Byggahus.se

Vad bör vi kräva av hantverkarna vid fel och slarv

 1. A
  Medlem Nivå 6
  Hej,

  Vi renoverar just nu badrummet på ovanvåningen samt vårat tak med samma firma. Ska även göra andra badrummet direkt efter.
  Nu har det hänt en del saker denna vecka som skapat kaos stress oro å allmänt irritation. Vad bör man eg kräva pga dessa saker?

  Helt plötsligt ser jag att det är många spikar som tränger sig igenom taket i hallen, som är under badrummet. Varav en droppa det vatten igenom då de lagt ett avlopp som hade litr vatten kvar i.
  Nu är det vem som ska fixa detta. De säger att eftersom det byts tak på huset och byts badrum samtidigt så kan det trängas igenom av allt donknde å allt... Kan det verkligen det? Vem blir skyldig att fixa det?

  Lite annat med.. Bör man bara de till det fixas eller bör man påpeka nåt mer vid betalning? Jag vill gärna inte krångla men samtidigt inte bli överkörd då dessa skaer faktiskt kunde skapat ännu mer problem.

  1. Detta ovan.. Även om det nu skulle kunna stämma om spikarna, så var det ju ändå dom som lade vatten rinnandes på golvet så det rann igenom taket och droppade ner på dyrt trägolv. Hade vi inte kommit hem kunde ju golvet tagit skada.

  2. Samtisigt upptäcker vi att rörmokaren skruvat rakt igenom toa väggen in till dotterns vägg så det är flera hål och skruvar igenom. Rena turen att vi var hemma den dagen, då vi sen skulle bort, annars hade de ju kunnat gjort samma på varje grej de satte på den väggen.
  Detta har de nu sagt de ska lösa på nåt vis.
  Men alltså bara det. Alla saker i hennes rum ska flyttas väggen har element rör hela vägen längst ner. Väggen är målad speciell färg. Allt tar ytterligare tid som de kommer vara hemma hos oss och störa (jag är utmattning sjuk och hsr svårt nog för att ha allt sett röriga runt mig som det är. Men ytterligare känns så jobbigt öven om jag så klart vill få det fixat)

  3. Här om dagen lades nyckeln i hallen å rörmokaren bara drog. Han som va för inne å snickarna byggde på taket. Så ja han hade väl ej koll. Men poängne är ju att de ska kommunicera.

  4. Även idag. Då vi var bortresta så tog grannen ansvar för nyckeln. Han la ut den till dom och skulle hämta dne och låsa igen. Men när han kommer dit så är nyckeln borta och allt upplåst.. Hade de haft helt ansvar för nyckeln sjäkv så hade det varit upplåst hela natten dessutom. Rätt. Viktigt att låsa!!
   
 2. B
  Medlem · Nivå 22
  Hantverkarna (företaget alltså) är skyldigt att rätta till alla fel de gör och alla skador på din egendom de gör utan extra kostnad för dig. Du kan också få ersättning för direkta merkostnader som de orsakar men inte för att de stör dig fler dagar eller att det känns jobbigt. Föreslår att du läser igenom vad Konsumentverket och Boverket skriver om Konsumenttjänstlagen och om att anlita hantverkare.

  Gällande nyckelhantering bör du prata med någon som är ansvarig på företaget. Om du lämnar ifrån dig nyckeln har du väldigt svårt att få någon ersättning från ditt försäkringsbolag om något blir stulet t.ex.
   
 3. A
  Medlem Nivå 6
  Ja det med nyckeln är ju super svårt. För hur gör man eg när de är inne och man jobbar tex? Vi ville hellre ge nyckeln till grannen än till skickarna.

  Ja men frågan är om dessa spikar som de påstod gick igenom taket pga rörligt hus kan stämma och gälla på dom eller oss.
   
 4. B
  Medlem · Nivå 22
  Även spikarna är något som de måste åtgärda, oavsett anledning. Det är ju samma firma som håller på med taket och badrummet så det gör det ju lättare.
   
 5. A
  Medlem Nivå 6
  Är det det? Å att det får stå för dom?

  Nu upptäckte vi mer problem. Förmodligen är det rörmokaren på en sådan där liten trappstege som repat med hack och drag märken i vårt trägolv när de grejat med rören I garderoben.. Blir tokig..
  Va liten mna känner sig när man helt plötsligt måste veta hur man ska hantera allt sådant här. Om man "bara" ska kräva att saker fixas. Men hur. Och ska det fixas innan betalningar och ska betalningar bli till fullo osv.

  De hade än ven lämnat tak fönstret i badrummet De renoverar öppet och åkt därifpen för helgen. Tur vi kom hem precis innan regnet. Kunde ju stått timmar eller dagar då vi varit iväg.

  Inte heller någon info om
   
 6. A
  Medlem Nivå 6
  • Laddar…
 7. A
  Medlem Nivå 6
 8. E
  Medlem · Nivå 22
  Svårt att se att något vatten har runnit genom tak. Detta måste ju såklart säkerställas att inget vattenläckage förekommer.
  Sedan är det kanske så att aktiviteterna i badrummet frestar på huskonstruktionen, ett par slag med en hammare borde återställa spikarna, Alt., ut med spiken, spackla och slå i nya spik. Detta borde hantverkarna såklart fixa.

  Sedan ser det ut som dom slarvar med golvtäckning, pressa dom på något avdrag för märke i golv.
   
 9. A
  Medlem Nivå 6
  Vattnet blev inte så mycket som tur var. Dock va det ju stor pöl på golvet när jag kom hem som jag fick ta bort. Hade vi varit borta länhgre då så hade det ju varit värre då vi varit borta några dagar.
  Vattnet.
  Men vad ska man kunna krävs för alal spikar som går igenom tro
   
 10. B
  Medlem · Nivå 22
  Jag förstår dig, det är inte lätt.
  Ta kontakt med någon ansvarig på företaget, t.ex. den som sålde jobbet till dig och säg att hantverkarna håller på och förstör ditt hus.

  Du ska absolut inte betala allt innan allt är fixat. Du har rätt att låta bli att betala samma belopp som en annan firma skulle kräva för att fixa problemen.

  Som etompau skrev, få bort spikarna, spackla och måla. Om det blir synliga märken efteråt så ekonomisk ersättning precis som för märken i golvet. Det är för sånt som företag ska ha ansvarsförsäkringar.
   
 11. A
  Medlem Nivå 6
  Glömde skriva att de även tappade vindskiav in o vårt hyfsat nya förråd och det skapade nåt hyfsat rejält synligt märke in i den. Pust.

  Iaf. Är det någon som vet eller iaf kan säga sina åsikter om vad de hade godkänt och gått med på för dessa saker som är skadade mm.
  Känner att jag behöver litr tips och skinn på benen/näsan så att säga när jag ska förhandla om det kaos de skapat med skador.
  Inte lättaste saker att "bara fixa" och om man ändå ska kräva avdrag på kostnader även om de fixar problemen eller antingen eller och vad man då kan kräva för summor..

  Hacken ni ser i parkett golvet.
  Hålen in i dotterns vägg.
  Märket in i förrådet (tyvärr hitta jag ej bilden nu)
  Spikarna som kommit ut i taket
  Och vattnet som faktiskt rann ner igenom de spikarna på parkett golvet pga deras slarv att lägga avlopp vatten att ringa ut. Blev ju ej skada för vi kom hem i tid som tur var dock.
  Sen deras allmänna slarv med husnyckeln och ej låsa och fönstret glömt öppet på taket när regnet kom som också somt ru va ej tog skada för vi hann hem.
  Men principen.
   
 12. F
  Medlem · Nivå 7
  Nyckeln, fönstret och vattnet på parketten (som nu inte blev nån skada). Slarvigt men svårt att kräva ersättning för. Men bör påtalas så de kan bättra sig. Ger inga pluspoäng direkt...:rolleyes:
  Hål i tak och vägg får de fixa!
  Parketten ser inte ut att vara ny?! Så frågan är om man kan kräva slipning av golvet?:thinking: Men ett litet avdrag!
  Verkar vara en slarvigt företag med slarviga underentreprenörer!:sweat:
   
 13. B
  Medlem · Nivå 22
  Säger som Freddy, tak och vägg får de spackla och måla om så att inget syns. När det gäller märken i golv får man väga in hur mycket märken det fanns innan, det är liksom skillnad på att göra ett märke i ett golv som är i nyskick och göra ett märke i ett golv som redan har 100 märken.

  Men du behöver inte ha en färdig lösning när du pratar med ansvarig på firman utan det kan vara bättre att gå ut lite löst för att höra vad de säger först, svara att man ska fundera på deras svar, diskutera det här i tråden och sen ge den ansvariga ett svar. Det kan ju faktiskt hända att de erbjuder mer än vad du hade tänkt dig så det kan vara dumt att avslöja för mycket från början.
   
 14. A
  Medlem Nivå 6
  Ja golvet har ju inga sådana här hål alla innan. Slitage ja och mjukare märken, men inga hack som går igenom så.
   
 15. B
  Medlem · Nivå 22
  Utseendet på parkettgolv går att förbättra med reparationskit typ https://www.bauhaus.se/reperationskit-kahrs-for-lackade-golv vid djupare gropar kan man börja med att fylla med plastiskt trä. Det blir ju inte osynligt men bra mycket bättre. Sen några tusenlappar som plåster på såren tills det i alla fall är dags att slipa om golvet.
   
  • Laddar…