Byggahus.se

Väggar av lättbetong - beklädnadsalternativ

4k läst  21 svar

 1. R
  Medlem Nivå 10
  Köpte vanliga 10mm lister från Tallinn. Sprutan är kvar och ska säljas. Har dock en spekulant som verkar ha lite svårt att bestämma sig. En likadan reservspruta följer med.
   
 2. K
  Medlem · Nivå 6
  Varför kan man inte ha gipsskivor på insidan av en lättbetongvägg?
   
 3. D
  Medlem Nivå 6
  Du kan ha det på en innervägg (limma upp med kakelfix, gipsputs m.m) men ej yttervägg då dessa skall vara diffusionsöppna så blocken kan andas om de utsätts för fuktpåslag utifrån.
   
 4. K
  Medlem · Nivå 6
  Blocken kan torka utåt.
  Får man inte måla väggarna invändigt med Plastfärg heller?
   
 5. Karl_Pedal
  Besserwisser Nivå 8
  Hej,
  Blev huset bra? Hur gick du tillväga med projektering av huset? Egen regi eller anlitade du någon?
   
 6. M
  Medlem Nivå 1
  Det finns både tjock och tunnputs. Vid tjockputs ytan ska grundas med vitgrund och sedan putsa med KC bruk ( låg alkaliskt ). Det funkar med kalkbruk med. Gipsym är inget för amatörer med det funkar hur bra som helst. Vid tunnputs har du både Weber och Sto att välja mellan. Jag skulle köra tjockputs ( KC bruk )
   
 7. B
  Medlem Nivå 1
  Tänk på att produkterna du köper utomlands inte är avsedda för det skandinaviska klimatet vilket innebär, händer det någonting så kan du inte reklamera det!
  Ibland kan man vara lite dum snål och gå på den initiala kostnaden men tänk på vad som kan hända om du får problem och du skall reklamera produkten som är köpt i Polen. Oavsett att du köpt den av en svensk e-handelsfirma.
  Detta var bara lite inputs.
  Lycka till :)
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka