
   
 4. P
  Medlem · Nivå 9
  Du skulle murat upp en vägg av Leca istället för plåtreglar och skivor.
  Ska du ha OSB som ytskikt?
   
 5. K
  Medlem Nivå 1
  Ytskiktet är väl inte satt i sten. Men det ska ju målas på sen
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka