Byggahus.se
  1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Vad blir det för mat?

  1. Mikael_L
    Medlem · 43 807 inlägg
    Ser ut vara en fin köttbit. (y)
     
  2. fremax
    Husägare · Västmanland · 1 513 inlägg

    fremax

    Husägare
    lokala Citygross överraskar med deras kött faktiskt. Bra smak och perfekt tillagning av mig (skrytskryt) men jag fegar fortfarande och vågar inte köra MAX på hällen trots gjutjärnspannan (grill) ber om det.. aja någon dag ska jag våga ... ska prova på muurikan eller grillen istället, säsongen börjar ju nu!:geek:

    Med vänlig hälsning, fremax
     
  3. Patrik440
    Laddtryckare · V-götaland · 575 inlägg

    Patrik440Premiumikon: Sverige

    Laddtryckare
  4. B
    Besserwisser · Västernorrland · 1 101 inlägg

    breakman

    Besserwisser
    • Laddar…
  5. AndersMalmgren
    Renoverare · Stockholm · 11 867 inlägg
    Blast from the past :)
     
  6. T
    Medlem · 3 459 inlägg
    En rätt som har fått oförskämt rykte att vara en Pizzeria al´carte. Nevertheless en riktig god rätt.
    Tror orginalet uppkom runt dina whereabouts. Prinsen.
     
    • Laddar…
  7. AndersMalmgren
    Renoverare · Stockholm · 11 867 inlägg
    Ja precis mins jag åt den som barn. Mins bara inte på vilken restaurang, kan varit prinsen faktiskt. Men idag serveras den nästan bara för 99 kronor med storstark på Fridhemsplan :)
     
    • Laddar…
  8. T
    Medlem · 3 459 inlägg
    Yepp är väl den och filtet mingnon black and white som har "förstörts" av sunkhak.

    B&W ska ju ha tryffel i rödvinsskyn :)
     
    • Laddar…
  9. AndersMalmgren
    Renoverare · Stockholm · 11 867 inlägg
    Alla maträtter förstörs ju på sunkhak, som tur är så försvinner inte alla pga detta :p
    Man märker hur illa det är ställt i Sverige när man lämnar storstan.

    Vi gjorde en liten Sverige roadtrip förra sommaren. Ibland fick vi åka flera mil omväg för att komma till en White guide restaurang
     
  10. T
    Medlem · 3 459 inlägg
    Tycker hela sveriges kök går åt helvete (Stockholm,Göteborg mm), Men även vissa delar i europa. Varianter på haute cuuisine och nouvelle cuisine är helt klart favoriter men som håller på att dö ut rejält.
    Det nya med att allt smakar syra med inslag av nötighet (brynt smör) och ska vara "fräsht" är så tråkigt. Men märkliga viner som ska passa till det.
    Nu är det mest tävling att kunna komponera rätter med bizzara ingridienser och tillagningsätt (krydda med sot mm).
    Tur så är fortfarande fransoserna konservativa.
     
  11. AndersMalmgren
    Renoverare · Stockholm · 11 867 inlägg
    Jag tycker nog tvärt om. Det gamla köket är så obalanserat. Bara, fett, fett, fett :D
     
  12. T
    Medlem · 3 459 inlägg
    Skrev varianter av de :)
    Håller med att gamla franska är fett fett fett. Nya är bra balans.
     
  13. AndersMalmgren
    Renoverare · Stockholm · 11 867 inlägg
    Svensk fusion går väl ofta ut på att få in lite fräschör och syra i klassiska rätter? :D
    Jag är ett fan, men ibland går det fel. :D
     
    • Laddar…
  14. Åsa Lund
    Husägare · Skåne · 5 828 inlägg
    Bästa tipset på hur jag ska tillaga rådjursfärs ikväll?
     
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.