Byggahus.se

Vad eller hur skall man göra?

 1. T
  Medlem Nivå 1
  hej
  Inte förrän man bor nära en sån här person kan man förstå! Jag förstår er fullt ut! könslam man känner när man kommer hem och den inte känns bra är jobbig. Dessa människor tar över och det spelar som du säger ingen roll vad man gör då det dyker upp nya saker hela tiden.
  ex stäng bildörren tystare eller gå tystare på grusgången!?’
  Dessa människor borde bosätta sig långt ute i
  Skogen utan grannar!!
  hoppas ni kan få ro i erat egna hem
   
  • Laddar…
 2. M
  Medlem Nivå 1
  Tyvärr ... er granne är nog inte bara en jobbig individ utan en som också njuter av att ”ha makten” över er och ta tillvara på alla tillfällen som ges för att stärka den makten.

  I en sådan situation hjälper det inte att vara snäll (det verifierar bara hans syn på att han ”har makten”) och att ”gå i krig” tror jag inte heller hjälper (han är nog bättre på att ”kriga” än vad ni är).

  Jag skulle vara noga ned att inte tillåta en minsta sak han ber om, jag skulle totalt ignorera honom (och då menar jag totalt, inte ens svara på tilltal) och hans försök till påhitt och jag skulle dokumentera allt han för. Dessutom så skulle jag tala med alla grannar i området och hans fru (om han har någon) men inte honom. Inte ett ljud ...

  Får det honom att sluta ? = Nej!

  ... men det minskar hans makt (och det är i mina ögon steg 1 i er situation).
   
 3. B
  Medlem · Nivå 11
  Ja varför människor har det så här med människor som inte håller sig med sitt eget är att det saknas juridik och polis som i stället ser till att konflikter ökar till vansinne!
  Flytta förlora inte mer av ditt liv på vansinne då ingen hjälp finns för ett samhälle som stryker galenskap medhårs!
   
  • Laddar…
 4. K
  Medlem Nivå 1
  Herre gud vad mycket mesigt folk det finns.
  Markera stenhårt så det tar slut någongång
  Och bli sedan vänner som grannar.

  Det är hans mesiga sätt som gör att detta fortgår.
  Blanda inte in myndigheterna utan lös problemet själv med lite pondus.

  Men självklart behöver man ju inte reta sig på allt och alla.
   
  • Laddar…
 5. T
  Medlem Nivå 1
  :

  Oerhört dumt skrivet!!!
  Som jag skrev: INGEN kan förstå som inte har en sån här granne.
   
 6. K
  Medlem Nivå 4
  Varför inte testa tydlighet och avstånd medan du funderar på flytt?
  Många såna här jeppar vinner på att ideligen hävda att de aldrig sagt vad de sagt.
  Skriv till honom och säg att både ni och han mår bra av att bara kommunicera skriftligt. Om han vill er något, t ex ansa buskar får han skriva ett brev eller mejl. Maskera det som en vänlighet även mot honom.
  Frågar han om något svarar ni att han får skriva ner vad han tänker och backar från situationen.
  Jag menar, värre blir det inte av just det. Ni kryper ju redan omkring i ert eget hem.
  Sånt som är skriftligt finns kvar och kan visas för myndigheterna. Dessutom kan ni kategoriskt säga nej till ansningar och övertramp skriftligt och ”snällt” föreslå alternativ.
  Och när det gäller kameran är det allvarligt. Anmäl anonymt och få bekanta att göra det också. När barn filmas måste polisen reagera på ett annat sätt.
  Datainspektionen funkar också men handlar mer om integritet för vuxna.
  Obs! Det finns ingen enkel lösning men det kan bli bättre om ni får lite ordning. Håll ut!!!
  K


   
  • Laddar…
 7. S
  Medlem Nivå 2
  Jag har en granne som också är rätt så jobbig, gnäller över mycket. Bl.a. har han gnällt mycket ang. Hur jag sköter trädgården.
  Jag blev trött på att han satt på sin köksuteplats och tittade ner på min tomt och beklagade sig.
  Jag planterade en ligusterhäck som ganska snabbt blev 3m hög, som insynsskydd.
  Den har stått nu i c:a 25 års tid. Här bott här i drygt 30 år nu.
  Jag håller med om att ignorera din granne. Och låt honom inte klippa dina buskar etc., det gör du när du har tid.
  Min granne brukar gnälla om att jag ska klippa häcken, det gör jag när jag har tid säger jag.
   
 8. P
  Medlem Nivå 2
  Här är en komplett språkkurs i "Jobbiggrannesnack" : DRA ÅT HELVETE!!

  För att vara mer konstruktiv:
  Att sitta och stirra kan vara olagligt. Han kan alltid hävda att han har rätt att titta vart han vill, men om syftet med stirrande är att skapa obehag så går det att polisanmäla.

  På det hela taget behöver situationen neutraliseras ner till en nivå där ni båda skiter i den andre. Det kommer inte hända om du fortsätter vika dig. Och det kanske eskalerar innan dess. Men en fight värd att ta.

  I hans värld så är han störst, bäst och vackrast och kommer så förbli till någon tar ner honom på jorden.

  Att han inte har gått till handgripligheter på person på 15 år är nog för att han innerst inne är rädd för konsekvenserna. Så något sätt att komma åt honom finns det ju. Men det han gör måste få konsekvenser.

  Om man inte vill ta konflikter själv så finns ju skattebetalda rättsskipare som är där just för det. Om grannen gör nåt olagligt så tar de konflikten. Du behöver egentligen inte ens vara på det klara med om det är olagligt eller inte men även där finns det hjälp att få.

  Då han faktisk uppträder obehagligt ( och hotfullt?) hade jag gjort klart för honom att med rådande situation, där han provocerar genom att stirra samt uppträda argt och hänsynslöst, så ringer du polisen på en gång om han så mycket som sätter en fot på din tomt då du från och med nu förutsätter att det är ett försök till angrepp. Oavsett hans orsak.

  Anmäl för allt du kan komma på.

  Kameran ska riktas bort från er tomt, punkt slut. Annars ny anmälan.
  Om möjligt be honom bevisa att den inte filmar er tomt. Gjorde så för grannen när jag satte upp kamera på uppfarten bara för att förekomma dennes ev. oro att jag filmade deras tomt.

  No more Mr nice guy!!
   
  Redigerat 9 maj 10:20
  • Laddar…
 9. F
  Medlem Nivå 1
  Minsta misstanke om att mina barn skulle bli filmade skulle få mig att på ett eller annat vis se till att kameran försvann.
  Ta reda på märke och modell, anmäl till datainspektionen och polisen. Datainspektionen för att han filmar din tomt, polisen för att du misstänker att han har filmat dina barn i lättklätt tillstånd. I båda fallen bifogar du vilket märke och modell som används. Du måste agera på kameran!

  I övriga fall så nekar du honom all form av access till din tomt och skulle han ändå gå in på din tomt för att kapa din häck eller liknande så plockar du fram kameran och fotar (inget prat och diskussioner) Du behöver inte göra något med bilderna,dom betyder inte så mycket i sig det är mest en markering. Efter ett tag kan det dock ha samlats upp till något som kan leda någonstans.
  Ignorera honom i stort och var inte onödigt otrevlig. Verbal konflikt leder nog ingenstans med denna individ.
   
 10. roland53
  Medlem Nivå 13
  Du har delvis bäddat för situationen själv genom att t.ex tillåta honom det ena efter det andra men sedan lämnat honom utan övervakning trots att ni känner honom som en som tänjer på reglerna. Skulle aldrig tillåtet en sådan person något överhuvudtaget eller åtminstone hålla strikt bevakning när han härjar vid tomtgränsen. Förmodar att han aldrig passerar in på er tomt för sitt underhåll?
   
 11. Mats Engquist
  Medlem Nivå 1
  Det finns inget sätt att hantera den här figuren. Den typen av människor reagerar bara på att ett ännu större svin tar i ännu hårdare - men då måste man faktiskt vara ett ännu större svin med mycket större resurser som tar i mycket hårdare. Det går inte att slå tillbaka. Jag tror det bästa är att undvika all kontakt med honom. Svara inte på något. Fråga inget. Ta ner alla sopsäckar. Ignorera honom totalt. Det blir inte bra men det kommer inte att gå att tala med honom och det går inte att slå tillbaka.
   
 12. Boogiepack
  Bannad Nivå 1
  Inte helt förvånad att läsa att han är elektriker. Dom har en benägenhet att vara allt från milt autistiska till regelrätta psykopater.
   
 13. D
  Medlem Nivå 4
  Det är slöseri med tid att försöka få det att funka med någon som har uppenbara mentala problem. Antingen får du acceptera att du har en sådan granne och bli en sådan som låter det rinna av (vilket nog blir omöjligt om du inte är den typen av person) eller så flyttar du.

  Att dra in myndigheter och hålla på och försöka lösa detta den rättsliga vägen kommer förmodligen inte leda till någonting eller bli en väldigt långdragen process som tar flera år. Man har ett väldigt starkt rättsskydd i Sverige så sådana här idioter får oftast hålla på som de gör.

  Som sagt tidigare, livet är för kort. Det finns fler hus. Viktigare att vara lycklig än att "stå på sig" eller försöka hävda sin rätt. När du flyttat och det gått ett par månader kommer du se att det var det bästa du gjort.
   
  • Laddar…
 14. L
  Husägare Nivå 1
  Jag har en bekant som hade lika problem som ts, denne bekant känner några Mc-killar med väst som han bjöd hem på grillkväll,(dom dök givetvis upp på mc'n med västar på) min bekants granne blev efter det en väldigt trevlig prick!
   
  • Laddar…
 15. Z
  Medlem Nivå 1
  Jag har erfarenhet av två likadana grannar som tänjer gränserna hela tiden.
  Tillåt ingenting, gå inte med på nånting över huvudtaget som du inte har full kontroll över.
  Tillåt inget bygge inom 4,5m gränsen, där lagen står på din sida. (Inte alltid gäller det heller tyvärr, tex altan är en
  specifik sådan under en viss höjd som varierar från kommun till kommun)

  Avklippta träd och buskar på din egen tomt faller under brottsbalken:

  8 kap 8 § Brottsbalken Egenmäktigt förfarande (om du har inte gett din tillåtelse)

  12 kap 1 § Brottsbalken Skadegörelse (om du har inte gett din tillåtelse)

  8 kap 1 § Brottsbalken Stöld (om grannen till och med forslar bort avklippta grenar, din egendom)

  Lagen säger att man ska återställa allting till ursprunglig tillstånd och om det inte går ska man betala
  skadestånd.

  Videobevakning är ett skärskilt känsligt område och lagen säger att man får bara filma på sin egen tomt och ingenting annat.
  Hur kan man kontrollera det är en annan femma. Väldigt svårt. Men kan du införskaffa bevis på att de har filmat utanför deras egen tomt, kan du anmäla honom och han blir dömd. Man får inte ens filma förbigående på gatan utan tillstånd.
  Det går inte att sätta hårt mot hårt i alla lägen utan att man själv bryter mot lagen. Människan är ett rovdjur och det finns gott om av den sorten. Det är väldigt svårt att få laglig hjälp och genomförande från kommunens tjänsteman samt polisen.
  Det får bli ditt eget krig, räkna inte med annat, men ge inte upp! Försök inte ens vara vän eller vänlig med såna människor. Lycka till!
   
  Redigerat 9 maj 12:50