Byggahus.se

Vad händer hos IP-Only?

 1. L
  Medlem Nivå 2
  Grattis!
  Känns som vi också är bara en månad eller så från att ha fiber.
  Full fart med att fräsa ner slang. Grusvägarna klara, nu har man börjat på de delar som är asfalt.
  Nu gäller det att läsa på vilken leverantör man ska välja. Vem som har bäst erbjudanden, vilken hastighet man ska ha, om man även ska ha TV via fiber o.s.v.
  Hur tänker/tänkte ni andra när ni valde?
   
 2. D
  Medlem Nivå 9
  Fick erbjudande för över ett år sedan om att sänka installationskostnaden mot att vi band oss till Boxer i 24 månader. Mellan utbudet på tv och 250/100-lina
   
 3. Stickan56
  Husägare · Nivå 9
  Varför vänta på att någon skall höra av sig.
  Det väljer du via IP-onlys hemsida och kan vara fixat på en halvtimme.

  Stickan
   
 4. D
  Medlem Nivå 9
  Bundit mig till Boxer för att få lägre installationskostnad.
   
 5. L
  Medlem Nivå 2
  Eftersom de ännu inte är klara här ute är dessvärre svårt att se vad som erbjuds och jämföra. På t ex Boxer står det att de i nuläget inte kan erbjuda mig något medan Telia ligger lite längre fram och erbjuder lösningar. Har varit i kontakt med IP-Only och de tror att leverantörerna helt enkelt inte uppdaterat sina databaser.
  Om man väljer Boxer, har man då kvar TV den ”gamla” vägen via antenn i deras paket eller hur fungerar det?
  Om man då har CMore som tillval, streamar man då vissa av sportkanalerna ändå?
  Elektrikern tipsade mig om att det kanske kan vara en fördel att välja Boxer som Internetleverantör alt. behålla Boxer för traditionell TV och bara köpa Internet via fibern av någon leverantör. Då har man i alla fall TV när någon gräver av fibern eller det är andra störningar.
  Vi är inga storkonsumenter av TV men vill åtminstone ha TV1, 2, 3, 4 och 5.

  Vad säger ni?
   
 6. harry73
  Allvetare · Nivå 23
  Gör som jag! Jag var också en av de första i mitt område.

  Valde den billigaste utan anslutningsavgifter och utan bindningstid.

  Jag valde Bredband2. Nu får man 4 månader för halva priset (100/100 för 159kr/månaden)
  Kommer det ett bättre erbjudande, kan du alltid säga upp bredband2.
  https://order.bredband2.com/index/broadband/cOrderType/broadband/iCityID/12/iCitynetID/530

  TV kör jag fortfarande med parabol, förhandlade ned Canal Digitals familjepaket till under 200kr/månaden, och då kan man streama och titta linjärt över satellit
   
 7. e02jr
  Elektroniktokig · Nivå 3
  För ca 2 månaders sedan var IP Only hemma hos oss och kollade var dom skulle gräva över tomten, och samma vecka skickades det ut mejl om hur bra det går i området, dom "jobbar med ambitionen att kunna driftsätta fibern under oktober månad", och att grävbolaget "kontaktar er i god tid för schaktning på tomten samt installation av fibermottagaren."

  För en månad sen kom vi hem en söndag eftermiddag, och då var det slang nedgrävt där det var tänkt. Vi har ännu inte blivit kontaktade om att dom ska göra det eller om att dom vill montera mottagaren. :rolleyes: Dock har jag sett grävmaskiner och fiberrullar som faktiskt flyttar sig över åkrarna, men det är en bra bit kvar änsålänge. Pinnar från el och telebolagen har dom lyckats beställa utsättning av iallafall.

  Vi fick också erbjudande i somras, då det gått 2 år sen vi skrev på första gången, med en lägre anslutningskostnad om vi valde att binda oss till Boxers 24månader, men de var verkligen inte intressant för oss (tittar i stort sett aldrig på TV vilket var det stora grejen med de "erbjudandena") så vi förnyade bara det befintliga avtalet.

  Vi har ADSL just nu, men igår kom det ett brev om att kopparnätet ska läggas ner hos oss så vårt ADSL-abonemang kommer avslutas i maj nästa år.

  Vi håller tummarna :sweat:
   
 8. D09
  Medlem · Nivå 25
  WoW :)

  idag blev fibern driftsatt :love:

  Ställde ett krav på ip att bestämma sig

  Antingen ge upp sitt åtagande eller sätta det i drift och bam! :D:D:D

  Dom verkar ha fått tag i en bra ”lokal” entreprenör som får saker och ting att hända :)
   
  • Laddar…
 9. D
  Medlem Nivå 9
  And on the seventh day God said ”Let there be light”
  Äntligen är allt igång!
  Kör på en 250/100 lina, får ut 240/95 över trådlösa till telefonen. Dessvärre bara 95/95 trådat till laptopen. Nog dags att byta ut skräpet....
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  1A9FDE8F-F50A-4C0F-A624-20C7D35E5B40.jpeg
   
 10. useless
  Självbyggare · Nivå 23
  Jag fick nyss det obligatoriska mailet med standardformuleringar dom skickar ut regelbundet för att ge sken av att dom försöker uppfylla sin del av avtalet.

  "Dessvärre har förberedelserna inför byggstarten tagit längre tid än vi först planerat och vi kommer därför inte kunna påbörja fiberutbyggnaden i år."


  Men sen blev det iallafall nånting som kan tolkas som en ljusning:

  "Vi arbetar nu med att upphandla det företag som ska genomföra fiberutbyggnaden hem till dig. Så snart vi anlitat den firma vi känner är mest lämpad för fiberutbyggnaden kan vi sätta skoporna i backen. Men eftersom vintern snart är här och att det kan medföra stora skador på både väg- och markområden att gräva när det är tjäle i marken kommer byggstarten ske under våren 2020."
   
 11. jac
  Medlem · Nivå 14
  Nja, det var väl första dagen, sjunde dagen vilade han ju.

  Här verkar de köra en kombination av dag noll och sju. Det är fortfarande mörkt och ingen gör något.
   
  • Laddar…
 12. D
  Medlem Nivå 9
  Haha, ja just det. Lite hjärnsläpp från min sida där.... Men jag har inte memorerat sagan om ringen eller andra sagoböcker heller :)
   
 13. hsd
  Medlem · Nivå 12
  Å de grävare jag känner och har jobbat med tycker tvärtom, det är perfekt att gräva i tjälen då inget rasar från kanterna -det blir lodräta väggar och lätt att återställa
   
  • Laddar…
 14. useless
  Självbyggare · Nivå 23
  Dom måste väl skylla på något som verkar trovärdig.
   
 15. A
  Medlem · Nivå 18
  Beror lite på vad man gräver, måste man skära asfalt och tjälen gått ned i marken är risken att man bryter sönder asfaltskanterna vid grävning. Och då sticker kostnaderna iväg med ny skärning och extra kvm asfalt som ska återställas.