Vad är vitvarornas Rolls royce och vad är deras dacia?

24k läst  159 svar

 1. E
  Trädgårdsfixare Nivå 14
  Och själv vägrar jag bestickslådan. För att det skall vara effektivt måste man stå och sortera, vilket är kladdigt och tar tid. Jag vill bara ösa ner allt i hållaren .. Näe bestickslåda är skit. Ännu sämre på jobbet där alla bara dumpar ner och inget får plats.
   
  • Laddar…
 2. D
  Medlem Nivå 1
  Vi är 5 i familjen och kör en maskin/dygn, skulle inte gå om besticken tog plats med klassisk korg, förstår kaos på en arbetsplats, men inte jobbet att sortera hemma, har man lagt alla knivar bredvid varandra, så är det bara ta en grabbnäve och slänga ner i lådan, så du förlorar tid när du packar maskin, men vinner när du tömmer. + att dom repas inte fula.
   
  • Laddar…
 3. E
  Trädgårdsfixare Nivå 14
  Vi är fem. Upplever inte korgen som begränsande. Vill du sortera innan så finns det fack i den också!
   
  • Laddar…
 4. electroluxaren
  Medlem · Nivå 14
  Klart att dessa är dyra de kommer ju hela långa vägen från Filippinerna.
  Väldigt bökiga att installera och därmed reparera.
  Det mesta är gjort i plast.
  Pumpen sitter i spolvingen och skadas lätt av tex glasbitar.
  Fördelen är väl då att allt i lådan kan du byta själv inklusive motorn mycket lätt.
  Delar går att hitta på nätet.
   
 5. Johan Arkitekten Engström
  Medlem Nivå 1
  Det var bra skit förr. Skåpen tålde att stå i kallställd sommarstuga över vintern.
   
 6. S
  Medlem Nivå 1
  Arrrggghhhhhhh! Jag kan bara säga att Husqvarna/Electrolux från 2010 har varit horribel kvalitet. Nu har jag precis konstaterat att gångjärnen till kylen gått sönder. Efter att ha skruvat av dörren så ser jag att plasten som man skruvat fast fästet i har spruckit. Och eftersom plasten är en del av dörren så behöver jag köpa en ny dörr för det facila priset 2383 kr. Vem f*n fäster gångjärn i underdimensionerad plast!!!

  Övriga probem vi haft sedan vitvarorna installerades:
  • Frys: Tredje gången (och sista innan han tänkte ge upp) så gjorde reparatören en fulfix för att lösa ett känt konstruktionsfel. Tydligen så skapar den automatiska avfrostningen på vissa frysar en ispropp som gör att frysen slutar frysa.
  • Diskmaskin: Vattenpumpen gick sönder efter knappt 2 år. Senaste året så ger den felkoder titt som tätt. När frysreparatören kom för 3:e gången så frågade jag om han visste varför diskmaskinen inte diskade rent. Jodå, den delen som roterar längst ner hade fabriken glömt montera. Att maskinen ändå inte diskar speciellt rent är ju också märkligt.
  • Torktumlare: En komponent på kretskortet gick sönder. Kunde laga själv tack vare Internet.
  • Ugn: Inget större problem men barnspärren har aldrig funkat eftersom den består av en klen plastbit som ger efter utan att man behöver dra speciellt hårt i luckan.
  Tvättmaskinen och induktionshällen har dock fungerat problemfritt än så länge.

  Som ingenjör så undrar man ju vad det är för apor som konstruerar deras produkter. Antingen är de inkompetenta eller så är de onda.
   
  • Laddar…
 7. electroluxaren
  Medlem · Nivå 14
  Va!
  Fungerar tvättmaskinen fortfarande?
   
  • Laddar…
 8. D
  Medlem Nivå 3
  De är onda:devilish:
   
  • Laddar…
 9. T
  Medlem Nivå 1
  Alla vitvarutillverkare (och alla andra som tillverkar konsumentprodukter också för den delen) jobbar hårt med "quality control".
  Men det handlar inte om att bygga lång livslängd utan om att alla delar skall gå sönder samtidigt efter 5-8 år så att de får sälja nya prylar. Om någon del håller längre än så är den "överdimensionerad" och därmed för "dyr" att tillverka.

  Tyvärr har nu vitvaror blivit "statusprylar och mode prylar" så ingen bryr sig om att göra saker som håller länge, de kommer ju ändå oftast bytas ut efter några år när nästa kökstrend kommit.

  Vitvaror till storkök är byggda för att hålla länge OCH vara enkla att serva, där finns alla reservdelar kvar i många år och det går ofta att köpa "generella" reservdelar som passar flera olika fabrikat.
  -Visst det blir dyrare men de håller längre och är naturligtvis miljömässigt bättre sett över tid.
   
 10. S
  Medlem Nivå 1
  Brukar alltid köpa vitvaror med minst 5 års garanti. De flesta felen brukar uppträda de allra första åren. Är bättre garderad om prylarna har lång garanti. Jag struntar helt i märke eller tillverkningsland. Enda kriterierna förutom mått, funktion och design är just garantitid. Blir misstänksam om man bara törs lämna ett års garanti!
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: