Byggahus.se

Vad ångrar ni efter er köksrenovering?

 1. D
  Medlem Nivå 1
  Snart blir det ombyggnad och jag tänkte höra vad ni ångrar med er köksrenovering. Vore jättekul att få lite tips så man slipper göra samma misstag själv.
   
  • Laddar…
 2. V
  Medlem · Nivå 6
  Det jag inte tänkte på, var att spola avloppet från diskbänken med högtryck när köket var utrivet. Betydligt svårare när köket är på plats.
  Att täcka det nya golvet under köksmonteringen är också ett bra tips.
   
 3. K
  Medlem Nivå 2
  Vi byggde inte igen mot taket, så det blev ett mellanrum mellan skåp och tak på knappt 20 cm. Ett bra ställe att samla fett och damm på...
  En sak jag inte ångrar är att vi tog lådor överallt, istället för vanliga skåp. Det kostar mer, men allt blir mycket mer lättillgängligt!
   
  • Laddar…
 4. P
  Medlem Nivå 2
  Större induktionshäll där alla kokzoner har variabel storlek från smått till stort. Det hade varit pricken över i. Men å andra sidan var inte köket ens planerat för induktion utan det kom in under resans gång.

  Sen gillar jag inte Ikeas propp i botten på vasken, men där borde det gå att hitta en bra lösning utan att riva ut den underlimmade vasken. :-|
   
 5. Y
  Medlem Nivå 5
  Jag ångrar att jag var snål och valde en diskbänk från ikea, när vi valde kvalitet på allt annat. Ikea-diskbänken håller inte alls måttet.
  Och så ångrar jag att jag inte var hemma när elektrikern monterade kontakterna i köket. Jag hade förklarat tio gånger (och ritat) att jag ville ha kontakterna monterade på undersidan av överskåpen, men när jag kom hem den dagen hade han ändå satt dem mitt på min fina kakelvägg. (Snyft). Jag orkade inte bråka heller,jag ville bara bli klar, så de sitter där de sitter.
  Annars blev köket kanon.
  Det jag är mest nöjd med är att jag valde att ha två varmluftsugnar.
   
 6. nimhed
  Medlem · Nivå 12
  Jag ångrar två saker.

  1. Att vi "bara" höjde bänkskivan till 90 cm. Jag hade gärna haft den ett par, tre cm till. Min sambo håller också med om detta trots att hon "bara" mäter 159 cm själv.

  2. Pga av en okänd anledning har vår bänkskiva inget större överhäng (typ 3 mm), så när man ska samla upp brödsmulor i handen får man problem.
   
 7. Y
  Medlem Nivå 9
  Att vi köpte rund ho från Ikea, för den är fulare än Epoqs som kostar lika mycket... Som tur var var Ikeas bucklig så vi blev av med den...

  Annars är jag hittills bara nöjd faktiskt... Får se om jag är lika nöjd om 3 år...
   
 8. fresve
  Medlem Nivå 11
  Vi kan nog inte direkt ångra någonting.. Kanske att vår porslinsho från ikea lätt blir smutsig, men allt går iaf bort när man torkar. Våra bänkskivor blir fläckiga lätt, beror på valet av laminat, men det går oxå bort när man torkar.
  Slutsats:
  Vi har blivit mer noggranna med att torka och putsa på vårt kök. Vi känner oxå som Yens efter ett halvår att vi är helnöjda fortfarande.
   
 9. S
  Medlem Nivå 2
  Har inte renoverat kök men när vi väl skaffar nytt kök så vill jag ha diskmaskinen högre upp så att man slipper böja sig varje gång... Lådor är smart, vi har tänkt att ha ett "gammeldags" skafferi i köket, ett som man kan gå in i!

  Renoverade köket i min gamla lägenhet inför försäljning men böt bara ut till viss del.
  Satsa på kvalité när det gäller blandare och diskho, köpte diskho från IKEA och det var märken i den efter 2månader...
   
 10. fresve
  Medlem Nivå 11
  Frågan var ju vad man inte är nöjd med, finns flera andra trådar där det diskuteras vad man är nöjda med! :)
   
 11. Hemmakatten
  Medlem · Nivå 19
  Jag ångrar fortfarande lite grann att vi bara har 60cm bred häll. Hade väldigt, väldigt gärna haft 80cm, vilket jag haft förut och det är så mycket enklare när man har flera stekpannor och grytor och vill använda alla plattorna samtidigt. Nu blev det iaf gashäll (vilket jag är jätteglad för) och eftersom gjutjärnsgallret sticker upp några cm ovanför bänken så går det att ha kastruller lite utanför själva hällen. Som sagt, 80cm hade varit bäst, men vi fick bara inte plats med det.

  Jag ångrar också att vi till avfalls/sopgrejen som står under diskbänken inte har en arm fäst i dörren så att själva sopbehållaren åker ut automatiskt. Som det är nu får man öppna dörren för att sedan dra ut soplådan. Men detta borde gå att fixa till i efterhand, det skall bara bli av....

  Jag ångrar också att micron kom så högt upp. Vi har inbyggd ugn och micon inbyggd ovanför ugnen. Tänkte när jag var hos kökssnickeriet att jag skulle kolla upp det där med höjder, glömde förstås det och när skåpet kom så var det hål för spis och ugn på "standardhöjd", vilket är för högt för mig. Kolla alltså noga på vilken höjd ugn och micro bör vara för att passa just er familj.
   
 12. H
  Medlem Nivå 3
  Att det inte blev fler spotlights under överskåpen, samt att fläktens lampor inte kopplades på den övriga underskåpsbelysningens dimmer.

  Inte för sent att ändra det sista, men det blir lite meckigt.

  MVH
  HENRIK
   
 13. F
  Medlem Nivå 4
  Vårt nya kök ser ut som ett "U" där ugnen finns mittemot induktionshällen...inte alls bra då ugnens kylfläkt "stör spisfläkten"...detta problemet försvann dock då vi bytade ut IKEA (Whirlpool) ugnen till en Siemens ugn som inte alls blåser lika kraftigt.

  FLKR
   
 14. ¤ akila ¤
  Medlem Nivå 8
  Ångrar att vi inte sänkte köket till minimum, vilket va diskmaskinens minimum på 87cm.

  Ångrar oxå att diskmaskinen är mitt emellan diskhon/soporna och arbetsytan. Irriterande att gå runt den nedfällda luckan när man fyller den. Men dm är och andra sidan nära till porslin och bestik etc.
   
 15. ACME
  Medlem Nivå 12
  Jag ångrar att vi snikade och köpte en vanlig Electrolux-häll. Den är helt hopplös att laga mat på pga ojämn värme på plattorna. Det hade också känts tryggare med en induktionshäll nu när klonen ska vara med överallt.