Byggahus.se

Vad tänka på, byte av golv-, väggmatta och bård.

 1. M
  Medlem Nivå 3
  Hej!

  Vi är i en process där vi ska få golvmatta, väggmatta samt bård utbytt i vårt ena badrum. Detta då golv och vägg har fått konstig missfärgning. Reklamationen är godkänd av tillverkaren och vi har valt nya mattor som ska på plats.

  Har idag fått veta att golvföretaget som eventuellt kommer göra jobbet med att riva bort det gamla och spackla m.m det som behövs för att göra klart och sätta upp de nya inte är anslutet till GVK. Företaget har funnits länge, jag hittar inget negativt på nätet.

  Vi har kämpat länge med det här, totalt fyra parter. Vi vill gärna ha det klart så fort som möjligt. Företaget säger sig jobba efter aktuell svensk standard, lämna intyg på jobbet. Företaget har funnits i stan i 30-40 år så de har varit med ett tag, det borde därmed vara en trygghet i sig.

  Bör vi tacka nej till att det företaget ska anlitas pga detta? Jag tänker att så länge alla gällande regler följs och intyg finns så bör det ändå vara OK?

  Utöver detta, är det något mer vi bör tänka på? Vi är helt nollade på sånt här. Det handlar om ett badrum på ca 10 m2. Huset byggt -16.
  Tack på förhand

  mvh
  Martin
   
 2. T
  Allvetare · Nivå 14
  Ja, det är inga problem att anlita dom du har tänkt använda, finns inga krav på att det behövs GVK och inget som försäkringsbolagen kräver heller.
   
  • Laddar…