Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Vad väntar oss bilister?

 1. F
  Medlem · Västra götaland · 7 529 inlägg

  fsn

  Medlem
  Nej, klart det inte finns nåt självkörande system för det, det förväntar jag mig inte heller.

  Det borde du göra när du kör själv, det är väldigt mycket säkrare att lämna en meter extra mot en ofta dold och dåligt röjd högersida. Bara ett tips, jag är inte ute efter en debatt.
   
 2. F
  Medlem · Västra götaland · 7 529 inlägg

  fsn

  Medlem
  Måste bara lyfta det faktum att bensinen ofta dras rakt igenom motorn till bränslepumpen så det du skriver är delvis inte korrekt.
   
 3. useless
  Lök. · Gävleborg · 26 220 inlägg
  Visst finns det undantag, men vid de allra flesta bränder så har branden fått fäste redan innan det går så långt att bensinen börjar brinna.

  Diesel är inte ens klassat som brandfarligt, så det ska väldigt mycket till innan en brand startar i bränslesystemet på en dieselbil.
   
 4. F
  Medlem · Västra götaland · 7 529 inlägg

  fsn

  Medlem
  Det var väl ganska exakt det jag skrev både i 8018 och 8022 eller?
   
 5. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 15 229 inlägg

  AlfredoPremiumikon: Hand

  Besserwisser
 6. Fairlane
  Medlem · Stockholms Län · 7 562 inlägg

  FairlanePremiumikon: Hand

  Medlem
  Dieselbilar från BMW och Volvo (kanske fler?) har ju brunnit lite av sig själva, dvs utan att någon tänt på. Sot är väl problemet i de fallen, så nog hände(r) det.
   
 7. Unikt namn
  Medlem · 928 inlägg
  Min brinner varje gång jag tänder diselvärmaren...
   
 8. A
  Husägare · Kalmar Län · 15 244 inlägg

  AndersSPremiumikon: Trä

  Husägare
  Nja, jag kör ju också alltid med Lane Kepping Aid aktiverat, finns olika inställningar hur den ska fungera, så det blir inte så bra (försöker styra tillbaka bilen om du kommer för nära vägmarkeringarna) vilket är ganska bekvämt också.:cool: Förhoppningsvis är sedan systemet för kollisionsskydd snabbare än mig om det gäller vilt, lite läskigt faktiskt då de drar till bältet så det känns och kan maxbromsa bilen med ett jäkla "plingande".
   
 9. J
  Medlem · stockholm · 5 949 inlägg

  JohanLun

  Medlem
  Jag har kört en Passat GTE, där är infotainment så dåligt att man måste starta om och pilla på telefonen ändå.

  (Nu har jag denna veckan lämnat tillbaka GTE och köpt en Zoe - spännande nedgradering, jag körde motorväg första gången i morse, visst saknar jag "travel assist" som i praktiken kör bilen själv.)

  Jag brukar använda whatsapp för att tala in text på telefonen, det har inte heller funnits i android autos gränssnitt. Det -hrm- har jag gjort när man kör på en rak motorväg med lane assist på. Så det gäller att välja tillfällena man "litar" på systemet så att det inte händer nåt om det slutar funka. Passaten gav dock ett meddelande när den tappade kamera eller radar.
   
 10. A
  Husägare · Kalmar Län · 15 244 inlägg

  AndersSPremiumikon: Trä

  Husägare
  Röststyrning av media och klimatanläggning fick jag ta till mig då allt detta gjordes från en pekskärm på bilen. Men hur naturligt som helst idag, med att t.ex. bara säga fryser eller svettas och få svaret på fryser "ökar temperaturen med en grad";).
  Men hantering av mobilen är felfritt.
  Sedan att man själv är lite otydlig med uttal ibland får man leva med, är självförvållat med smålänsk dialekt, kan ju vara detsamma med fysisk person när man svarar "hocken ä' dä'":cool:
   
 11. J
  Medlem · stockholm · 5 949 inlägg

  JohanLun

  Medlem
  Gissar att du kör Tesla? De system jag provat på andra fordon har lämnat mycket att önska...
   
 12. A
  Husägare · Kalmar Län · 15 244 inlägg

  AndersSPremiumikon: Trä

  Husägare
  Volvo
  Men funderar lite kring hur systemen fungerar och ska användas. Deras Pilot Assist är ett nivå 2 om man pratar "självkörande" och ett hjälpsystem, dvs du måste ha koll på bilen. Men man har lärt sig på vilka vägtyper det är bra och bekvämt alternativ mindre bra, som jag noterade tidigare får man i mitt fall acceptera att ca 30 % blir jag själv som får styra.
  Det är definitiv inte självkörande, så har man de förhoppningarna blir man säkert besviken.
   
  Redigerat 28 apr 12:58
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.