Larmet var på, flög upp ur sängen och funderade va fn det var som lät
Provsmakade en bit och jag tror det blev riktigt bra, möjligen att tempen skulle varit en grad lägre men den blir rödare i mitten kan jag tro
Där var jag för några veckor sen, och såg såna fantastiska skaldjursplatåer bäras in till sällskap på förslagsvis 8-10 män, samtliga med pastellfärgade skjortor/tenniströjor, fåniga frisyrer och dyrportföljer. Alla [männen] verkade ha mycket roligt och skrattade gott, och alltför högt, åt sina egna och andras skämt.
Skaldjuren såg väldigt mumsiga ut.
Sällskapen med kvinnor i samma åldrar, och samma antal, var betydligt mer modesta och beställde Toast Skagen (hel eller halv) eller möjligen fisksoppan.
Nu är detta en mattråd och det jag och mitt sällskap åt och drack var av hög kvalitet så alla andra iakttagelser kan lämnas därhän.
Här har det handlats till midsommar, och ja det bör blir över.
[bild]
Åker till Dalarna i sommar och ser fram emot att fylla bilen med Gustafskorv och getost från någon av de gudomliga fäbodarna som skyltar med försäljning. Samt besöka åtminstone en spelmansstämma trots att sällskapet avskyr fioler och alla dess läten - jag är väl inte barnbarnsbarn till en stor spelman för intet
Bingsjö, here we come!
Åker till Dalarna i sommar och ser fram emot att fylla bilen med Gustafskorv och getost från någon av de gudomliga fäbodarna som skyltar med försäljning. Samt besöka åtminstone en spelmansstämma trots att sällskapet avskyr fioler och alla dess läten - jag är väl inte barnbarnsbarn till en stor spelman för intet
Bingsjö, here we come!
Vissa saker är tradition!
Glad Midsommar och hoppas Dalavistelsen blir angenäm, fiolerna till trots.
Vissa saker är tradition!
Glad Midsommar och hoppas Dalavistelsen blir angenäm, fiolerna till trots.
Tack! Jag är inte en stor ivrare av tradition i alla läger, då det kan vara en börda att uppfylla, men jag har varit så många somrar i Dalarna (Dalbyn, Ore) och hört musiken och dansat danserna, och jag älskar Gustafskorv och spelmansstämmor så kanske läge att skaffa ett abonnemang på ljudböcker till sällskapet som ratar gnisslet av stråkar?
Trevlig midsommar!
Nu i midsommartider tänkte jag tipsa om att äta matjessillen med kokt hackat ägg och brynt smör, som ett alternativ till gräddfil och gräslök. Jag föredrar numera att äta sillen på det sättet.
Nu i midsommartider tänkte jag tipsa om att äta matjesillen med kokt hackat ägg och brynt smör, som ett alternativ till gräddfil och gräslök. Jag föredrar numera att äta sillen på det sättet.
Det har jag provat i mina "yngre år" min mamma gjorde det till midsommar nåt år vill jag minnas.
Visst hette rätten nåt speciellt?
Gott minns jag det som.
Det har jag provat i mina "yngre år" min mamma gjorde det till midsommar nåt år vill jag minnas.
Visst hette rätten nåt speciellt?
Gott minns jag det som.
Tror inte det heter nått speciellt, men jag tycker det blir väldigt gott! Blir liksom mycket mer och godare smak än med gräddfil och gräslök.
Det har jag provat i mina "yngre år" min mamma gjorde det till midsommar nåt år vill jag minnas.
Visst hette rätten nåt speciellt?
Gott minns jag det som.
Min mamma bjöd på liknande rätt, och hon kallade den då "herrgårdssill" - jag tyckte det var bland det godaste som fanns!
Söker jag nu på Herrgårdssill så kommer en massa inläggningar upp, men inget med matjessill och brynt smör, ägg....
Mamma var född i Kalmar, om det kan vara till nån ledtråd.
Min mamma bjöd på liknande rätt, och hon kallade den då "herrgårdssill" - jag tyckte det var bland det godaste som fanns!
Söker jag nu på Herrgårdssill så kommer en massa inläggningar upp, men inget med matjessill och brynt smör, ägg....
Mamma var född i Kalmar, om det kan vara till nån ledtråd.
Ja, matjessill, brynt smör och hackat kokt ägg är verkligen en oslagbar kombination!