Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Vad ingår i en lantmäteriförrättning?

 1. B
  Medlem · 264 inlägg

  Beape

  Medlem
  Om två fastighetsägare är överens om att förändra dragningen av en mellanliggande tomtgräns, utan att någon köpeskilling är aktuell mellan parterna, hur långt räcker det med det stöd man får av lantmätaren i en lantmäteriförrättning? Mer specifikt, krävs det i tillägg till lantmätaren stöd av en affärsjurist som upprättar eventuella kompletterande handlingar (om ja, vilka kompletterande handlingar skulle vara aktuella)?
   
 2. A
  Medlem · dalarna · 2 842 inlägg

  ArneTW

  Medlem
  Det bör räcka med enkla gåvohandlingar.

  /ATW
   
  • Laddar…
 3. R
  Medlem · Västernorrland · 1 759 inlägg

  Räknenisse

  Medlem
  Behövs väl inga handlingar alls utöver att man gemensamt lämnar in en begäran om förrättning och ritar på en karta var man vill ha den nya gränsen?

  Är det stora områden och betydande ekonomiskt värde i marken som byts/överförs kan nog avtal/gåvobrev vara en poäng, Tänk på att avyttring av mark kan utlösa beskattning också.
  Men för gränsjusteringar och smärre marköverföringar som snarare är av praktiskt än ekonomiskt värde kan jag inte se att det skulle vara någon poäng med det.
   
  • Laddar…
 4. N
  Medlem · 957 inlägg

  Nils ST

  Medlem
  Lantmätaren hjälper dej med en överenskommelse om du vill det eller så ordnar ni själva ett köp/gåva. Det är valfritt men något av det måste göras.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.