Byggahus.se

Vad händer hos IP-Only?

120k läst  796 svar

 1. Stickan56
  Husägare · Nivå 9
  Har du något specifikt område?
  I mitt område som tillhör Spillersboda projektet så är man nästan klara.

  Stickan
   
 2. D09
  Medlem · Nivå 25
  Misstänker att min fiber fördröjs ytterligare sen underleverantören oneoak går i kk :(
   
  • Laddar…
 3. harry73
  Allvetare · Nivå 22
 4. jac
  Medlem · Nivå 14
  Problemet är väl att vägföreningen inte äger maken utan har endast rätt att anlägga och underhålla vägen. Marken under vägen ägs ju fortfarande av respektive markägare och vägföreningen kan inte ge tillstånd till annan användning än det som omfattas av anläggningsbeslutet.

  När det gäller den planerade VA anslutningen som eventuellt skall göras någon gång i framtiden så omfattas vi inte heller av nuvarande plan. Men i dagarna beslutade ju kommunen att utreda om det skall tas fram en detaljplan för området så det kan ju komma att påverka. Det är väl bara jag som är pessimistisk när jag pratar om trettio år, det dröjer säkert bara tjugo...
   
  • Laddar…
 5. harry73
  Allvetare · Nivå 22
  Vad jag kunde se är största delen av vägen en egen fastighet, så jag tror att den ägs av samfällighetsföreningen. Det finns en bit där vägen inte har en egen fastighet (där det finns kalvar på vägen), men det är bara en bonde.

  Fastighetsgränser kan man se på https://kso.etjanster.lantmateriet.se/# Jag skickar dig även en skärmdump som PM
   
  • Laddar…
 6. M
  Moderator · Nivå 17
 7. R
  Medlem · Nivå 11
  När då ? Ser ju bilarna fara runt i alla fall.
   
 8. R
  Medlem · Nivå 11
  Svarar mig själv såg det nu. Konkurs inledd 2019-02-25
   
  • Laddar…
 9. jac
  Medlem · Nivå 14
  Nu har jag inte själv haft direktkontakt med de berörda men ska man tro på ryktena så är det totalstopp på ena hållet och begäran om helt orimliga ersättningar på andra hållet. När en granne för en tid sedan ställde frågan till IP Only om varför de inte begärt ledningsrätt så var svaret att det tog för lång tid. Men de borde ha insett problemen ganska tidigt och då hade de ju redan varit två år in i den processen. Just nu ser det inte särskilt ljust ut.
   
 10. jac
  Medlem · Nivå 14
  Tack så mycket för kartan. Jag får kolla detta med samfälligheten. Tyvärr så finns det ett ganska starkt motstånd mot att göra ingrepp i vägen eller dess omedelbara närhet. Detta kan jag till viss del förstå då det är en mycket gammal väg som inte är uppbyggd på modernt vis. Risken är nog stor att det blir svårt att återställa eventuella skador.
   
 11. harry73
  Allvetare · Nivå 22
  Jag förstår, vägen håller rätt så bra trots obefintlig dränering och gammal överbyggnad. Då ska man inte rota så mycket i den, men just microtrenching, som jag länkade till innan kan vara en väg framåt.
   
  • Laddar…
 12. D09
  Medlem · Nivå 25
  Kanske finns fler bolag under namnet oneoak :)
   
 13. Krilleman
  Husägare · Nivå 25
  ”Nya oneoak” ?
   
  • Laddar…
 14. Stickan56
  Husägare · Nivå 9
 15. R
  Medlem · Nivå 11
  Finns ju ett moderbolag one oak holding som gick 46 mille back senaste bokslutet. :rolleyes: