Byggahus.se

Vad blommar nu i trädgården? (Fototråd)

 1. Immobil
  Medlem · Blekinge · 10 110 inlägg

  Immobil

  Medlem
  • Laddar…
 2. Jiji
  Medlem · 1 754 inlägg
  Jag tycker att de blir fina när de inte har så många klockor. :love:
   
 3. A
  Medlem · 1 903 inlägg
  I alla trädgårdar borde det finnas några balkansippor Anemone blanda, en förtjusande liten vårblomma som är tillräckligt blygsam vilket i mina ögon gör den attraktiv.

  Släkt med vår vitsippa och finns även som vit och rosa, dock verkar den blåa färgen vara dominant och ta över. Den sprider sig lagom i trädgården och kan dyka upp lite här och där men blir aldrig ogräsartad. Efter blomningen vissnar den ner och försvinner helt till nästa vår.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_7382.JPG


  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_7386.JPG
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC_7385.JPG
   
 4. Dalbotös
  Medlem · Dalsland · 2 580 inlägg

  Dalbotös

  Medlem
  Har försökt få dem att trivas i min trädgård men icke, de återkommer aldrig. De olika färgerna - vet du om det är samma som med hortensia att det beror på pH eller är det "riktiga" färger?
   
 5. A
  Medlem · 1 903 inlägg
  Vad jag vet så har färgerna inget med pH värdet att göra men jag kan ha fel. Gissar att den blåa färgen är ursprungsfärg och därmed lätt tar över, möjligen kan den vita och rosa färgen vara framodlade och som ofta sker tar det ursprungliga över.
   
  • Laddar…
 6. Jiji
  Medlem · 1 754 inlägg
  Det är olika färger på riktigt, men det är precis som abies koreana skriver så att de blå har lätt för att ta över.
  Jag har vita, ljust rosa och blå, på olika ställen i trädgården så de blommar vid lite olika tider pga lokalklimat. Just nu håller några blå på att slå ut. De passar tiden med vitsipporna i år.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  _20210415_103347.JPG

  Det här är i min trädgård i stan.
   
  • Laddar…
 7. Maria T
  Växthusberoende · Stockholm · 426 inlägg

  Maria T

  Växthusberoende
  Balkansippan är fantastisk, jag läste att om en har mycket vitsippor (vilket vi har) så skulle den få lättare att trivas eftersom dess frön sprids på samma sätt, med myrornas hjälp. Osäker om sanningshalten i det påståendet då jag inte tycker det blir fler Balkansippor.
  Nu väntar jag på att få se mina ljust blå och rosa, förädlade, vitsippor att komma igång och hoppas på att de "gillar läget" lite bättre.
   
  Redigerat 17 apr 19:34
  • Laddar…
 8. Maria T
  Växthusberoende · Stockholm · 426 inlägg

  Maria T

  Växthusberoende
  Är det en sån "julgruppshyacint" som du planterat ut? Det är fint att det går att njuta av hyacinten vid jul och sen få den att blomma i trädgården under några år, men jag tror de kan vara hårt drivna för mina (från julen) som jag planterat ut ser ut så där efter ett par år. Men jag tycker ändå den är lite charmig, allt ska inte vara perfekt fast har du köpt lökar i handelsträdgård och de är sådär glesa kanske det går att påtala?
   
 9. Jiji
  Medlem · 1 754 inlägg
  Jag slängde lite benmjöl på alla lökar i höstas och i våras. Det vill säga där jag hade för mig att det var lökar. De syntes ju inte. Men, hur som helst verkar alla slags lökar ha blivit väldigt pigga av detta. Även gamla julgruppshyacinter. Men som de som kan köpas till jul blir de ju inte.
   
  • Laddar…
 10. harry73
  bra på allt · Skåne · 12 552 inlägg

  harry73

  bra på allt
 11. H
  Medlem · 1 227 inlägg
  Ja mannfår nog gödsla rejält och dela varje år om man ska få lika stora är blommor som när de köptes. Men på rätt plats kan de stå länge och vara fina ändå :)
   
 12. A
  Medlem · 1 903 inlägg
  • Laddar…
 13. A
  Medlem · 1 903 inlägg
 14. Jiji
  Medlem · 1 754 inlägg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  _20210419_181005.JPG

  Kejsarkrona. Inte helt utslagen men nästan.
  Kejsarkrona är egentligen en sommarlovsväxt för mig. I Jämtland blommar de runt midsommar.
  Jag vet inte om jag tycker att de är fina om jag ska vara helt ärlig. Skojiga, ja. Vackra inne i klockan, otroligt, men som helhet med tofs och allt. Vet inte. Men det är en del av Jämtland (som jag alltid längtar tillbaka till) så därför odlar jag dem. Om det ska vara helt rätt ska det gärna finnas en humle intill. Men de växer så otroligt här i Skåne så det går faktiskt inte. :love:
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.