Vad är ute/inne?

7k läst  30 svar

 1. Baloo
  Medlem Nivå 3
  Ja, alltså vad är ute och vad är det som gäller i köket för 2008?
   
 2. ikeahantverkaren
  Medlem Nivå 7
  Det är väl fortfarande inne med postmodernismen antar jag.Sterila luckor utan handtag ,gärna vitt och rostfritt med självöppnande och självstängande luckor så man slipper det momentet i den stressiga vardagen.
  Skämt och sido.Kolla runt på hemsidorna för de olika köksleverantörerna så får du nog svaret.
  Själv inväntar jag modet med skjut luckorna från 50-talet.Dom sitter kvar i min lägenhet och jag trivs väldigt bra med dem.De är så charmiga.Diskbänken är också alldeles för låg och det tycker jag är helt underbart.Totalt opraktiskt ,men det ger mig en trygg och varm hemmamiljö där jag trivs.
  Inne eller inte -vem bryr sig
   
 3. TorpAnders
  Medlem Nivå 9
  Med risk för att komma bort från tråden och verka en aning tjurig..men..

  Kan inte sägas bättre!


  Hur f-n kan man låta "innelistor styra ens liv och leverne på de mest konstiga områden?
  Jag menar ett kök är inte gratis.. så om det då ska rustas eller bytas så varför göra det till något som andra tycker man ska tycka om? Förövrigt, så fattar jag inte varför man ska byta kök stup i kvarten, är det så illa ställt med kvaliten nuförtiden.
  Bor man i hus (med en vis stil och tidsutseende) och har lite sinne för det estetiska så ger sig urvalet av stilar innanför väggarna ganska lätt eller hur?
  Förmodligen gillar man huset i stort och då bör ju ett kök i harmoni med huset bli ett logiskt val med avseende på tidsera och stil.
   
 4. F
  Medlem Nivå 4
  Var inte inlägget ett ironiskt skämt skrivet en sen kväll? så tolkade jag det...
   
 5. Apprentice
  Medlem Nivå 7
 6. Baloo
  Medlem Nivå 3
  Jo men det är ju så, inne att vara ute eller ute att vara inne, vilket du nu vill använda!

  Men oftast verkar det bara vara i hemmet som folket ute i landet vågar/vill vara retro eller gå mot strömmen.
  Det ska vara 50-tal, 60-tal och 70-tals look och liknande,(80-talet väntar vi med) i köket, oftast.
  Ser man på själva människan, kläder och dyligt, är det helt plötligt annorlunda? För ni går väl inte och handlar på HM, Dressman eller Lindex?! Och den där sossecontainern (läs V70) som står på garageinfarten, det är väl bara för att grannen har en, kan ju inte vara sämre än grannen! Vad är det för fel på plyschbyxor, velour, sockiplast, moonboots, platåskor, mockasiner, volvo 242a som på 70-talet?

  Nä, skämtosido människan är en lustig varelse och tur är väl det, hur hade det sett ut om alla var lika, som en Ikeakatalog kanske?!

  Jaja, det får bli vita luckor, och rostfria vit varor, jepp våga vara annorlunda! :))
   
 7. A
  Medlem Nivå 7
  Svarta sk vitvaror verkar ju komma mer och mer. Eller?? Jag tycker det är snyggt!
   
 8. pinebar
  Medlem Nivå 11
  <ironi> Ja, det måste vara ännu mer praktiskt än rostfritt vad gäller märken från kletiga fingrar... </ironi>
   
 9. pinebar
  Medlem Nivå 11
  Jag tycker att det är lite intrassant att det är så mycket mode i kök.
  Mina mål för vårt nya kök har inte så mycket med mode att göra. Vi ska i första hand göra köket för att laga mat och diska i. Naturligtvis vill jag att det ska se snyggt ut, men jag tycker att det är viktigare att följa husets stil än att välja ett kök som är modernt.

  Just nu så upplever jag att det finns ett par stilar i kök som är "inne".
  * Dels den rena, raka, blanka och avskalade som jag personligen tycker är helt oanvändbar eftersom det ser stökigt ut om man lämnar en diskborste framme.
  * Sedan 20-tal, bondkök, pärlspont, vitrinskåp, Aga-spis......

  Den stora nackdelen som jag upplever med trenderna för kök är att det är svårt att hitta produkter som passar om man vill bygga något som inte exakt stämmer med den för tillfället pågående trenden.

  Vi vill t.ex ha en varmluftsugn i 40-talsstil. Efter att ha forskat ett tag har vi gett upp och jag vill påstå att det finns inte. För just nu ska alla ungar vara av rostfritt och glas, gärna med en stor digital display på. (Vi vill inte ha en spis, annars skulle det kanske ha varit lättare, där finns AGA och IFG m.fl.) 20-talsstilen finns också men det är faktiskt inte samma som 40-tal.
   
 10. A
  Medlem Nivå 7
  Hur ser 40-tal ut? Nyfiken?
   
 11. pojoel
  Medlem Nivå 2
  Ute, tycker jag, är att försöka göra som alla andra.

  Inne, tycker jag, är att sätta sig och fundera hur man vill ha det, och sedan gå sin egen väg.
  DÅ blir det rätt, även om man nu skulle råka komma fram till att man råkat designa ett kök som påminner om de nya frekka disaaaajn-ideerna.
   
 12. pappskallen
  Medlem Nivå 10
  Att läsa för mycket inredningstidningar a´la "kökochbad" är oxå att förstöra för sig själv anser jag, visst kan man använda sig lite av den sortens information och inspiration också, problemet är bara att man matas med hundra likadana kök som bara är sååååå rätt och läser man tillräckligt länge så sitter man där med sitt kök som ser ut som alla andra.

  nej våga köra ert eget race, det gjorde vi och vi blev supernöjda.
  Och nej....Vi köpte inga vita luckor
  och nej....Vi köpte inga rostfria vitvaror
  och nej....Vi skaffade ingen granitbänkskiva

  Men....Jäsiken vad bra det blev.
   
 13. F
  Medlem Nivå 4
  Jag känner mig träffad :) Vi köpte vita luckor, någon rostfri vitvara och granitbänkskiva. Fast inte för att det var trendigt, det visste jag inte faktiskt. Granitbänkskiva har jag velat ha sen jag började baka bröd då jag var runt 16-17 år (och gud va bra det är jämfört med laminat och annat jag testat att knåda på). Rostfritt blev det för att den ugnen vi ville ha var i den färgen...
   
 14. P
  Medlem · Nivå 12
  "Ute eller inne" är ju egentligen FRUKTANSVÄRT PATETISKT, bl a eftersom ingen annan än du ska bo i ditt hem, så länge du bor där...

  Vad du gillar eller behöver ska väl alla andra skita i precis som man ska skita i andras åsikter och smak.

  "Var och en får bli salig på sin fason" sa min mormor. Det här är någonting som gör mig så FÖRBANNAD egentligen, att ta hänsyn till vad andra tycker istället för att känna efter vad man själv tycker. "LEV DITT LIV SJÄLV, VAR NÅGON!!"

  Att skaffa det man vill ha och behöver utan att grubbla över om det är "inne eller ute". tyder på mognad och integritet, människor som inte "fyller de skorna" är KOLOSSALT OINTRESSANTA!!!

  Att ens skapa en tråd på det här ämnet ger signaler som inte kan förklaras bort - sorry.


  /Ronnie
   
 15. G
  Medlem Nivå 14
  det märkte jag också när jag sökte efter min egen fason ;). Det är så enkelt att datera senaste kökochbad renovering eller datera ett husbygge för den är oftast starkt präglat av utbudet i butikerna. Kan bli dyrt och komplicerat att gå sin egen väg när det gäller husets inredning och det enklaste är att följa trenderna. Inget konstigt att många gör det.
  gaia
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: