Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Vad har ni gjort med er trädgård idag?

 1. halper
  Husägare · Gnesta · 1 052 inlägg

  halper

  Husägare
  Ja just, halloween! Mina slingor drivs på kärnkraft så de håller nog fram till våren :p
   
  • Laddar…
 2. halper
  Husägare · Gnesta · 1 052 inlägg

  halper

  Husägare
  Jag håller på med ett litet projekt där jag omvandlar en tidigare vildvuxen slänt till … något (vi får se när jag är klar :rofl:). Där växte också massa taggiga saker, som tidigare ägaren verkade gilla. Om det är något ätligt kan jag stå ut med taggar, men annars tycker jag otroligt illa om taggiga buskar som bara fastnar i byxorna – om man har tur.

  Nåväl, en av parametrarna som frun bestämde sig för var att det skulle finnas plats för att odla ätbarheter. Vi kom fram till att det vore bra med någon typ av upphöjd odlingsbädd så att man slipper kräla runt på marken, och till de saker som är mer ettåriga i karaktären och som inte förväntas övervintra ändå blir det nu rätt höga stålbaljor. Jag beställde ett par sådana (120×85×60 cm ≈ tre pallkragar på varandra) tidigare i veckan och plötsligt dök DHL upp med dem idag (trodde det skulle ta ett par veckor). 58 kg styck vägde de, och de var lite hala med fuktiga handskar, men jag lyckades få dem upp för garageuppfarten, över gräsmattan, upp för en trappa, över uteplatsen, upp för en lerig och hal söndertrampad slänt och ner i hålen jag grävt i slänten. Bubblan på vattenpasset är nääästan perfekt; bra nog för mig. Nu ska jag fylla upp med 3–4 hektoliter jord i varje som får ligga och sjunka ihop i höstregnet. Till våren toppar vi med 20 cm finjord och kompost och kanske något djurbajs på toppen, rör till och kör igång med lite kålrabbi och djungelgurka eller vad som nu faller frun in.
   
 3. Maria T
  Nöjd · Stockholm · 1 045 inlägg
 4. Jiji
  Medlem · 2 776 inlägg
  Pekat och assisterat, när maken var gullig och klippte sista delen av häcken. Äntligen är det klart. I år är verkligen ett skitår för mig vad gäller arbete, först hjärnskakning och sedan krank i lungorna.
  Jag är väldigt frustrerad. Men jag har fina assistenter i trädgården i min snälla moder och en make som uppenbarligen har blivit intresserad av trädgård. Det är väl alla Gardener's world som han utstått under året. :love:.

  Jag är en kass fotograf med mobilen men jag hoppas att lite av de fantastiska höstfärgerna syns här i alla fall.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  _20211030_172107.JPG


  Rosen, som jag fick av grannen, ska få bo där den står. Planterar när den vintrat in lite mer. Bredvid hämtar sig rådhusvinet från sin brutala omplacering. Det kommer att bli helt magiskt nästa höst. Körsbärsträdet, som står mkt torrt har fällt sina orangea löv som nu bildar en gyllene matta över smultronen.

  I år är en ovanligt vacker höst här i sydvästra Skåne.
   
 5. oskar.valta
  Renoverare · Umeå · 340 inlägg

  oskar.valta

  Renoverare
  Gräver för en blodbokshäck som ska få rota sig och skapa lite höjd och rum bland odlingarna. Härligt höstdag med sol och korvgrillning. (y)
   
 6. Ramnemark
  Proffsamatör · Halland · 6 988 inlägg

  Ramnemark

  Proffsamatör
 7. Hennke85
  Verktygstokig · Jönköping · 1 066 inlägg

  Hennke85

  Verktygstokig
 8. Dheri
  Husägare · Värmland · 988 inlägg

  Dheri

  Husägare
  Vilken skillnad! (y)
   
  • Laddar…
 9. Mathildatiger
  Husägare · Uppsala · 219 inlägg

  Mathildatiger

  Husägare
  Idag har vi:
  • skördat det sista i trädgårdslandet
  • tömt alla odlingskrukor
  • räffsat in löv i rabatter och odlingsland
  • klippt gräset för (förhoppningsvis) sista gången
  • plockat in alla sandlådesaker
  • grillat korv och marshmallows
   
 10. yonna
  Medlem · Österlen · 7 699 inlägg

  yonna

  Medlem
  Jag anade inte att blodboken klarade ert klimat! Jag njuter året runt av min egen, 240 cm höga, häck. Den är otroligt vacker i alla årstider. Grattis!
   
 11. oskar.valta
  Renoverare · Umeå · 340 inlägg

  oskar.valta

  Renoverare
  Jag antar att du syftar på Umeå, men jag är utflyttad Umebo och bor numera i Växjö :D
   
  • Laddar…
 12. F
  Medlem · Stockholm · 1 944 inlägg
  Krattat några hundra kvadratmeter löv medelst åkgräsklipparen. Det går mer tid och körsträcka för att tömma än för att faktiskt ta upp löven. Uppsamlaren hade lätt fått vara fyra gånger så stor.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  5F9955C8-B908-494C-8E76-8D3D1E8088EF.jpeg
   
 13. F
  Medlem · Stockholm · 1 944 inlägg
 14. halper
  Husägare · Gnesta · 1 052 inlägg

  halper

  Husägare
  Planterade några små skyltar så jag håller reda på vad det är vi odlar. Måste komma ihåg vilka hallon som ska klippas ner helt och vilka som man ska spara årsskotten på osv. Flyttade också på en krusbärsbuske lite. Planterade dem i gräsmattan men fattade ganska snart att det är jobbigt att klippa (och lika jobbigt att inte göra det) så nu har jag istället gjort plats för en tredje i mitten, satt en av mina vanliga plåtkanter och slutligen fyllt på ovanpå den vända gräsmattan med lite trekvartsfärdig kompost samt toppat med lite torra löv, så har maskarna något att göra i höst och vår innan jag planterar den tredje busken. Jag lade också sådan där kokosmatta runt buskarna så att jag kanske slipper klippa ogräs just runt de stickiga rackarna – mattorna ligger under löven så man slipper se dem.
   
  • Laddar…
 15. kashieda
  Besserwisser · Örebro län · 1 510 inlägg

  kashieda

  Besserwisser
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.