Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Vad för insekter på huset?

 1. janvivol
  Medlem · 3 inlägg

  janvivol

  Medlem
  Har en drös med såna här små insekter på ytterdörr och runtom fönsterna, på utsidan av huset. Inte sett något alls inomhus. De kan hoppa. Är det loppor? Och hur kan det i så fall vara så mycket på fönster och dörrar? Aldrig sett något liknande. Förslag på bekämpningsmedel?
   
 2. BirgitS
  Medlem · Stockholms län · 27 270 inlägg

  BirgitSPremiumikon: Badkar

  Medlem
  Välkommen till forumet!

  Så länge som de är på utsidan av huset behöver du inte göra något alls för där kommer de snart att antingen dö eller krypa in någonstans för att ligga i dvala under vintern.

  De kanske har kommit fram ur en samling av puppor nu och sitter där för att det är en ljus yta i väntan på att de ska kunna börja flyga ordentligt.

  Det ser verkligen inte ut som loppor: https://sv.wikipedia.org/wiki/Loppor
  Om du vill veta vad det är kan du fråga jourhavande biolog: https://www.nrm.se/faktaomnaturenochrymden/fragajourhavandebiolog.147.html
   
 3. A
  Medlem · Östergötland · 928 inlägg

  Anders243

  Medlem
  Jag tycker det ser ut som någon lussort. Förra julen fick vi in en koloni med djur som såg ut ungefär sådär med vår julgran. Efter kontakt med jourhavande biolog fick jag svaret att det var en (ofarlig) form av lus.

  I övrigt håller jag med Birgit, du behöver inte göra något så länge de inte angriper något inomhus och förökar sig våldsamt.
   
 4. janvivol
  Medlem · 3 inlägg

  janvivol

  Medlem
  Tack snälla för lugnande svar och för länkar! Skickade in frågan till jourhavande biolog nu också, bara för att vara helt på den säkra sidan så att det inte är något skadedjur.
   
 5. janvivol
  Medlem · 3 inlägg

  janvivol

  Medlem
  Utifall någon annan skulle hitta samma djur hemmavid - det var tydligen en klothoppstjärt enligt jourhavande biolog (inget skadedjur, phew).
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.