Byggahus.se

Vad tror ni det kostar med häck och gräsmatta perfekt från dag 1?

 1. P
  Renoverare · 139 inlägg

  Peter_Ker

  Renoverare
  Satsa på konstgräs och mycket stenläggning och komposittrall.
   
 2. A
  Medlem · 228 inlägg
  Yonna du förstår mig helt rätt. Vill inte göra något i trädgården utan bara njuta. Inget grus, ska ha uppfarten, gångarna och altanen i mönstrad betong, en gräsmatta, häck för insynsskydd och 1-2 träd/buskar och tänker köpa in alla trädgårdstjänster
   
  • Laddar…
 3. A
  Medlem · 228 inlägg
  Tack Dalbotös för att du får mig att inse hur mkt jobb det är. Därför ska jag köpa in alla tjänster jag kan, ett sånt abonnemang vore perfekt och precis så vi vill ha det
   
 4. A
  Medlem · 228 inlägg
  Har tänkt på konstgräs men det ser inte bra ut och känns inte bra. Tänkte ha komposittrall från början men håller på att svänga över till mönstrad betong i allt, uppfarten, gångarna och altanen
   
 5. Fadai
  Slöjdnörd · 747 inlägg

  Fadai

  Slöjdnörd
  Glöm Thuja, de är fula o om du inte sköter dem perfekt kan de bli bruna som är svårt att reparera. Ska du satsa en massa pengar, köp ngt vackrare: Bok, Häggmispel, Syren. Bästa tiden att plantera och etablera häck är på hösten.
   
 6. M
  Medlem · Stockholm · 237 inlägg

  markus1

  Medlem
  Träd som inte fäller blad? :crysmile:
  Lägg plattor och bygg plank? Det kräver inte så mkt underhåll.
  Vi du ha en trädgård med häckar, gräsmatta och växter får du räkna med underhåll.
   
  • Laddar…
 7. yonna
  Medlem · Österlen · 7 109 inlägg

  yonna

  Medlem
  Jag anla min trädgård själv med mycket jobb. Numera tar jag in trädgårdsmästare för merparten av arbetet och det fungerar mycket bra - bortsett från häckklippning då jag inte hittat någon som kan klippa snyggt. Men trädgården är anlagd just med tanke på att den skall vara lättskött. Jag råder TS att ta in proffs för strukturen. Det är värt mycket på sikt. Jag själv fick hjälp av min dotter som är landskapsarkitekt trots att jag i hela mitt liv varit passionerat intresserad av trädgård och har lång erfarenhet från trädgård både längst norr i vårt land och här i södraste delen.
   
  • Laddar…
 8. A
  Medlem · 228 inlägg
  Tack för tipsen. Är det kört om man vill fixa på våren?
   
 9. A
  Medlem · 228 inlägg
  Barrträd? Kommer ha mkt mönstrad betong (hört underhållsfritt) och köper in tjänster för skötseln av gräsmattan, häckarna och de enstaka träden
   
 10. A
  Medlem · 228 inlägg
  Har redan haft ett första möte med en trädgårdsdesigner. Kommer ta till mig ditt råd och anlita henne för planering och ritning och hennes rekommenderade trädgårdsmästare som kommer två ggr/år och sköter trädgården
   
  • Laddar…
 11. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 8 158 inlägg

  Claes Sörmland

  Medlem
  Satsa på en trädgård där buskar och träd är det som skapar miljön om du vill ha en lättskött trädgård. Men välj inte snabbväxande saker som kräver årlig beskärning, det kräver arbete eller arbete med att köpa i tjänsten att få dem beskurna.

  Gräsmatta fungerar som rätt lättskött i och med gräsklipparrobotarna. Men man får då sänka kraven till grönmatta. En elegant gräsmatta är en rejäl hobby.
   
  • Laddar…
 12. A
  Medlem · 228 inlägg
  Innan jag började läsa på trodde att en fin gräsmatta är enkelt att fixa med robotgrädklippare men men :(
   
 13. M
  Medlem · Stockholm · 237 inlägg

  markus1

  Medlem
  Väl uppvuxna prydnadsbarrträd får du räkna med 15-20k / st. Om du ändå ska ha hjälp med skötseln så är det ju inget problem om det är underhåll på något.
  Men det är klart att det går att gå en ”klar” trädgård till i sommar. Det enda man betalar för i växter är tid. Trädgård är en tålamodsprövande sysselsättning.
   
  • Laddar…
 14. M
  Medlem · Stockholm · 237 inlägg

  markus1

  Medlem
  Fin gräsmatta kan du få med robot men den gör bara det enkla jobbet, klipper. Du måste fortfarande, vattna, gödsla, stödså, dressa och pyssla med den. Men det kommer inte per automatik bli en paradmatta bara för att du ha en robotklippare.
   
  • Laddar…
 15. M
  Medlem · 4 inlägg

  Myasi

  Medlem
  Hela poängen med trädgård är att den aldrig blir klar eller perfekt. Varför gräsmatta? Ska ni spela golf? Varför inte marktäckare och lite spännande växter i stället för en gräsmatta, trötta rhododendron och tujahäck?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.