Byggahus.se

Vägghängd TV+Soundbar Kablar???

 1. DjuDju
  Medlem · 77 inlägg

  DjuDju

  Medlem
  Halloj,
  Behöver hjälp med hur vi ska gömma kablarna snyggt. Har tänkt någon kanal + foder där kablarna kan dras bakom. Har någon lite tips o tricks på hur vi ska göra? Länka gärna foder/produkter som är bra.
   
 2. Klodsmajor
  Medlem · 88 inlägg

  Klodsmajor

  Medlem
  Det är inte aktuellt att sätta ett eluttag bakom TVn istället? Har du tänkt köpa kabelkanaler för att göra det snyggt tror jag inte kostnaden skiljer så mycket.
   
 3. DjuDju
  Medlem · 77 inlägg

  DjuDju

  Medlem
  Intressant! Inte tänkt tanken... finns det en risk att eluttag+kontakt bygger för mycket? Även för framtida ännu slimmade tven?
   
  • Laddar…
 4. Klodsmajor
  Medlem · 88 inlägg

  Klodsmajor

  Medlem
  Risken finns väl alltid, samtidigt finns det ju infällda eluttag vilket göra att endast delar av kontakten kommer sticka ut.
  Även en kabelkanal/kabeldöljare kommer ju isf bygga ut mer än den ”framtida” TVn.
   
 5. P
  Husägare · 2 668 inlägg

  Pin

  Husägare
  Är det reglar och gips i väggen? Du skulle kunna ta upp ett hål bakom TVn och ett hål längst ner vid golven och dra kablarna bakom . Ser ut att vara en dryg halvmeter bara. Kan du få till det med dosor och någon fotvalv kanal/rör/slang mellan? Det finns någon sorts stor rektangulär dosa som går att fälla in bakom TVn. Ett problem kan vara stora kontakter på kablarna, och in 230V kabeln sitter fast i TVn så du måste dra stickkontakten genom kanalen.


  Eller vad finns bakom väggen? Kan du komma åt den vägen?
   
  • Laddar…
 6. DjuDju
  Medlem · 77 inlägg

  DjuDju

  Medlem
  Gipsväggar och reglar och jag kommer åt väggen på andra sidan (innervägg). Gillade idén med att dra kablarna i väggen. Hmm
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.