Vad gör ni när ni hittar en skruv?

5k läst  42 svar

 1. A
  Medlem · Nivå 14
  Låter ni den ligga på gatan, eller sparkar ni den åt sidan.
  Eller tar ni med den?

  Min far tar allt han hittar med hem.
  Men just skruv visar sig vara rätt effektivt.
  Är skruven dålig så sparkar jag den åt sidan eller slänger i någon soptunna om jag har möjlighet så ingen bil eller cykel kör över den.

  Men ser den oanvänd ut så får den följa med hem till bra å ha skruvlådan.
  Det har genererat en del bra plåt / montageskruv.


  Går alltid att använda i någon form.
   
 2. C
  Medlem · Nivå 15
  He he, hittar du många skruv?
  Måste leta på fel ställe för enda stället jag hittar massa skruv på är i mina egna fickor.
   
 3. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  Jag plockar upp all skit jag hittar längs vägkanterna på mina promenader.
  Skruv, spik, plaströr, plastplåsar, tomburkar osv.
  Inget av detta skall ligga och driva, och kanske hamna i bondens "traktorägg" och ta livet av en ko eller kalv.
  http://supervegobloggen.se/kor-dor-av-aliminiumburkar/

  Fattar ni? 5000 kor dör av detta slarv som vi utsätter dem för :mad::mad:
   
 4. whork
  Husägare · Nivå 7
  Gjorde ett experiment med mina två barn för nåt år sen, gav dom varsin påse och satte på dom vinylhandskar när vi skulle gå hem från förskolan. 800 meters promenadväg.

  Det resulterade i över 200 fimpar, yoghurtbägare, stanniol från ciggpaket, mjukplast, flera batterier (?!), pappersbitar, pant för 4-5 kronor och mängder av annat skit.

  När vi kom hem la vi ut allt på ett bord (utom fimparna, dom gick direkt i soptunnan) och kollade upp hur lång tid det skulle ta för naturen att bryta ner alltihop. Dom fick lite perspektiv där, att vissa saker som man tror bara försvinner fortfarande ligger kvar efter 100 år osv.

  Bedrövligt.

  On-topic då; jag sparar alla udda skruvar.. kommer alltid till användning, om inte annat som nerpressade i en burk med en ögla på, så har man ett sänke till en boj eller markör när man fiskar :)
   
 5. Isakare
  Medlem · Nivå 12
  Lite OT, men i ämnet hitta saker.
  Har en verktygsväska på jobbet som bara innehåller det jag normalt använder, bla 1/4 10 mm lång hylsa.
  Den hylsan var borta en dag. Veckan efter var vi på bio i stan, och plötsligt gick jag syn på nått blänkande i rännstenen på trottoaren, och där låg en 1/4 10 mm hylsa !!!!
   
 6. Fulkemisten
  Husägare · Nivå 9
  Jag hittar sällan skruvar på marken, däremot dagligen och stundligen lösa skruvar i hemmet, på jobbet och i offentliga lokaler och miljöer osv. Det är här det börjar bli tvångsmässigt. Jag har alltid ett multiverktyg i fickan så lösa skruvar jag stöter på blir obevekligen åtdragna. Land och rike runt.
   
 7. Fairlane
  Medlem · Nivå 10
  Just fimpar tror jag kommer av sig själv ut i naturen. Vi har inga rökare i familjen men ändå hittar jag fimpar i trädgården och på garageinfarten med jämna mellanrum. Antingen så måste de komma dit helt naturligt eller också är vissa rökare så dumma i huvudet så de kastar in fimpar på andras tomter. Det senare låter ju helt orimligt, så jag utgår ifrån att fimpar uppkommer naturligt. Detsamma gäller ölburkar. Hittar även sådana i trädgården ibland. Alltid av en billig sort...

  Gällande skruv så tar jag sällan upp dem, om jag hittar några. Kanske borde börja med det. Svärmor hörde något konstigt ljud när hon körde bil till oss för ett tag sedan. Stannade direkt och tog ett var runt bilen utan att se något. Backade in bilen på tomten och strax senare var däcket platt. Däcket hade köpts nytt 3 månader innan och var förstört på någon minut.
   
 8. whork
  Husägare · Nivå 7
  Hemskt nog tror jag att det är fåglar som flyttar runt väldigt mycket fimpar. Landar, plockar upp vad dom tror är en larv, flyger upp och börjar svälja men inser att det är nåt helt annat och släpper den igen. Det tar upp till 100 år för en fimp att brytas ner, men det otäcka är att det sitter kvar tillräckligt med nikotin och annan skit i fimpen för att dom faktiskt ska klassas som rätt giftiga. Nu är mina barn stora nog för att förstå att man inte ska pilla på dom i onödan men ja, otäckt i vilket fall.

  Jag har också fått punka på grund av en skruv som satt sig i däcket, det var där mitt maniska plockande började :p
   
 9. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  Det är ju många som tappar sugen nu för tiden.
  Hittar du många sugar också, och vad gör du med dem?
   
 10. Fulkemisten
  Husägare · Nivå 9
  Nädå. De får man allt ha koll på själv. Jag har ett stort åbäke till sug från Biltema. Skrället håller definitivt för att tappas, skulle den gå sönder så kan man ju dessutom raskt få en ny sug för en rimlig summa.
   
 11. J
  Medlem Nivå 5
  Jag gör exakt likadant som din far :)
   
 12. C
  Medlem · Nivå 4
  En lös skruv på vägen eller trottoaren är en blivande punktering, för någon. Jag sparkar undan den till en säker plats där ingen kör. Detsamma gäller för nedfallna häftstift under anslagstavlor, men de är nog bäst att ta upp.
   
 13. E
  Medlem Nivå 1
  Bra att du tar hand om detta!
   
 14. P
  Husägare · Nivå 9
  Tar oftast upp dem och andra vassa prylar och kastar dem för att inte barfota vänner eller hjulbundna objekt ska skadas. När jag hade hund hade jag oftast en liten papperspåse i bakfickan för att kunna ta bort alla glasbitar som plötsligt dök upp på lördag och söndag morgon.
   
 15. T
  Medlem Nivå 5
  Framför allt ser jag till att den
  1 inte hamnar i ett barns mun.
  2 inte hamnar i ett däck.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: