Byggahus.se

Vad kan en mattläggare ta?

 1. N
  Medlem · 602 inlägg

  Nallis

  Medlem
  Någon som vet vad en mattläggare kan ta för att lägga vinylmatta? Det gäller nästan 50 kvm, kök allrum o kanske hallen?

  där ligger plastmatta i dem rummen idag. Lägger man det ovanpå el hur gör man?

  Vad är skillnad på vinyl o plast?
   
 2. M
  Medlem · 1 inlägg

  Mr_floor

  Medlem

  Re: Vad kan en mattläggare ta?

  Vad en mattläggare tar betalt är svårt att säga. Det beror till stor del på hur mycket förarbete som skall göras. Det finns de som säger man skall lägga ner 4 ggr mer på förarbetet än på själva arbetet i sig.

  En mattläggare kostar idag ca 300-350kr/tim + moms (varierar, går säkert hitta billigare) . 3 rum om totalt ca 50 kvm borde ta max 8 timmar om inga förarbeten skall göras. Skall den gamla mattan bort, prima, spackla och slipa kan du räkna med 8 timmar till. Men det är bara en uppskattning, det kan variera väldigt mycket beroende på underlag och andra omständigheter. Det bästa är att få en mattläggare att titta på det och lämna offert.

  Ligger den gamla mattan bra så går det fiint att lägga den nya mattan ovanpå. Men även här kan det variera beronde på hur den gamla mattan ser ut och om den är mönstrad.

  Pratar man om vinyl så avses ofta en typ av plastmatta som läggs i torra utrymmen som tex. hall, kök, sovrum. Med plastmatta avses matta som läggs i våtutrymmen som tex. badrum, tvättstuga osv.

  Lycka till!
   
 3. N
  Medlem · 602 inlägg

  Nallis

  Medlem

  Re: Vad kan en mattläggare ta?

  Tack så hemskt mycket för ditt svar=)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.