vad kostar det att bygga förråd??

8k läst  3 svar

 1. T
  Medlem Nivå 1
  Vi går i tankar på att bygga ett isolerat förråd ovanpå garaget.. Och vi undrar vad det skulle kunna kosta? Det kommer bli ca 30kvm.
   
 2. F
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Du måste nog ge lite mer information om hur ni vill att det ska se ut. Hur mycket inredning, isolering, vilken taktäckning osv. hade ni tänkt er?
  Det går att köpa färdiga byggsatser på vissa byggvaruhus som verkar ganska ok. Det är bara att botanisera! :)

  MVH
  /Ove
   
 3. klaskarlsson
  Medlem · Nivå 12
  Det kostar nog mellan 1 000 (i papier mache) -1 000 000 kr (om ni vill ha det guldinklätt) ;)

  Skämt åsido det är i princip omöjligt att ge mer än schablonen på 10000 - 20000 /kvm som nybyggnader/utbyggnader brukar ligga på med så lite information.

  /K
   
 4. P
  Medlem Nivå 7
  Ovanpå garaget gör det ju lite mer komplicerat... Då beror det ju helt på hur garaget är konstruerat. Man kan ju inte bara ställa en friggebod i byggsats på garagetaket, utan det blir mer som en utbyggnad. Schablonen 15000kr/kvm gäller ju bostadsyta och i det här fallet är det ju bara ett isolerat förråd som avses, men säg 7500kr/kvm för en gedigen, välisolerad utbyggnad av garaget? Jag skulle säga att det kommer att kosta mellan 150000kr och 300000kr beroende på förhålladen och vilken kvalitet man kräver. Men det är bara en amatörs gissning i brist på andra svar... ;)

  Jämför med vad nya fristående garage i samma storlek kostar att bygga, så får du i alla fall en uppskattning!

  /Pontus
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: