Byggahus.se

Vad blommar nu i trädgården? (Fototråd)

37k läst  695 svar

 1. Dan_Johansson
  Allvetare · Nivå 13
 2. A
  Medlem · Nivå 15
  Du har inte helt fel, tidigare hette de Azalea men nu är det ändrat så alla dessa lövfällande skönheter heter numera Rhododendron.
   
 3. harry73
  Allvetare · Nivå 22
  • Laddar…
 4. Snigla
  Allvetare Nivå 23
  • Laddar…
 5. A
  Medlem · Nivå 15
  Vad tror du om pipört?
   
  • Laddar…
 6. DixiePixie
  Medlem Nivå 3
  Vi har dränerat på tomten och grävt ett dike och jag har alltid tyckt att de gula iris liknande blommor som växer där det är blött är så vackra. Finns det några sorters iris som klarar av att växa vid diket?
   
 7. T
  Besserwisser · Nivå 8
  Det kan mycket väl vara gul svärdslilja (som är en iris). Den vill ha det rejält blött. Det finns dock flera gula vanliga trädgårdsiris som kan växa vid kanten!
   
 8. T
  Besserwisser · Nivå 8
 9. Cheesen
  Nybyggare · Nivå 9
 10. A
  Medlem · Nivå 15
  Iris är ett enormt stort släkte så det finns nog en Iris för de flesta platser. Jag förutsätter att växtplatsen är fuktig och då går samtliga Iris germanica trädgårdsiris bort, dvs de som har en tjock rotknöl - rhizom
  Iris sibirica standiris, finns massor av sorter att välja på och de föredrar en fuktig växtplats.

  Iris laevigata glansiris klarar av att ha rötterna i en dammkant så är det tillräckligt fuktigt så fungerar glansiris utmärkt. Även av den finns många sorter att välja på.
   
  • Laddar…
 11. T
  Besserwisser · Nivå 8
  • Laddar…
 12. A
  Medlem · Nivå 15
 13. A
  Medlem · Nivå 15
  Nu blommar Magnolia `Swede Made´ för första gången, numera ett ganska stort träd. De Magnolior som blommar på bar kvist tidig vår lever alltid lite farligt med tanke på nattfrost. Därför är det trevligt att ha några som blommar lite senare också och inte riskerar skadas av frosten.
  Denna Magnolia är lite speciell, framtagen av Stefan Mattson på Göteborgs Botan så den är i allra högsta grad Swede Made. Här i zon 2-3 har den fungerat utmärkt, inga vinterskador. Vill man satsa på en Magnolia är denna ett gott val.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DSC07350.jpg
   
  • Laddar…
 14. P
  Medlem · Nivå 11
 15. T
  Besserwisser · Nivå 8
  Kryddbusken x Sinocalycalycanthus raulstonii ‘Hartlage Wine’ är översållad med 7-8 cm stora blommor. Just denna är intressant eftersom den är en hybrid mellan två olika familjer, Calycanthus och Sinocalycanthus, och det ska inte vara möjligt.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0178.JPG
   
  • Laddar…